Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 01, 2012

Angsthazen

Maandag beleefde ik weer'ns een interessante avond. Gistermorgen werd ik zwaar afgebeuld door mijn fysiotherapeut maar dat werd goedgemaakt met wentelteefjes als lunch bij m'n moeder. 's Avonds had ik een afspraak waar ik u lekker verder niets over vertel...;-)

Bij thuiskomst bleek het in mijn keuken maar liefst 5 graden warmer dan de buitentemperatuur! Dat de keukendeur is gerepareerd en weer gewoon dicht kan werkt dus! Voorheen zat er namelijk twee graden verschil tussen binnen- en buiten-temperatuur. Soms zelfs ten nadele van de keukentemperatuur!

Isolatie en goed sluitwerk is fijn voor een beetje warmte maar waar ik het echt warm van krijg is sex...;-)

Gisteren bedreef ik de liefde en vandaag waren er geen terroristische aanslagen in mijn woonplaats. Dat bewijst dat sex net zo effectief is als cameratoezicht waar het gaat om de strijd tegen terrorisme...

Voor sommigen zijn alle 'buitenlanders' in wezen terroristen. Vooral de buitenlanders met een ander geloof en een andere huidskleur. Tsja, als je dat vindt dan ben je toch echt een racist. Hoe vaak je ook het tegendeel beweert.

"Wij zijn geen racisten maar Mauro moet het land uit omdat-ie in een ander land geboren is en zwart is; jongelui uit Noorwegen zijn niet alleen blank maar ook nog EU-onderdaan dus dan gelden andere regels." Daar komt het Nederlands beleid wel zo'n beetje op neer, ben ik bang. En opeens is de Europese Unie blijkbaar iets goeds. Maar alleen in dit geval.

Zo geldt ook het verbod op gezichtsbedekkende kleding uitsluitend voor buiten Nederland geboren moslima's. Maar we zijn geen racisten, hoor! Klopt; als de 'buitenlander' in kwestie toevallig Mohammed heet en toevallig heel goed voetbalt in het Nederlands elftal dan zijn we massaal trots op 'onze Mo'. Zie je wel dat we geen racisten zijn?

Even serieus: u voelt zich bedreigd door mensen in boerka 'want je weet maar nooit wie er onder schuilt.'? Hoe terecht is die angst en door wie is die ingegeven? Of kent u daadwerkelijk duizenden gevallen wereldwijd waarbij mensen zijn neergestoken door een enge kerel die zich vermomde met een boerka? Honderden gevallen misschien? Tientallen? Eentje? Alsjeblieft?

Nee, natuurlijk draait het niet om 'je weet maar nooit wie er onder een boerka zit en daarom moet-ie verboden worden'; het gaat om 'dat is onbekend in mijn straatbeeld en dus ben ik er bang voor en dus moet het verboden worden'.

Ach, in het begin waren wij 'Hollanders' ook bang voor die rare knol, de aardappel, want die kwam uit het buitenland, zag er vreemd uit, rook anders en voelde zelfs anders. Tsja, bang zijn voor iets, uitsluitend omdat het anders is dan u gewend bent...kunt u zich dat voorstellen?

"Wij zijn niet xenofoob en paranoïde maar weigeren bekend te maken welke andere xenofoben en paranoïden onze beweging financieel steunen.'

Waar het op neer komt is dat wij Nederlanders een volk zijn van angsthazen.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Doeschka Meijsing

7 opmerkingen:

 1. Nou ik moet zeggen, ik zie op dit moment een hoop mensen buiten, waarvan je amper kunt zien of het een man of vrouw is zo zijn ze ingepakt. Ehhhhhhh, dat mag dan toch ook niet of moeten we daar nou weer een uitzondering voor maken omdat dat dan weer wel nederlanders zijn. Ik weet het ook niet meer hoor.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook pure onzin. Als die mensen daarin willen lopen moeten ze dat beslist niet nalaten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mja, ik geef toe dat ik een burka ronduit eng vind, net als maskers; maar ik maak me er ook niet druk om. Tijdje geleden was de burka-winkelier in Rotterdam op tv, die zei dat ie er misschien wel vier per jaar verkocht. Waar praat je dan over. Evt. vraag je van die mensen in de winkel een identiteitsbewijs, en registreer je ze. Lijkt me redelijk afdoend.

  Anywayyyy.... dank je Terrebel! Klopt, in die door een ander geschapen wereld duiken en je lekker laten meenemen, is fantastisch! En helemaal mooi is het, als die ervaring ook in jou iets losmaakt :) Inspireert. En zo is het gegaan in ons geval. Genoeg reden om dat soms even te gedenken hè, op een creatieve manier.

  Groeten!
  Clemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet zeggen, ik vind boerka`s eng. En ik zag er eens eentje rondwaggelen in Helsynki.

  Maar verbieden, dat gaat wel erg ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nederlanders zijn wat dat betreft niet anders dan belgen. :-((

  onbekend maakt onbemind ..

  ik had vandaag dan wel geen boerka aan, maar 't trok er wel op;
  muts heel laag en sjaal heel hoog! :-))

  wentelteefjes ..
  mag ik het adres van je mams, terrebel? :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoals ik je al vertelde lieve Terrebel (jaja, ik kijk niet meer sip en ben niet meer kwaad, blij dat jij zo netjes je matras draaide en zelfs de laken waste hihi)ben ik allergisch voor alles wat zich vermomt, ook voor de sint, de zwarte (mag je dat nog wel zeggen) piet of de kerstman... heeft dat iets met racisme te maken? Ik ben nochtans geen angsthaas hihi.
  Blij dat je keukendeur nu goed sluit en blij ook voor jou dat je van bil ging hihi, inderdaad een goed middel tegen de vrieskou!
  Fijne ijsdag nog jongen, met of zonder wentelteefjes (tjiens, wat zouden die in bed doen? hihi).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb lang genoeg in hartje Den Haag gewoont om alle voors en tegens van onze multiculturele samenleving te kennen .
  Ik kén ook genoeg "multiculturel mensen" om te weten dat ook dááronder goede en slechte mensen zijn.
  Dat ik verhuist ben omdat ik me weggejaagd voelde ( ik praat dan al over 20 jaar geleden ) door de onverdraagzaamheid van onaangepaste mensen is erg genoeg en veroorzaakt door toenmalige regeringen die vonden dat er alleen goede "multiculturele mensen " bestaan en problemen niet durfde te benoemen .
  Ik kén goede mensen maar helaas heb ik erg veel foute ervaringen gehad ,ik zal niemand kwaad doen in een boerka maar ik voel me er niét prettig bij en zou niet weten waarom men zich ( buiten de deur) niet aanpast aan het land waar men leeft!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht