Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 01, 2011

Amsterdam

Helaas moet ik het van de fysiotherapeut nog even een paar weken rustig aan doen. Lastig is dat, wanneer je zo veel wilt maar nog niet zoveel kàn omdat de revalidatie na de heup-vervanging langzamer gaat dan je hoopte. Tòch ligt het herstel op schema. Dus ik klaag niet...Vooruit, een beetje dan...;-)

Zomaar even een gedachtegang: laat Mauro een inburgeringstest doen! Dan moet hij verplicht Nederlands leren spreken en schrijven en vragen beantwoorden als:"Hoe heet de Nederlandse minister van immigratie-zaken?".

Slaagt Mauro voor die test dan mag hij in Nederland blijven. Die regel geldt toch voor èlke "buitenlander" die in Nederland wil wonen en werken? Dus óók voor Mauro, lijkt mij.

Of is dat te simplistisch gedacht?

Wij kunnen Mauro natuurlijk ook dezelfde behandeling geven als een bekende Argentijnse die graag in Nederland wilde blijven. Zij wilde dat zelfs zó graag dat zij zo ver ging om met een bekende Nederlander te trouwen! En voilá...Over enkele jaren spreken wij van Koningin Màxima.

Enig idee trouwens, hoeveel het de Nederlandse belastingbetaler kost om uit te zoeken of haar vader al dan niet "fout" is geweest onder het bewind van Videla? Nee? Ik ook niet!

Die gegevens zijn namelijk geheim. Net als honderden andere onderzoeksrapporten en doofpot-affaires. Het inzetten van de lands-advocaat, externe onderzoeks-bureaus en diverse juristen is een kostenpost die in de tientallen miljoenen euro's loopt. En dat alles om te voorkomen dat de burger er achter komt wat er ècht gebeurt is met "de verdwenen filmrolletjes van Srebenica" en dergelijke.

Men kan natuurlijk beweren dat het een opmerkelijke manier van beleidsvoering is van een overheid die zo graag de mond vol heeft van "openheid" en "transparantie" maar de leiders van dit land doen dit vast niet om de eigen blunders te verhullen maar om de burger niet teveel te verontrusten.

Om het stukje van vandaag met iets luchtigs te eindigen, hierbij foto's die laten zien hoe het er op mijn wandelingetjes van gisteren en vandaag uitzag in Amsterdam:(Helaas wilde de vogel niet lang genoeg in de lucht blijven stilhangen om te poseren. O ja: erop klikken=vergroten)

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Gregor Frenkel Frank

11 opmerkingen:

 1. Je moet er niet aan denken, maar wellicht dat een leuke dame onze Mauro zou willen schaken...
  Dat zou toch leiden naar oplossing in deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie persoonlijk liever dat ze maxima wegsturen dan mauro.

  Maar helaas, de regering wil het anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is niet te begrijpen dat dit allemaal kan in een land als NL. We schijnen een democratie te zijn maar de mening van een stelletje politici gaat voor de mening van duizenden Nederlanders. :-S

  Leuke foto's. Mijn zoon en schoondochter wonen sinds vorige maand in Amsterdam dus ik zal er nu ook zo nu en dan wel rondwandelen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed werk heeft tijd nodig..!!
  Succes met de revalidatie.
  Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. uw gezondheid komt op de eerste plaats, dus doe het goed en neem tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sterte met die heup, nog ff doorbijten dus!

  Mooie kleuren brengt de herfst ons toch steeds nietwaar??? Zo is t niet erg om een ommetje te lopen!

  grtz!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben tegen de monarchie, dus zal ook nooit koningin Maxima zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je wandeling ziet er goed uit terrebel,
  een van mijn broers heeft een aantal weken geleden zijn tweede nieuwe heup gekregen,
  houdt moed jongen, het komt goed,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weerom een puike analyse Terrebel! Ik ben het altijd met je eens, hoe zou dat komen? Zijn we soulsisters misschien? Zou wel kunnen want ik heb alvast véél aan jou door je blog en je altijd weer zo doordachte en lieve commentaren bij mij.
  Goed aan je revalidatie werken hé, zodat je het optreden binnenkort met glans doorstaat!
  En blij voor je dat je toch al een wandelingetje Amsterdam aankan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sterkte met het herstel, hopelijk duurt het nog lang voordat het gaat vriezen en ijzelen, want dat kan je er nu niet bij hebben als je je ommetjes maakt. Waar schrijf je je boek trouwens over (NaNoWriMo) of wijd je daar nog een keer een logje aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. He gelukkig, ook nog wat luchtigs :-)
  Je hebt gelijk, met alle doofpot-tactieken is er weinig sprake van transparantie, of van een schijntransparantie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht