Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, januari 02, 2012

Wiet

Leuk (en eigen!) werk, geen schulden, een goedwerkende nieuwe heup, fijne mensen om mij heen en op de valreep van het oude jaar een dame bereid gevonden wat van haar tijd in een relatie met mij te steken...Het kan allemaal heel wat slechter...

Het nieuwe jaar is goed begonnen. Al geldt dat niet de honderden vuurwerk-gewonden en duizenden alcohol-gewonden van Oudjaarsnacht. Als burgemeester Aboutaleb dus via de Europese Commissie iets wil laten verbieden dat écht gevaarlijk is (en ook nog'ns het hele jaar door) dan moet hij - als hij consequent is- natuurlijk gaan voor alcohol. Dat hij toevallig een paar uur lang last had van een paar raddraaiers bij hem in de straat moet geen reden te zijn om vuurwerk te verbieden. Zelf heb ik regelmatig last van scooters, erger ik mij aan hondenpoep en ben ik in't verleden wel'ns door een hond gebeten en door meerdere katten tot bloedens toe gekrabt. Zullen we scooters en het houden van honden en katten als huisdier dan maar verbieden?

Na het vieren van de overgang van 2011 naar 2012 mocht ik op de bar staan dansen in een nachtclub in de hoofdstad. Thuisgekomen was er nauwelijks tijd voor een douche en ontbijt want er diende naar Brussel gegaan te worden. Daar mocht ik op de bar staan dansen in een nachtclub...Dat het niet iedereen is gegeven dat zonder ongelukken te doen bewees de bezoeker die het ook probeerde. Wellicht dacht hij dat de bar breder was dan verwacht of verloor hij eenvoudigweg zijn evenwicht. Hoe het ook zij: hij viel. De lol die ik beleefde aan de dame die het gogo-dansen van ondergetekende waardeerde door een bankbiljet van vijf euro achter de band van zijn slip te steken was er niet minder om...;-)

In de kleedkamer sprak men vooral Frans maar ook wel Portugees, Engels, Duits, Spaans en een klein beetje Nederlands. Het weinige Frans dat ik ken is niet eens Frans maar bedacht door Marten Toonder...'Parbleu?' Niet helemaal waar, hoor; met een beetje nadenken kom ik vast wel uit op een woordenschat van over de 100 woorden. Niet veel meer maar toch.

Uiteraard werd ondergetekende weer het een en ander aangeboden aan stress-verlichtende en/of energie-opwekkende niet-altijd-natuurlijke hulpmiddelen. Zo gaat dat nu eenmaal in het clubcircuit. Mijn beleefde weigering werd soms met lichte verbazing maar altijd eenvoudig geaccepteerd en zelfs gewaardeerd.

Wel erg leuk om te zien hoe de één stond te stuiteren van de speed en een gesprek probeerde te voeren met iemand die juist extreem relaxt was na een jointje of twee. Na afloop van de optredens was het overigens wietmans die nog gewoon vrij helder was, terwijl pillenjongen al een paar keer letterlijk was omgevallen.

Dat bewijst was ik al wist: pillen zijn slecht voor je en winnen het niet van het natuurprodukt wiet.

8 opmerkingen:

 1. Persoonlijk doe ik het liever zonder wiet of pillen. Maar wel het het altijd door jou aangegeven drugvariant Alcohol. Maar ik ken mijn grenzen en stop zodra ik iets begin te voelen. Zo hou ik mezelf en de situatie in de hand.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een leuke avond kan ook zonder wiet of pillen... Doe mij maar een Leffe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is niet de alcohol die gevaarlijk is, maar de mensen die het gebruiken.
  En roken, daar kan je ziek van worden!

  Maar evengoed, men moet vooral doen wat men niet laten kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het is hoe je het bekijkt....
  ik wens je alvast een goede gezondheid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan in het Frans wat te drinken en te eten bestellen. Vragen waar ik kan slapen, en vragen waar er leuke feestjes zijn. Precies genoeg om ver te komen in het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. (...)
  In elke taal (in elke tale)
  Dat is normale (tres normale)
  C'est un verhale (zit een verhale)
  Met een morale (monsieur poteau)
  Hoe je 't ook zeingt (petit tierre)
  Hoe je het ook kleinkt (ambulance)
  Als het maar swingt (charbel, portefeuille, trottoir)
  Het maakt niet uit (du mayonaise)
  Het geeft geluid (tureture)
  Of je 't nou, neuried of fluit (une territoire)
  Je geniet (je geniette)
  Von een lied (von een lied)
  Ook al versta je het niet (Op zijn engels) (...)
  © André Van Duin
  *wink, big smile*

  Als ik het zo allemaal lees heb jij genoten van de feestdagen lieve Terrebel, in welke taal dan ook en op welke bar dan ook hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alcohol drink ik met mate, ik heb in mijn eigen omgeving gezien hoeveel het kapot maakt. Wiet etc...is niks voor mij. Helaas rook ik, dat is tegenwoordig erg crimineel maar een van de weinige dingen waar ik lekker dit jaar mee door blijf gaan. :D
  Ik eet en drink gezond, sport, beweeg veel...val er niemand mee lastig. Kan ook niet want het mag nergens meer hahaha.

  Leuk geschreven weer. Je hebt een leuk en spannend leven en uitdagende baan volgens mij. Geweldig dat je ook weer gelukkig bent in de liefde. ;-)

  Ik wens je/jullie een heel fijn 2012 en hoop dat we nog lang bij elkaars blog langs mogen komen.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht