Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 04, 2012

Gevallen

Vanmiddag was ik met m'n zoon op visite bij zijn moeder en wij namen een klein kerstcadeau voor haar mee.

Vanmorgen werd ik lekker afgebeuld bij de fysiotherapeut. De lunch van gisteren (een overblijfsel van Nieuwjaar, bestaande uit Roti Kukus, appelbeignets en gegrilde kippenpootjes) kwam spontaan weer omhoog...In statistieken zult u zien dat velen zich na het vieren van de jaarwisseling ziekmelden met buik-klachten.

Statistieken zijn leuk: je kunt er van alles mee "bewijzen". Zo kun je de strengere aanpak van criminaliteit verdedigen door te beweren dat het aantal straatroven is gedaald. Dat dat zo kan lijken doordat minder politie-agenten minder criminelen hebben gepakt "vergeet" je gewoon te melden. Je kunt het beleid ook verdedigen door aan te tonen dat er meer straatrovers zijn gepakt. Dat dit kan komen doordat het aantal berovingen juist is gestegen "vergeet" je te melden. Je kunt dit samenvatten in één enkele zin: Het aantal straatroven is gedaald door de strenge aanpak zijn er meer straatrovers gepakt.

Dat de cijfers betreffende criminaliteit zijn gedaald heeft natuurlijk niets te maken met het feit dat Willem Holleeder in het gevang zit want Holleeder is gewoon een hele lieve Amsterdamse jongen die nog nooit van z'n leven iets stouts heeft gedaan...

Eerdaags komt hij vrij want er is geen direkt bewijs dat hij achter een vijftal liquidaties zit. Tsja, zo kun je ook beweren dat Hitler onschuldig was. Vond men ooit vingerafdrukken van dit heerschap op treinwagons, op doucheknoppen of op pistolen waarmee "Untermenschen" door het hoofd geschoten zijn? Zijn er snorharen van hem gevonden in anonieme massagraven? Nou eh...nee.

Criminelen heb je in alle soorten en maten. Voor die ene sukkel die het nodig vond met Oud en Nieuw om vijf voor twaalf weg te rijden gaat het om mensen die het in hun botte hoofd haalden om om middernacht zomaar op straat te gaan lopen feestvieren terwijl hij zo graag wilde autorijden. Persoonlijk speel ik met de gedachte om het strafbaar te laten stellen om dingen te schrijven als "blinde geleidehonden" of "veel diarree gevallen".

6 opmerkingen:

 1. De criminaliteitscijfers worden gemeten door het aantal aangiftes.
  En hoe moeilijker ze dat maken hoe minder criminaliteit er is!
  jaja.

  Ernstig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De criminaltiet verplaatst zich gewoon steeds naar "makkelijkere " slachtoffers .Als de banken zich beter beveiligen worden de winkeliers het slachtoffer en als dié zich beter beveiligen worden gewone burgers overvallen .
  Het pinnen zou de criminalteit uitbannen maar ook daar is de onderwereld hoogstens een paar jaar op achterstand gezet .
  Criminalteit bestrijden doe je door criminelen op te pakken en ze te straffen op een manier dat het een afschrikwekkende werking heeft ,dus niet in een "luxe hotelkamer " onderbrengen .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met een goed spatiebeleid kun je veel verdoezelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of minder criminaliteit, maar uiteindelijk blijkt gewoon dat er minder aangifte is gedaan omdat er toch niets mee gedaan wordt.

  Ik vraag me nog steeds af waar die diarree precies is gevallen. En waarover.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad lieve Terrebel, een goed spatiebeleid zou moeten hihi. Het wordt eentonig, maar ik geef je weerom maar eens gelijk. Ik kan niet schrijven zoals jij (en niet zo dansen ook hihi), gelukkig heb ik jou daarvoor!

  Een traan welt op
  Er is sprake van getob
  Het houdt nooit op
  Toont u mij die krantenkop
  Statistiek
  De statistiek die lijkt wel ziek
  Verlies dat piekt
  Maakt tragiek
  Veel lament
  En vrijwel niemand nog content
  Ach schat dat went
  Ik blijf attent

  Wat hier telt
  Is niet het geld
  Maar de rijkdom
  Ja de rijkdom
  Bel mij op
  Vertel desnoods de laatste mop
  Maar bel mij op
  Voor een job

  Wat hier telt
  Is niet het geld
  Maar de rijkdom
  Ja de rijkdom

  Wat hier telt
  Is nooit het geld
  Maar de rijkdom
  Hou het land dom!

  Ik kom van langsom meer
  Tot die slotsom
  Ja de rijkdom
  Houdt het rijk dom
  Ik kom van langsom meer
  Tot die slotsom
  © Monza

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is het een blinden geleidehond, of een blinde geleidehond?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht