Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 12, 2011

Afloopt

Vanmorgen was ik half zes op voor de live-uitzending van Koffietijd. Het werd reuzegezellig met ondermeer een aantal andere kerstelfjes en de gasten René Froger en Arie Boomsma. Die laatste schreef onlangs een roman over een zeer populaire jonge predikant. U weet niet wie Arie Boomsma is? U weet wel, dat is die christelijke meneer met dat welgevormde lijf...

Het nieuw te vormen Euroverdrag is wel een soort Magna Carta. Dat handvest werd in 1215 voorgelegd aan de Engelse koning Jan Zonder Land, de broer van Richard Leeuwenhart. De koning werd gedwongen het verdrag te ondertekenen en verloor daarmee veel van zijn absolute macht. Die ging vooral naar zijn leenmannen. Handel drijven en reizen werd makkelijker gemaakt.

Het lijkt wel wat op de verdragen rond de euro, vindt u niet? Op het eerste oog lijkt het een prima plan totdat je gaat nadenken en het gaat doorrekenen. Het nieuwe euroverdrag is vooral gunstig voor Duitsland (Merkel) en Frankrijk (Sarkozy), ofwel voor 'Merkozy'. Met hun nieuwe Italiaanse vriend Monti hebben zij afgesproken dat er een nieuw noodfonds wordt opgericht met zo'n 450 miljard euro daarin. 350 miljard daarvan is al toegekend aan Monti, een (voormalig) topman van Goldman Sachs èn Coca Cola.

Er blijft dus niet veel over voor andere landen, mochten die in de schulden geraken. Elk land dat in het verdrag staat genoemd heeft inspraak maar uitsluitend 'Merkozy' heeft vetorecht. Dat wil zeggen: als Frankrijk of Duitsland zich weigert aan de zelf bedachte bepalingen te houden en de andere leden willen hen een boete opleggen dan kunnen Merkel en Sarkozy dat idee zonder enige consequentie naast zich neer leggen. Handig, hoor!

Merkozy doet mij wat denken aan Vladimir Poetin. Op 31 december 1999 kwam deze 'veiligheidsadviseur' (en voormalig (?) hoofd van de KGB) aan de macht toen Boris Jeltsin plotseling zijn aftreden bekend maakte. Beetje verdacht, maar goed. Op gegeven moment had Poetin zijn twee termijnen van vier jaar als president erop zitten waarna hij zijn 'goede vriend' Medvedin naar voren schoof als nieuwe president. Die stelde prompt voor dat elke volgende president voortaan twee maal zes jaar mag blijven zitten. En wie is er nu de eerstvolgende kandidaat? Jawel, Vladimir Poetin!

Momenteel loopt er een onderzoek naar mogelijk verkiezingsfraude bij de verkiezingen die op het randje door de partij van Poetin gewonnen zijn.

Er is maar één serieuze tegenkandidaat maar ja, als die nu opeens zomaar vanzelf een 'ongelukje' krijgt...

Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.

12 opmerkingen:

 1. Inderdaad er is zeker geen reden voor een feestje op het eurofront zucht.... ik heb er helaas geen oplossing voor !
  Leuk dat je het naar je zin hebt gehad bij koffietijd, een programma dat ik niet ken omdat ik om die tijd nooit TV kijkt .
  Waarschijnlijk zou ik toch niet hebben kunnen uitvogelen wie jij was in deze feestelijke out-fits ,ik ken je natuurlijk sowieso niet in het "echt "!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zie het somber in voor het verenigd Europa en de Euro.
  We gaan er in ieder geval niet op vooruit, dus feesten hiervoor doe ik zeker en vast niet !
  En leuk dat ik dit programma hier kan bekijken nu, daar ik RTL niet kan ontvangen in het verre Belgie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag beelden van ene ADHDer over koffietijd, die door een deur heen zou rammen. Dat lukte natuurlijk niet. Meer heb ik nooit van koffietijd gezien. Mij te vroeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wil/Zizy23:06

  Jammer ..kon het filmpje niet bekijken van koffie tijd... iets van een beveiligde site enz.. tja ik kijk nooit geen koffietijd... maar had ik gewetendat jij erin zou verschijnen had ik zeker gaan kijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahhhhhh. en ik was nog wel om zeven uur mijn bed uit (gehaald door mijn dochter ;-)) Maar ik ben het glad vergeten. Misschien dat ik van de week nog wel even het filmpje ga kijken.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En er was RAP in koffietijd! En dat nog wel in zo`n decor.

  Dat weet ik, omdat ik toevallig dat net hoor op de radio.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het "theater" van Lenin en Stalin wordt herhaald. Binnen een aan de tijd aangepast decor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volg ik je even niet op je blog, zit je gewoon een beetje bekend ende beroemd te geraken! Leuk hoor, blij dat het je goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het spel om macht (en geld) was er al, is er nog, zal altijd bestaan.
  De poppetjes (wij) zijn de pionnetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sarcastisch gezien moet Duitsland weer ons redden , ze zijn weer een grootmacht geworden !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik was al zo blij het programma te kunnen zien, maar nu moet ik weer maar eens iets nieuws intalleren en dat durf ik niet aan, mijn computerke heeft het al zo moeilijk met wat er al op staat, 't is een oud beestje. Jammer dat ik jouw optreden niet zal zien, maar het zal ooit wel eens lukken...
  En wat Europa betreft: Ollie heeft gelijk, Duitsland is weer maar eens de sterkste grootmacht geworden. Ze bereiken nu wat hen met de verschillende oorlogen in het verleden niet lukte...
  In elk geval proficiat Terrebel! Moeten we nu U tegen je zeggen? *wink, big smile*

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Is het terug te zien Koffietijd???
  De euro, ja het blijft een gedoe, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht