Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, juli 25, 2011

Luisteren

Deed het vandaag nog maar even rustig aan: wasje gedraaid, beetje aan de administratie gewerkt, bij m'n moeder geluncht en gewerkt aan een column voor de bewonerskrant. Heb nog steeds wel spierpijn van ons optreden als Mini-Kiss van afgelopen zaterdag en hoewel ik het nog wel in m'n benen voel is het lang niet meer zo verschrikkelijk.

Het is wél verschrikkelijk dat een of andere gek het goedpraat dat hij 76 mensen vermoordde. Het is ook verschrikkelijk dat er mensen zijn die zijn daden goedkeuren "want die jonge etterbakjes die hij heeft omgelegd werden later misschien wel linkse leiders', zo valt te lezen aan een door PVV-aanhangers vaak bezocht forum.

Waar ik mij persoonlijk ook aan stoor is het totale gebrek aan ook maar één originele gedachte bij de Noor Breivik. Zo heeft hij zijn 'Manifest' bijna letterlijk gekopiëerd van dat van de 'Unabomber' en doet hij met zijn uitspraken niets anders dan het napraten van enge mensen als Pamela Geller en haar grote Hollandse vriend Geert.

Onzin natuurlijk om te beweren dat elke aanhanger van het PVV-gedachtegoed in wezen een terrorist is. Zoals het ook onzin is om te zeggen: 'die terrorist was een moslim en dus is elke moslim in wezen een terrorist'.

Waar ik mij ook aan erger zijn al die spelfouten van 'DomRechts'. Zoals in: 'De revolutie verslind zijn eigen kinderen'.

En dan durven te beweren dat allochtonen verplicht op taalcursus moeten.

Misschien moet er gebeuren wat ik laatst op Twitter opperde: laat mensen eens goed naar zichzelf luisteren.

10 opmerkingen:

 1. ja, maar een koningshuis een bevolkinsgroep noemen en in stand houden omdat het anders stil zou worden op straat is wel een hele kromme gedachtengang.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mij gaat het erom dat één bevolkingsgroep in een kwaad daglicht wordt gesteld vanwege het gedrag van één individu. Hoe groot die bevolkingsgroep is doet niet ter zake. Vind ik. En het Koningshuis afschaffen alleen maar omdat jij persoonlijk daar tegen bent is natuurlijk helemaal van de zotte. Natuurlijk kost het koningshuis geld, maar de jaarlijkse verspreiding van Smurfenpoppetjes kost nog veel meer geld...is dat dan ook verspilling? Natuurlijk, die smurfen kosten de belastingbetaler maar een fractie van wat bijvoorbeeld voetballen kost of de organisatie van Koninginnedag...Maar ja, Koninginnedag vind jij persoonlijk leuk dus dat moet dan natuurlijk niet worden afgeschaft, toch? Of zie ik dat verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het een individuele actie is geweest kunnen we van geluk spreken, als het een groep betreft staat ons nog heel wat te wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je moet het ook niet te gek maken alles op een dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. er lopen meer zulke gekken rond dan je kun vermoeden, vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Of het nou linkse, rechtse kinderen waren. Mij maakt het geen drol uit. Ik vind dit zo laag. Ik heb er gewoon geen woorden voor.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wil/Zizy22:32

  Ben blij dat het met je spierpijn beter gaat.... die gaat wel helemaal weg :-)...maar de pijn die die gek heeft veroorzaakt zal blijvend zijn bij alle na bestaanden.
  Ik ben nooit bang geweest..maar ga nu toch wel een wat angstig gevoel krijgen.zeker als je sommige reacties vanjongeren hoort. En zelfreflexie HE! wat is dat? Ik was mij vandaag aan het afvragen of er nog maatschappijleer gegeven wordt op school ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. alles begint bij jezelf, maar die splinter bij de ander steekt ons de ogen uit? :-(((

  ik heb geen woorden voor wat er in oslo gebeurd is ..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah, je hebt mini Kiss tot leven geroepen. Erg luek natuurlijk, en vette muziek :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geen woorden voor... maar wie heeft die wel? Nou ja, jij dan want dit is weerom een knappe tekst geworden Terrebel!
  OT: vertel eens wat meer over die podiumkunsten van jou wil je? Ik ben daar wel nieuwsgierig naar...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht