Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 22, 2011

Poep op de stoep

Het is bijna elf uur des avonds en ondergetekende komt net thuis van een leuke gig in opdracht van leuke mensen voor een leuk publiek. Een geslaagde avond derhalve! Net als gisteren...

Gisteravond was ik door (prettige) omstandigheden later thuis dan gepland en zodoende te laat om een stukje te plaatsen. Daarom is dit vandaag stukje nummer twee...Vanmorgen mocht ik mijn plannen als ondernemer voorleggen aan een aardige dame van het DWI. Resultaat is dat mijn zogeheten BBZ-aanvraag is verlengd. Dat houdt in dat ik nog minimaal een half jaar de tijd heb om aan te tonen dat mijn eigen bedrijf wel degelijk levensvatbaar is.

Na die afspraak ging ik even langs bij een Twitter-vriend voor een persoonlijke "Tweetup" en onderweg genoot ik van een prachtig uitzicht over 't IJ. Ik keek mijn ogen uit naar de schepen, hijskranen en donkere luchten!

Met mijn zoon keek ik onlangs een vermakelijke film met in één der hoofdrollen Daniel "James nep-Bond" Craig.

Voor nep-bont (Niet mijn meest fraaie "bruggetje" tussen twee onderwerpen. Excuus daarvoor.) hoeven er geen dieren te lijden. Voor van die bontkraagjes van stoere jekkers wèl. Al lijken de dragers ervan dat niet te beseffen.

Wat mensen ook niet schijnen te beseffen is dat ook insecten dieren zijn...

Marianne Thieme (fractieleider van de Partij voor de Dieren) zal vreemd opkijken als je haar zou vragen hoe zij muggen verdooft voordat zij ze plet. Voert zij mieren alcohol voordat zij die met de onderkant van haar schoen duidelijk maakt dat zij niet gestoord wenst te worden bij het picknicken? Roept zij bij het zien van een spin (een geleed-potige en geen insect, ik weet't): 'Ach kijk nou wat een schattig diertje?' of roept zij "Ieeekkkss!" en laat zij haar man vervolgens het beestje vermorzelen? Zitten er geplette torren onder haar schoenen of alleen maar kauwgom en resten hondepoep?

Overigens is dat nog immer ergernis nummer één onder Nederlandse (en ook Belgische?) burgers. Des te vreemder dat geen enkele politieke partij het waagt er uitspraken over te doen. Wellicht omdat hondenbezitters vaak ook stemgerechtigd zijn...Kijk, dat een zekere gedoogpartij geen mening heeft over voornoemde vorm van overlast heeft een heel simpele reden: het is niet mogelijk om Moslims ("Honden zijn onrein!") te beschuldigen van het achterlaten van poep op de stoep...

9 opmerkingen:

 1. Vreemd, nooit over nagedacht, een moslim heeft dus geen hond als huisdier...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar is het dan niet alleen onrein om op te eten?

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als u al deze zaken doet, dan lijkt u bijna het gelijke bedrijf te bezitten die ik bezit. Heerlijk leven. Alleen ik hoef niets aan te tonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat Marianne Thieme vreemd zal opkijken als je ook maar suggereert dat ze muggen doodt!
  Dat doet ze niet, en ik ook niet.
  En mieren doen we ook geen kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik had dezelfde reactie als sjoerd, daar sta je eigenlijk niet stil bij tot je erover hoort of leest

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blij voor je dat je zo'n fijn optreden had lieve Terrebel. Maar is het niet altijd zo? Jou, en je prachtige gave kennende zal dat wel zo zijn...
  En wat is onrein?
  Ontrein is de medemens én moeder natuur met al zijn schepselen voor het eigen gewin op te offeren. Just my 2 cents...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alleen vrouwtjes-muggen steken, en daar kun je jezelf tegen beschermen. Het zijn tenslotte levende wezens die tegen de muur en plafond geplet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem12:04

  mmm spinnen laten wij gaan, helaas de muggen niet die vange wat moeilijke in een potje....

  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hier in Roeselare krijg je een PV aan je been als je hond op straat kakt.

  Moslims mogen geen hond als huisdier houden maar om te jagen of hun domein te beschermen wel denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht