Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 26, 2012

Geschreeuw

Gisteren genoot ik van een drankje en het weerzien van vroegere collega-leden van een dichterscollectief. Later op de dag was ik met m'n meissie bij een Libanese High Tea.

Gisteravond had ik buurvrouw Winonah op visite en vanmorgen werkte ik met buurvrouw Hetty voor onze gezamenlijke stichting: stichting HIOB.

Verder vanmorgen nieuwe contacten gelegd voor m'n werk en een verse opdracht binnengehaald.

Om mijn eigen bedrijf te promoten en om een maatschappelijk doel te steunen, sponsor ik De Kippenloop 2012 via Stichting De Rede. Mede omdat marktwerking niet werkt in de strijd tegen kanker.

De marktwerking wordt door de overheid het liefst in kapitalen geschreven. Dierbaarder dan burgers en heiliger dan God. Nu is het de beurt aan tandartsen. Minister Schippers is ervan overtuigd dat nu tandartsen hun eigen tarieven mogen bepalen de kwaliteit zal stijgen en de prijzen zullen dalen. Snel onderzoek onder 250 tandartsen leert echter dat 15 procent van hen de kans aangreep om sommige prijzen van behandelingen eenvoudigweg te verdubbelen zonder dat daar een kwaliteitsverbetering tegenover staat. Goh, wat een verrassing!

Het zou schelen als de tandarts verplicht werd een kaart op te hangen met de prijzen van vorig jaar met daarnaast de nieuwe prijslijst. Een reden voor de verdubbeling van prijzen zou leuk zijn maar die geven ze toch niet. Zeker weten.

Wat dat betreft zijn de gelederen zo gesloten als de boekhouding van de PVV. Die vindt dat een nieuwe wet er puur is om de PVV te treiteren. Die wet bepaalt namelijk dat elke politieke partij verplicht moet aangeven wie van de sponsors meer dan 4500 euro doneert in de partijkas.

Van alle partijen stemde uitsluitend de PVV tegen dit voorstel tot meer openheid en transparantie. Mensen mochten er eens achter komen dat de twee-leden partij (Geert Wilders is lid, samen met de Stichting Vrienden van de PVV waarvan de heer Wilders toevallig voorzitter is) financieel wordt gesteund door de in Amerika residerende Israël-lobby!

Anderzijds noemt de PVV het boerkaverbod geen wet om moslims te treiteren maar geldt die wet voor iederéén die graag in boerka over straat gaat.

Helaas voor een zekere Indo met Limburgse tongval zijn er steeds minder mensen te vinden met een IQ dat laag genoeg is om waarde te hechten aan zijn geschreeuw.

7 opmerkingen:

 1. Hopelijk valt het kabinet, nieuwe verzkiezingen en stemt Nederland een stuk linkser.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou wel eens willen weten wat kiezers denken te bereiken met een rechts kabinet. Rechts staat voor mij voor egoistisch, niet samen willen delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan moet de Israelischew lobby in Amerika ook weten dat de orthodox gehuwde joodse vrouw verplicht zonder pruik of hoofddoekje door het Nederland van Wilders te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. niet verkeerd, openheid van financiele zaken, want welk geld stuurt op de achtergrond mee??

  grtz!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. `Zodra de PVV echt openheid moet geven, zullen er nog wat kaken naar beneden schuiven denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eerst en vooral: proficiat met de nieuwe opdracht! Jij als zelfstandige moet daarvan leven hé?
  En je idee de prijzen bij dokters van alles slag zelfs, uit te hangen is imo niet verkeerd. Cafés en restaurants moeten dat toch ook doen? En heel misschien zal de concurrentie dan eindelijk werken...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou bijna zeggen dat links en rechts zijn "uitgevonden" om elkaar in evenwicht te houden en zo zal elke coalitie ergens in het midden uitkomen !Zowel helemaal rechts als helemaal links zou "in z'n uppie" grote brokken maken kun je wel bewezen achten .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht