Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 21, 2011

JSF

Vanavond weer een leuk entertainment-klusje. In Velsen ditmaal. Ik ben benieuwd!

Het voelt geweldig om weer dingen zelf te kunnen doen, nu mijn been sterker wordt. Een paar minuten per dag doe ik "De Kraanvogel", bekend uit 'Karate Kid' om de spieren en pezen sterker en soepeler te krijgen. M'n hoelahoep-workshop staat reeds ingepland en daarna ga ik op paaldansles: een goeie work-out en wellicht kan ik er nog wat geld mee verdienen óók!

Of is entertainment 'een linkse hobby' omdat het onder cultuur valt? Voor mij maakt het niet uit want het grootste deel van mijn inkomsten haal ik inmiddels uit optredens. Natuurlijk ben ik niet zo nuttig als zij die dagelijks van negen tot vijf naar de klok kijken om te voorkomen dat-ie gestolen wordt. En ook niet zo nuttig als mensen die 'in hun lunchpauze' om half elf 's ochtends dit weblog lezen.

Zonder gekheid: een beetje ontspanning tussen de werkzaamheden door moet zeker kunnen en gemiddeld zijn mensen op kantoor zeker zes op de acht uren produktief. Er wordt dus hard genoeg gewerkt. Maar wat is 'werk' eigenlijk? Valt daar ook het schrijven van stukjes onder? Of alleen als daarvoor betaald wordt?

Steeds minder mensen willen nog betalen voor de stukjes die zij lezen in De Krant van Ingeslapen Nederland. Sterker nog: een zekere GW te V heeft inmiddels gepleit voor een overheidssubsidie voor Het PVV-ledenblad de grootste krant van Nederland 'want de Nederlandse cultuur moet behouden blijven en De Telegraaf is onderdeel van die Nederlandse cultuur.' Ik vind dat verwarrend want ook subsidie op voetbal (€ 300 miljoen per jaar!) moet blijven 'omdat voetbal cultuur is' maar musea moeten weg 'want wat hèb je nou aan cultuur?'

Dat is een vraag die beter gesteld kan worden aan zij die graag 'de graaicultuur' in stand houden. Ook dàt is een onderdeel van de Nederlandse cultuur.

Het zit ook in de Nederlandse cultuur om geld te geven aan goede doelen waar wij zelf uiteindelijk beter van worden. Nu heb ik een dilemma voor u: kunnen we beter ettelijke miljoenen mensen helpen of is't beter om datzelfde geld te gebruiken om een handvol wapenhandelaren blij mee te maken?

Ofwel: als u mocht (en moest!) kiezen...Griekenland of JSF?

10 opmerkingen:

 1. Fijn te lezen dat het steeds beter gaat. Het heeft allemaal zijn tijd nodig, en die besteed je ondertussen ook nog eens op een geweldige manier. Ben weer even lekker bij wezen lezen hier. (eh..is dat trouwens correct nl: wezen lezen? Mijn schoondochter leert nederlands en we twijfelen erover haha, bedenk ik me nu terwijl ik het weer deed ;-) Ik HEB weer even gelezen hier...of zoiets. Sjugt

  Fijne avond! :))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat je steeds meer "selfsupporting" bent en dat het goed gaat met je nieuwe heup ( dacht ik ).Wij werken nog steeds heel regelmatig en van ff bloggen tijdens het werk is écht geen sprake .Wat mij betreft moet kunt en cultuur zichzelf kunnen bedruipen en voetbal al helemáál !
  Als de "gebruiker "er niet voor wil betalen is er waarschijnlijk geen behoefte aan .
  Maar nú wil de "ware voetballiefhebber " niet betalen voor een kaartje terwijl de spelers krankzinnige bedragen verdienen of eh... liever gezegd krijgen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja , ik moet nog kiezen ,die keus is niet moeilijk toch..... ik heb niéts met vliegtuigen ( behalve als onze "amerikaantjes"er mee naar Nederland vliegen natuurlijk )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoeveel cm heb je er tussen laten zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kies er vooral voor om de subsidie te geven aan de mensen die het nodig hebben.
  En waar winst gemaakt wordt is het niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De VVD zal trots op je zijn Ter. Nog half revalideerde zorg je toch al voor je eigen inkomsten.

  Een reden te meer om WW ZW WAO en WIA en dergelijk af te schaffen. Het zal niet lang meer duren denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Blij dat je toch al wat beter te been bent lieve Terrebel en wel in zoverre dat je weerom aan 'entertainment'kan doen!
  Van cultuur gesproken: we kregen enkele jaren terug een tweede kanaal op de Belgische TV, Canvas, die een cultuurzender worden zou. Al vlug werden héél veel geplande uitzendingen door voetbal en andere sportevenementen verdrongen. Toen ik daar nogal geërgerd op reageerde kreeg ik als antwoord: sport is ook cultuur! Wat? Amehoela, ook op al de andere zenders wordt dat uitgezonden! Dus het verwondert me niks dat in Nederland cultuur subsidieloos wordt, en de sport dus niet. Geef het volk brood en spelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem12:37

  raar dat de voetbalcultuur mag blijven en de museumcultuur niet in het vergoedingen systeem.

  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De houding van de kraanvogel , ongelooflijk geconcetreerd moet je daarvoor blijven ! Goed dat je weer snel de ouwe wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De Kraanvogel ?
  Die komt toch uit de Kamasutra ?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht