Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 20, 2011

Internet

Vandaag even naar de bank geweest om het dit jaar opgespaarde kleingeld te storten benevens de opbrengst van de kerstmarkt van onze stichting. Vanaf volgend jaar gaat dat geld storten voor particulieren geld kosten. Althans, voor ING-klanten. Maar dankzij prijsafspraken (geen geheime prijsafspraken want die zijn verboden. Dat los je dus op door die afspraken gewoon toe te geven. Dan zijn ze niet geheim meer. Simpel.) zullen de andere banken spoedig volgen.

De eerste zes keer is het nog gratis maar daarna betalen particulieren 5 euro per storting van contant geld. Ziet u het voor zich? Een meisje van negen staat met haar mooie rose spaarvarkentje voor de automaat, steekt haar bankpas in het apparaat waarna er een luik openschuift en zij de inhoud van Dikbuikje leegstort. Zo hé, 11 euro en 15 cent! Maar op haar kleine meisjes-spaarrekening wordt 6 euro 15 bijgeschreven. De rest van haar rapportgeld en de euro die zij verdiende met onkruid wieden bij de buurvrouw gaat rechtstreeks naar een stel vrienden van (ex-)politici die (Voordat zij werkten of nog steeds werken bij Philips, Shell, bouwondernemingen, vakbonden, culturele instellingen of in de farmaceutische industrie) "werkzaam" zijn als dieven topmanagers bij de bank.

Heb zelf nog heerlijk een uurtje op de bank gelegen want ik was nog wat moe van afgelopen week...

Toen een tweetal vrienden van mij zondag langskwam voor een potje kaarten was ik nog niet klaar met het genieten van mijn nieuwe strijkbout. De vorige had een week eerder de geest gegeven waardoor ik mijn overhemd moest strijken in een keuken in een vuurtoren in Barcelona...Een mooie plek voor een vakantie, dat Barcelona maar of dat er ooit van komt?

Wie nu even kan genieten van een vakantie is Marjolein van de Waal. Zij is opgestapt als raadslid van de gemeente Den Haag namens de PVV en gaat vermoedelijk voor zichzelf beginnen. De aanhang roept nu massaal dat zij een verraadster is en dat iemand die namens een partij gekozen is voor die partij moet blijven zitten of de raadszetel moet opgeven. Iemand die dat niet doet is geen knip voor de neus waard.

Nu weten wij dus wat de achterban ècht vindt van voorman Geert Wilders die eertijds de VVD verliet en zijn zetel niet teruggaf maar voor zichzelf hield om verder te gaan als eenmansfractie Groep Wilders. En in feite is hij als PVV nog steeds een éénmans-fractie. Voor wie dat nog niet wist: De PVV heeft 2 leden: Geert Wilders en de Stichting Vrienden van de PVV waar ene G. Wilders voorzitter en enig bestuurslid van is.

Ach, natuurlijk is er over politiek een hoop te schrijven. Ook onzin. Hoewel je rond politieke thema's als schrijver daarvoor geen grote fantasie nodig hebt. Het leuke van schrijfsels verzinnen is dat er mensen rondlopen die alles geloven wat geschreven staat. Nu maar hopen dat zij niet teveel Stephen King of De Krant van Ingeslapen Nederland lezen...

In dat kader wil ik u, mijn gewaardeerde lezerspubliek wijzen op een uitspraak die wordt toegewezen aan Abraham Lincoln: "Je moet niet alles geloven wat je leest op het internet."

13 opmerkingen:

  1. Nu heb ik geen ING, dus er ook geen last van. Maar gewoon een pin automaat kopen, dat werkt beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga eens bij wat winkels langs, de meeste willen je kleingeld dolgraag omruilen.

    Love As always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem23:39

    1 bank doer he al en storten is daar duurder, ff kwijt welke.
    Bij ing mag je meen ik 4x storten en daarna betalen.

    Belachelijk

    Ctje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik moet zelfs al betalen voor mijn eigen bankpasje.
    En ik pleit voor een staatsbank.

    En dat van Wilders had je al vaker verteld, herhaling werkt ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het voorbeeld van het 9-jarige meisje dat met haar spaarvarken bij de ING komt en voor haar storting moet betalen klopt niet.
    Het tarief geldt(nog)niet voor kinderen en studenten.
    Zie:
    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3076184/2011/12/14/ING-Geld-storten-niet-langer-gratis-in-2012.dhtml
    Prijsafspraken zijn helaas bijna nooit te bewijzen.
    Net zoals de bakker die zijn prijzen aan de collega aan de overkant van de straat aanpast kunnen banken dit natuurlijk ook gewoon doen als ze zien welke tarieven de concurrentie hanteert.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Te idioot voor woorden... Overal moet geld aan verdiend worden. Bleh :(

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het grappige aan dit bank verhaal is, is dat wij het allemaal gewoon pikken. Iedereen (vooral VVDikkopen)proberen over aan iedereen te verdienen. En de meeste mensen laten het toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Di Mario: ik heb nu een deal met de sigarenman.

    @George: dank voor de nuancering. Dat er een uitzondering was voor kinderen en studenten stond niet in de brief die ik ontving van ING. Maar nu weet ik't.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Volgens mij volgt Ing ook andere banken.
    Gelukkig stort ik niet veel geld.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik wens je een kerst vol vrede en een jaar zonder verdriet en pijn
    Moge de dagen, maanden en jaren gevuld met vreugde en liefde zijn
    en...Ik wens jou in 2012 :
    12 maanden zonder ziekte,
    52 weken zonder stress ,
    365 dagen van geluk,
    8760 uren zonder ruzie,
    525600 minuten een lach op je gezicht,
    31536000' seconde liefde.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Breek me de bek niet open ,ik heb héél lang geknokt tegen de inhaligheid van de banken maar ja , omdat iedereen "voor het gemak " gaat hebben de banken nu de touwtjes héél stevig in handen !
    Nu laten mensen zich weer langzaam warm maken voor het internet bankieren ...zó makkelijk én gratis ...totdat de meerderheid over de streep is en dán komt daar ook een prijskaartje aan te hangen !
    Ik pin nog steeds niet en gá ook niet pinnen ,het is niét makkelijk ,niét veilig en niét goedkoop ...behalve voor de banken zélf !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Internet in zijn tijd ... :-)

    Prettige feesten mijn kleine GROOOOOOTE vriend !

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Groot geld laten ze met rust, klein geld niet hé Terrebel?

    Geld maakt niet gelukkig
    hoor je wel beweren
    maar voor een half miljoen
    wil ik het wel eens proberen
    en er mijn best voor doen

    Dan is iedereen mijn vriend
    en ik draag een soepel pak
    en ik steek nog een sigaar op
    want ik zit op mijn gemak
    en ze lachen om mijn grappen
    als ik zwaai met een paar flappen
    en ik heb verder aan de hele wereld lak(...)
    © Huub Van Der Lubbe
    *wink, big smile*

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!