Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 23, 2011

Werkelijkheid

De laatste paar dagen gebabbeld met buurmannen Leon, Martijn, Alex, Boerma en Liu, met buurvrouw Hetty, voormalig buurvrouw Miriam en Maria, een buurvrouw van m'n moeder.

Aan m'n moeder brachten de kinderen en ik vandaag een verrassingsbezoekje. Als extra verrassing was ook m'n schoonzus op visite. De wandeling duurt normaal nog geen tien minuten maar omdat ik op m'n krukken nog niet zo snel vooruitkom deden we er zo'n 20 minuten over.

Het weekend stond vooral in het teken van lol met m'n kinderen. Zo waren wij gisteren bij de stripwinkel en genoten wij van een filmpje en ondermeer een topografie-spel.

Tussendoor nog een paar verhaaltjes geschreven maar helaas niet zo veel aan lezen toegekomen. Ook niet van collega-weblogs...

Ik ben nu wel moe maar blij in de wetenschap dat er vooruitgang zit in mijn herstel.

In Libië zijn de meesten zeer verheugd nu langzaam het nieuws doordringt dat de voormalig leider Muammar Kadhafi dood is. Ruim 40 Jaar lang had deze, door onze Amerikaanse bondgenoten op de troon geplaatste, kolonel het land in Afrika in zijn greep.

Zoals veel dictators beloofde hij de burgers voorspoed en welvaart en jarenlang geloofde men zijn woorden. Uiteindelijk bleek dat hij eigenlijk alleen maar wat riep maar bijzonder weinig klaarspeelde wanneer het er echt op aankwam. Dat klinkt bekend, niet?

Voor het volk van Libië is het nu afwachten of de situatie erop verbeterd. Ik hoop het van ganser harte!

In elk geval kan men weer veilig over straat en dat is al heel wat! Maar is dat wel zo? Er is nu een nette overgangs-regering en er zijn geen gevechten meer? Wie zal de plaats innemen van de vermoordde kolonel? Wordt het een marionet van de VS, eentje van de Fransen of eentje die zal opereren onder de vlag van de VN? Gaat "Het Westen" blij zijn als het volk van Libië zelf de touwtjes in handen neemt, wellicht de banden met Westerse banken verbreekt en de Sharia invoert?

Allemaal vragen waarop de antwoorden achter de schermen van het wereldtoneel worden verzonnen voorbereid. Eerst moeten de wereldleiders uitleggen waarom zij deze dictator decennia-lang zijn gang lieten gaan. Over een paar dagen komt men ongetwijfeld met een gezamenlijk statement hieromtrent want de waarheid ("Wij wilden een goedgelovige jonge sukkel daar op de troon die graag zijn handtekening zet onder olie-contracten in ruil voor een paar vliegtuigjes maar wisten niet dat Afrikanen ook best slimme mensen kunnen zijn.")...tsja, die waarheid, dat kan natuurlijk niet.

De waarheid die de media (zullen) brengen is een véél betere dan die uit de werkelijkheid...

Vandaag staan wij stil bij de slachtoffers van overstromingen in Zuid-Oost Azië, van een aardbeving in Turkije, het overlijden van Morris Tabaksblatt, Henk Pleket en Marco Simoncelli

20 opmerkingen:

 1. Ik denk niet dat de waarheid boven water komt.
  Nou ja, de media komt er wel achter, zoals altijd, en we zullen schitterende documentaires en reportages zien, maar dat heeft geen enkele consequentie voor welke leider dan ook.
  Die redden zich wel, zoals altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Libie krijgt het nog moeilijk, of ze nu wel of niet door het Westen of Oosten onder de duim gehouden worden.Shell en al die anderen blijven er de baas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Langzaam lopen is niet zo erg. Je beweegt, en dat is belangrijker dan snelheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerst gaan en dan lopen jongen ! geduld ! En hopelijk gaat het in Damascus nu ook zo snel !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aangezien je de telefoon niet opneemt dan maar via deze weg, jij en je vriendjes kunnen beter ophouden met die zgn. dreigtelefoontjes, ze maken geen indruk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach gossie...! Arme Jerry! Ik dacht dat je het zelf zo leuk vond om anoniem mensen te beledigen? Waarom denk je daar anders over nu het je zelf overkomt? Laat me raden: je bent gewoon een hypocriet! Klopt dat? Best wel grappig, eigenlijk dat je beweert dat het je niets doet. Waarom reageer je dan zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent nu een heel ander pad ingeslagen met je dreigementen, dacht je dat ik hier niets mee ging doen. Je gaat er spijt van krijgen dat je mijn naam en telefoonnummer op je weblog hebt gezet. We zullen zien of je dan nog zo stoer doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wanneer en hoe heb ik jou bedreigd, Jerry? En nog steeds anoniem reageren? Over stoer gesproken...Je bent bijna grappig...O ja: jouw dreigmailtjes heb ik bewaard. Dan weet je dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O ja: stuur je nog even de link naar het weblogstukje waar ik jouw telefoonnummer heb geplaatst? Of bestaat dat stukje alleen maar in jouw hoofd?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem17:08

  zou fijn zijn als je weer lekker je eigen ding kan doen en je weer helemaal hersteld bent. Nog ff geduld.

  Lekker hoor een leuk weekend met de kids.

  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De weinig positieve dingen in je verhaal zijn de eigen dingen die je in het weekend hebt gedaan. Laten we het daar even op houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. je weet wel wie11:56

  Telefonisch mijn kleine vriend, nu ga je ontkennen zeker, het zullen je vriendjes wel zijn geweest. Helaas voor jou..
  En kijk even naar je stukje van 25/9

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je bedoelt dat stukje waarin ik mensen vertel dat jij veel betere stukjes schrijft dan ik en zo'n geweldige fotograaf bent?
  http://terrebel.blogspot.com/2011/09/samenleving.html
  Waar in dat stukje vind jij jouw telefoonnummer? Volgens jou (zie hierboven) heb ik dat namelijk gepubliceerd. Tip: zoek het woord "satire" op in een woordenboek. En als je dan toch bezig bent...zoek dan ook meteen het woord "bedreigen" op. Lees dan de berichtjes die jij aan mij gericht hebt en vertel (zonder te liegen èn zonder dat je hebt geblowd of gezopen!) dan nog aan een rechter (jij wilde toch "stappen" ondernemen of heb je nu opeens het lef niet meer?) wie nu eigenlijk wie bedreigt. Dan maak ik een uitdraai van de bedreigingen die jij mij hebt gestuurd en laten we aan de rechter over wie er gelijk heeft. Goed? Ben benieuwd of jij dat durft. Maar eigenlijk weet ik het antwoord al...O ja: wil je hier nog even uitleggen waarom jij mij en anderen zo graag (anoniem) beledigt maar het zo verschrikkelijk vindt als jou dat zelf overkomt of wacht je daar liever mee tot we bij de rechter staan? Tot dan, Jerry! En een fijne dag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. je weet wel wie12:41

  Je bent een flink baasje, ik heb je nooit bedreigd, dat wil ik graag zien, op een van je eigen reacties staat het nr vermeldt. Tevens ben ik niet zo`n misselijk mannetje als jij om naar de rechter te stappen, maar haal mijn naam maar uit je stukje, dan kunnen we, zoals je het noemt, verder met ons leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. je weet wel wie14:24

  En vooruit, omdat je je het niet meer kan herinneren, maandag 10 oktober


  Terrebel zei...
  Je hebt gelijk Red! Weet je wat? Vanaf nu mag Jerry van Werven (tel: 023-5355791) hier gewoon zijn idiote gedachtes plaatsen als Tollie, Hollie, Bofbev en al die andere slimme namen...Heb hem gisteren trouwens gebeld en vroeg hem waar hij mij van kenden "Gaat je niks aan" zei ie. Waarom heb je zo'n hekel aan me, Jerry? "Gaat je niks aan". Op gegeven moment zei hij:"Ik heb nu grote mensen op visite." En hing op. Aardige jongen, lijkt me.

  Tevens ben ik zojuist weer gebeld door een van je vriendjes, zelf durf je dat niet, je durft niet eens je telefoon op te nemen. Wat wil je hiermee bereiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geestig, Jerry...nu plaats je zèlf je nummer...;-) Is het wel eens bij je opgekomen dat sommige mensen niet de hele dag op internet rondhangen maar ook wel'ns niet thuis zijn? En wat zijn die "stappen" die je wil ondernemen? En ik dacht dat je m'n stukjes zo graag leest...dan had je geweten dat ik momenteel wel kan bellen maar niet gebeld worden...Het stond er ècht! En eerst zeg je dat ik jou telefonisch bedreig en nu beweer je dat ik jou nooit bel...wat ìs't nu? Maar goed, ik haal jouw naam weg en jij zoekt een nieuwe hobby...ik vind dat een goede deal!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. je weet wel wie18:44

  Prima Terrence, als jij blijft beweren dat je dat niet doet moet je eens bij je vrienden praten. Maakt niet uit, ik vind het een hele goeie deal. Als mijn naam gegoogled wordt en niet meer op een link van jou voorkomt en ik niet meer reageer zijn we denk ik beiden tevreden. In dat geval wens ik je een fijn leven toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. het laatste berichtje18:47

  Bedankt! Je hebt echter ook mijn volledige gegevens op 13/10 naar ene Leibele gestuurd, kan dat ook nog even weg.


  Terrebel zegt:


  oktober 13, 2011 om 5:35 pm (UTC 0 )

  Login om te reageren


  O ja: het adres van de zogeheten internet-trol…(Ik ken’m niet eens maar hij stuurde mij onder het e-mail alias “erwindemanmetdevoorbinddildo@gmail.com” zelf de volgende gegevens die ook nog’ns bleken te kloppen: Op elke vraag die ik hem telefonisch stelde (Waar ken jij mij van? Waarom val jij mij lastig? Waarom val jij mijn blogvrienden lastig? Wat vindt jouw psychiater van jouw gedrag?) antwoordde hij met “Dat gaat je niks an, kleine kontkrummel.” Duidelijk een zeer intelligente man, die Jerry van Werven:

  Jerry van Werven
  Vijfhuizerstraat 28zwart
  2033 ER Haarlem

  023-5355791

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ga ik voor je doen, Jerry! Maar besef je dat jij nu zèlf je gegevens hebt geplaatst op een plek waar iedereen het kan lezen? En voor ik het vergeet: haal jij zelf even de beledigingen weg die jij onder al die aliassen bij mij en m'n blogvrienden hebt geplaatst? En dan ook maar meteen die idiote berichtjes die je indertijd in m'n forum plaatste en meteen ook maar meteen die "leuke" mailtjes die je mij stuurde (met die mooie foto, weet je nog?) terughalen. Okee? Morgen ga ik controleren of je dat gedaan hebt. Als dat het geval blijkt t zijn dan zal ik jouw naam verwijderen uit al m'n weblogstukjes. Helaas ben ik niet zo slim als jij dus hoe ik berichtjes uit m'n reactievenster moet verwijderen weet ik niet. Vertel jij mij even hoe dat moet? Alvast bedankt! En veel succes met het zoeken van een nieuwe hobby! Weet je al wat je gaat doen nu je stopt met het volgen van mijn leven? Ik ben erg nieuwsgierig...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Anoniem21:43

  Omdat er ook leuke (anonieme) posters uit Haarlem komen.

  Hang tight Terrence. Love, Dylan

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht