Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 18, 2011

Vader

In reactie op de opmerking van een heuse islamofoob (én lid van een extreem rechtste groepering) schreef ik het volgende:

Ook veel christenen hebben goede banden met de nazi's (gehad). Helaas mis ik van jou de bewijzen dat moslims gelieerd zijn geweest aan Hitler. Wat maar weer aantoont dat islamofoben geen bewijzen nodig hebben om anderen te overtuigen van hun gelijk. Zodra je die bewijzen wéĺ hebt én kunt verklaren waarom de Bijbel níet letterlijk moet worden genomen maar de Koran wél, ga ik graag weer met je in discussie. Fijne dag verder! (En dat meen ik en is zeker niet sarcastisch bedoelt)

Inderdaad, ik probeer discrimineren tot het uiterste te voorkomen en praat zelfs met mensen wier mening lijnrecht tegenover de mijne staat. Al is het maar om te laten zien dat discussiëren ook op een normale respectvolle manier kan.

Er zijn nu eenmaal mensen die ervan overtuigd zijn dat verschillende bevolkingsgroepen anders van elkaar behandeld moeten worden. En ook idioten hebben recht op hun mening...;-)

Zélfs als ze vinden dat Joden wél en Moslims níet dieren ritueel mogen slachten. Alsof het wat uitmaakt voor de koe volgens welk ritueel zij geslacht wordt: Kosher of Halal. Of volgens het kapitalistisch ritueel: zo snel en zo veel mogelijk koeien slachten voor zo weinig mogelijk geld.

Ach, later lachen we om deze discussie en is het niet meer dan een herinnering voor een enkeling.

Herinneringen maken is misschien wel het mooiste dat er is. Nu mag ik dat met m'n kinderen doen en het voelt als een voorrecht. Alleen al het idee dat ze later zullen zeggen: "Ik weet nog goed dat ik vroeger met mijn vader..."

12 opmerkingen:

 1. Mensen zijn tegen dierenmishandeling. Maar als je kijkt dat 60% van de honden en katten te dik zijn. Is dat ook niet een vorm van dierenmishandeling. We wijzen graag naar een ander dus.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem22:15

  De betekenis van het woord generaliseren:uit slechts één enkel voorbeeld een conclusie trekken. Jij stelt: Mijn islamofobische tegenstander in een discussie kan geen bewijzen verschaffen dat moslims gelieerd (=letterlijk: verwant maar je bedoeld verbonden) aan Hitler zijn geweest. Dan concludeer je dat: "islamofoben geen bewijs nodig hebben om anderen te overtuigen van hun gelijk." Dit is een grove generalisatie: nu spring je van de bewering van één persoon naar de conclusie die voor een hele groep zou moeten gelden! En dat is waar ik juist zo bang voor ben..dit is demagogie en wordt juist vaak gebruikt door extreem "rechtste"( een grappige slip of your pen!) politici. Nu Terry..mij overtuig je helemaal niet!Dat je naar iedereen serieus luistert en recht geeft op een mening geloof ik overigens graag..
  Maar het is niet zo dat zelfs een idioot recht heeft op een mening omdat jij hem die vergunt! Hij heeft het door jou verleende recht daarop niet nodig: hij HEEFT die mening of jij daar nou mee instemt of niet.Die mening bestaat er waarschijnlijk ook uit dat hij jou (of mij ) een idioot vindt en zichzelf niet. Tolerantie.. daar draait het waarschijnlijk om ...maar het blijft een mooi maar moeilijk streven. Waar tante echter Vurig Intolerant in blijft is het verkeerd gebruikt van het voltooid deelwoord: staat daar nou wéer bedoeld met een t, foei Terrence!!!!!!!! groetjes van tante...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve tante, u heeft ontdekt dat niets menselijks mij vreemd is...Ook ik kom om in de vooroordelen en maak zelfs spelfouten! Jawel! En soms schaam ik mij daar voor. Maar meestal niet. Voor de volledigheid had ik uiteraard het stuk moeten citeren waarop ik reageerde, dan was misschien duidelijker geworden dat mijn reactie deels bedoeld was om mijn discussiepartner te laten "voelen" dat het niet leuk is wanneer je als individu als groep gezien wordt. Verder ben ik natuurlijk blij met uw kritieken want die zijn immer onderbouwd. Gaat zo voort en...selamat pagi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een stukje naar mijn hart...het zouden mijn woorden kunnen zijn.

  Idd..ook idioten hebben recht op een mening maar soms wordt het wel moeilijk het zo nog te zien.
  Haat en agressie naar anders denkenden, buitenlanders etc..lijken steeds groter te worden.

  Herinneringen maken doen we nu...voor onze kids.
  En ik hoop net als jij dat ze op die manier nog eens aan me terugdenken. ;-)

  Grtzz
  Vooroordelen...het is zo makkelijk he om altijd met het vingertje naar een ander te wijzen.
  Verbeter de wereld..begin bij jezelf zie Ghandi. En het is gewoon waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een stok vinden om een hond mee te slaan vind je rap en dat bedoel ik soms ook letterlijk.
  Ik heb me in deze discussie gemoeid en je weet dus mijn standpunten.
  groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al die haat jegens een andere cultuur kan ik niet geid bevatten. Het is er, maar de reden waarom kan ik nog steeds niet vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem07:13

  Uiteindelijk gaat het om het laatste: wat je kinderen uiteindelijk van je vinden

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi verwoorde conclusie van dit alweer knap geschreven stukje, Terrebel!
  En OT: wees gerust, ik vergeet het vrijwilligerswerk niet, wat zou de semenleving zónder zijn?
  Fijne, zonnige dinsdag, geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Soms betrap ik er mij op ook vooroordelen te hebben , maar corrigeer me dan vlug ! Maar ja wie heeft het recht te oordelen over iemand anders , in verband met kleur , religie en levenswijze. Ollie heeft aan zijn kinderen geleerd dat je kan leven zonder geweld en decadentie . Maar als ouder ben je een doorgeefluik aan een ander personage . Ze kunnen het nemen of wegwerpen en hun eigen gang gaan en dat moeten we aanvaarden !
  Hopelijks geen fouten geschreven en uiteindelijk trekt Ollie zich daar geen barst van aan ! Ollie's woorden komen uit het hart niet uit taalkundig boek !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Ollie: Chapeau!

  @Gerda: Dank je!

  @Paco: Inderdaad...hoe wil je herinnerd worden?

  @Red: Idd onbegrijpelijk om iemand niet aardig te vinden omdat die persoon een andere huidskleur heeft of op een andere manier in God gelooft of zo.

  @suske: dat is bekend...;-) (En nog bedankt!)

  @Keep: De wereld is vergeven van de hypocrieten maar ze vormen nog immer de minderheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 'Het kapitalistisch ritueel.'
  Vrij briljant.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Novy: Met mijn dank voor deze geniabele inbreng. Welkom op dit blog overigens!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht