Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 19, 2012

Slapen

Terwijl ondergetekende ter plaatse (In Ut Kielegat met name) onderzoek verrichtte naar de dieper liggende betekenis achter liedteksten als 'la, la, la, la, la' kreeg een prins een ongeluk. Heel zielig natuurlijk en met name zijn naaste familie en zijn vrienden wens je het het niet toe dat iemand veel pijn leidt en mogelijk misschien zelfs sterft.

Maar toch is het raar dat het diezelfde mensen die zo hard roepen dat het allemaal zo verschrikkelijk is geen ene moer kan schelen wat een anonieme skiër overkomt. Ik bedoel: Friso kennen ze niet maar datzelfde geldt toch ook voor iemand die níet geregeld in de roddelbladen staat?

Als een anonieme junk dood in een steegje wordt aangetroffen zijn er mensen die roepen: 'Gelukkig...weer een crimineel dood.' Als een bekende junk dood wordt aangetroffen in een luxe hotelkamer roept men: 'Ach, wat zielig! Die arme meid kon de druk van het beroemd-zijn niet aan!' Tsja, Whitney Houston kon toevallig heel erg goed zingen. Dat de anonieme junk misschien heel goed kon neusfluiten of ramen lappen doet in het geheel niet terzake. Hij was namelijk niet populair.

De term 'bontkraagjes' is ook populair en werd in het leven geroepen door racistische idioten die daar jongelui met Marokkaanse vaders en oma's mee bedoelen. Maar toen ik de beelden zag van vers gearresteerde Ajax-'fans' zag ik alleen maar jonge blanke mannen gehuld in bontkraagjes. Van die jongemannen die bij mama thuis in Urk of Staphorst onder een éénpersoons Ajax dekbed slapen.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Gerard van der Weerd en Anil Ramdas

9 opmerkingen:

 1. Dat spreek je andere mensen dan ik.
  Die ik ken vinden het prinsennieuws allemaal overdreven en Whitney haar eigen schuld.

  En de onbekenden, daar wordt niet over gesproken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eigen schuld dikke bult vind ik voor beide "bekenden" die hier vermeld staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt wel of Smurf dezelfde mensen kent als ik.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die prins was het helemaal zelf schuld, Whitney kon de weelde niet dragen en zo zal er voor iedere dode mens wel een verhaal te verzinnen zijn. Het is maar op welke trede van de ladder je staat of het nieuws is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Das behoorlijk de diepte in gaan. Maar lalalalaalalla, was alleen maar opvulling tot het gaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De zelf gekozen dood van Herman Brood is even tragisch als van wie ander ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van de anoniem weten we het nu eenmaal niet, al ben ik het met je eens dat er vaak een vreemd onderscheid wordt gemaakt. De dood van Amil Ramdas raakte nogal weggedrukt in het nieuws. En ik vraag me af of dat komt door ander nieuws of het feit dat hij zelfdoding heeft gepleegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja gaat het niet altijd zo. Vorig jaar werd nog geschreven dat ze haar stem kwijt was en blablabla en nu is het ineens een legende.
  Dat andere 'nieuw' wordt wel heel erg overtrokken. Je kan er niet omheen, hoe graag je ook wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van anonime mensen kán ik natuurlijk niets weten maar de ziekte of dood van wie dan ook is natuurlijk voornamelijk dramatisch voor de familie ,vrienden en bekenden .
  BNers liggen meestal een stuk minder in mijn persoonlijke belevingssfeer maar bij alle media aandacht krijg je daar natuurlijk wél iets van mee al raakt het je dan meestal niet persoonlijk !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht