Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 15, 2012

Chagrijnig

'Science Fiction verhalen', een bundel verhalen van Brian Aldiss is boek nummer 2 van dit jaar en bevat aardige verhaaltjes voor het slapengaan.

Gistermorgen sliep ik door de wekker heen. Gelukkig heeft mijn zoon voldoende dicipline om op tijd naar school te gaan. Ik was gelukkig niet te laat voor mijn volgende afspraak en voor de lunch sprak ik met een paar gezellige mensen af bij eh...sneleetrestaurant 'De Gouden Bogen'.

Bij het verorberen van een hamburger (Stukje vlees, sla, tomaat, kaas, broodje) vroeg ik mij af waarom dat eigenlijk als ongezond wordt gekenmerkt terwijl mensen 'gezond' eten als er een broodje kaas met daarnaast een gehaktbal en een salade ligt. Is dat niet wezenlijk exact hetzelfde?

's Middag zette ik een muziekje op tijdens het onder handen nemen van een deel van ons huis. Heerlijk dat 'muziek terwijl u werkt!'

Wat een heerlijke gelukzaligheid! En het mooie is: dit kan elke dag. Echt waar! Wij hoeven het helemaal niet "druk" te hebben of "nuttig" te zijn of ons "serieus" op te stellen. Echt niet.

Natuurlijk kan het handig zijn om (zoals gisteren) af en toe debiteuren te laten weten dat je nog geld van ze krijgt, Facebook-foto's te 'taggen' (je naam er aan te hangen), een cd'tje te branden voor een vriendin, een verhaaltje te schrijven, kleren te sorteren, een te geven workshop voorbereiden of de toiletpot schoon te maken.

Natuurlijk ook nog een beetje Valentijsdag gevierd gisteren en vandaag een nieuw bureau voor m'n zoon gehaald, een klant geholpen met het oplossen van een computerprobleem en straks lekker aan de kaasfondue.

Maar eerst nog het nieuwe meubel in elkaar zetten en opruimen en schoonmaken. Misschien niet de leukste klussen maar waarom zou je dat allemaal niet met een vrolijk gemoed doen in plaats van chagrijnig?

9 opmerkingen:

 1. Ik ben van mening dat ongezond eten niet bestaat.
  Dan is het namelijk geen eten maar vergif.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij gaat "gezond eten "veel meer om gevarieerd en vers eten .
  Zelfs een zak patat is niet ongezond ,de kwakken saus erop dan weer wél door alle vettigheid maar ook dán voor keertje niets mis mee !
  Je hebt gelijk ,als je een rotkarweitje met een chagrijnig gezicht doet is het allemaal nóg erger ...nou ja, voor je omgeving dan ,als er tóch niemand thuis is maakt het weinig uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gewoon lekker en tevreden bezig! helemaal goed toch!

  grtzzz

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen enkel probleem met klussen. Sommige dingen moeten gewoon gedaan worden, en uitstellen helpt toch niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er gaan 1 miljoen kinderen dood, en niemand huilt, er gaat 1 zanger (v) dood, en er janken 1 miljoen mensen. Het is net waar de waarde ligt van de mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het moet toch gebeuren, dus dan kun je het beter maar gedaan hebben.

  LoveAs Always
  di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moet eens je stukje vlees van zo'n hamburger tent aan je kat geven ... Ze zal er zeker niet van eten of ze zou moeten grote honger hebben !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. alle voedsel is gezond zolang je er niet ziek van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wil/Zizy17:27

  Nou , ik word al vrolijk van het log lezen.. hihi hoop dat je kaas fondue even lekker en heel gezellig was .. maar dat kan haast niet anders na zo'n dag..
  :-)))

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht