Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 06, 2011

Geldwolf

Vandaag was weer een reuzegezellig dagje: ontbeten bij een vriendin van me, even bij m'n moeder langs geweest en verder nog een kostuum geregeld voor een optreden aankomende zaterdag in Breda. Ook daar zullen foto's van worden gemaakt...

Natuurlijk kun je een telefoon kopen van 360 euro en daar slechte foto's mee maken. Of je koopt er eentje voor een tientje op Marktplaats. Zelfde effect maar een heel stuk goedkoper. Maar toegegeven: het was een geniale actie van Apple! Een duur telefoontoestel op de markt brengen met daarin ingebouwd een relatief slechte camera.

En dan niet je excuses aanbieden aan de consument...neen! Je bouwt er een community omheen, gooit nog even flink met je werelberoemde logo en maakt van slechte foto's een hype. Echt een geniabele uitvinding, dat Instagram! Complimenten weer voor de afdeling marketing!

Consumenten zijn makkelijk te misleiden in het veel geld uitgeven voor iets dat men ook goedkoop kan krijgen. Neem bijvoorbeeld de ervaring van het eten in het pikkedonker. Er zijn speciale restaurants waar je dat kunt ervaren. Tegen een niet-geringe vergoeding uiteraard. Of je gaat gewoon met een blinddoek om in een regulier restaurant zitten. Zelfde ervaring maar voor een stuk minder geld.

Het is niet dat ik het de uitbaters van een dienst als Instagram of een 'blinden-restaurant' misgun om wat geld te verdienen maar ik wijs consumenten graag op (goedkopere) alternatieven. Zo zijn er telefoons die vrijwel exact hetzelfde kunnen als de iPhone maar dan voor 150 euro (of een tientje per maand voor een abonnement) minder.

Echt waar: wie een beetje oplet heeft zomaar opeens minder last van 'de kredietcrisis'. Over crisis gesproken: Duitsland en Frankrijk overtreden al sinds de invoering van het allereerste Euroverdrag regelmatig de regels waarvan zij vinden dat iedereen zich daaraan moet houden. Behalve zij zelf natuurlijk. Nu het begint op te vallen dat het wel erg tegenvalt met hun eigen kredietwaardigheid (en daarmee hun geloofwaardigheid) hebben mevrouw Sarkozy en de heer Merkel iets bedacht: een nieuw Euroverdrag met nieuwe regels! Briljant, niet?

De grote (olie-)bedrijven en banken juichen dit voorstel uiteraard van harte toe want alleen de gewone burger zoals u en ik zal de dupe worden van het nieuwe stelsel. De beleidsmakers zelf hebben er absoluut geen last van.

Nee, voor mij is het duidelijk: leeuwen zijn lui, pinguïns zijn koel maar het meest roofzuchtige, achterbakse en kwaadaardigste beest ter wereld is ongetwijfeld de Geldwolf.

En over kwaadaardig gesproken: hier nog even een foto van m'n optreden van afgelopen zaterdag op A Nightmare in Rotterdam 'Jason' (ik dus) demonstreert hier hoe je met één arm twee mensen tegelijk uitschakelt. Terwijl je de één de keel doorsnijdt gooi je met kracht je elleboog omhoog waarbij je van de ander diens neusbotje de hersenpan in drijft....Het was best een geinig feestje maar ik was blij met de oordopjes. Hardcore House is niet echt 'mijn ding'. Zeg maar. Met dank aan de fotograaf.

12 opmerkingen:

 1. De consument wil nou eenmaal geloven dat ze dingen nodig hebben die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Hoeveel mensen zijn er niet die een auto nodig hebben om te werken en werken voor een auto.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. van slechte foto`s een hype maken probeer ik al jaren.
  En met succes, ik vind ze zelf namelijk niet slecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik begin ook van langs on meer zuiniger te leven.
  Al het overbodige er uit, maar ik stel wel vast dat die rommel soms zo leuk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben gelukkig niet zo behebt met het "hebben" virus dus al die marketinggrappen gaan een beetje aan me voorbij .Boven een bepaald bedrag betaal niet voor een beter product maar voor de marketing van het product .Ik bedank ervoor de geldwolf in leven te houden !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En als dan de directeur een iPhone heeft die niet wordt ondersteund door de IT afdeling... Bestel je toch gewoon voor iedere medewerker ook zo'n ding om het beleid te omzeilen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het kan nooit slechter zijn dan van die Renenogwat, rose als het rood moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem02:45

  En toch.... ben ik helemaal weg van mijn ipod. :)

  Ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. als je er alleen voor staat moet je wel zuinig zijn, je koopt dan alleen maar wat echt nodig is...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mensen zijn sowieso goed te misleiden. Zo denken ook veel mensen dat een Apple beter is als een pc.
  Maar nee, ze zijn duurder dan een pc hebben minder goede hardware dan een pc, maar zien er wat gestroomlijnder uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt gelijk wat de consument en zijn gedrag en ook wat de aanzetters ervan, de gehaaide firma's dus, betreft. En waarom wil iedereen toch zo graag met een telefoon fotograferen? Daar moet je mee telefoneren, foto's maak je met een camera obscura, duur of niet. Als er maar zulke fijne platen als jij hier toont uitrollen!
  En Apple? Dat lijkt precies een secte te worden (en zijn): de nieuwe god heet Job! En nu hij uit de virtuele hemelen op ons neerkijkt wordt het allemaal nóg erger!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het soms wel handig om met je telefoon foto's te maken. Ik zeg soms, niet altijd. Voor echte kwaliteit moet je kwaliteit gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ieder mens mag het wiel van bezuiniging voor zichzelf uitvinden.
  Gelukkig houd ik van minder = minder.
  Als de basis goed is is de rest niet noodzakelijk.
  --
  Ik las afgelopen week dat auto's heel goed op waterstofperoxide kunnen rijden. Maar die maken en aan ons verkopen willen de Geldwolven niet!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht