Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 12, 2011

Nalatigheid

"De Terugkeer" van Eric Heuvel en Ruud vander Pol is boek nummer 14 van dit jaar en is een aanrader voor een ieder die iets meer wil weten over de geschiedenis van en rond Nederlands-Indië, later Indonesië. Erg interessant om te lezen over mijn wortels en mij niet langer blind te staren op onjuiste (tweedehands) herinneringen en aannames!

Mensen staren zich vaak blind op statistieken en eten bijvoorbeeld opeens massaal volkorenbrood "want uit onderzoek blijkt dat mensen die veel volkorenbrood eten gezonder zijn dan mensen die weinig volkorenbrood eten." Klinkt logisch. Tot u verder nadenkt. Volkorenbrood is duurder en wordt dus vooral gegeten door mensen met een hoger inkomen. Die kunnen het zich permitteren om gezonder voedsel te kopen en een sportschool-abonnement betalen. Bovendien kunnen zij naar de natuurvoedingswinkel (iets wat mensen met een minimum-inkomen zelden doen) en leven ook daardoor vaak bewuster en dus gezonder.

Of kijk naar zuid-Italië waar men veel olijfolie gebruikt bij het koken én waar men gemiddeld langer en gezonder leeft dan in Nederland. Waar onze "experts" de conclusie aan verbonden hebben dat olijfolie goed is voor je lijf en wij dat zijn gaan geloven. Terwijl uit daadwerkelijk wetenschappelijk onderzoek juist blijkt dat juist het veel goedkopere zonnebloemolie gezonder is voor hart- en bloedvaten.

"Ja maar, die Italianen en hun gezondheid dan?" Simpel: relatief gesproken werken die meer op het land en fysieke arbeid is goed voor je hart, spieren en gewrichten en daarnaast ontvangen zij dagelijks een flinke portie natuurlijke Vitamine D in de vorm van zonneschijn...

Vaak leeft men daar ook meer in harmonie met de natuurlijke omgeving, zijn de familiebanden sterker en ook dàt is van invloed op gezondheid en levensduur.

En zomaar opeens vroeg ik mij af: nu het kabinet gaat bezuinigen op ontwikkelingshulp en wellicht duizenden mensen daardoor van de honger en andere ellende zullen sterven, simpelweg omdat onze regering liever overbodige bommenwerpers koopt en investeert in een nieuwe kolencentrale, zou Nederland dan aansprakelijk kunnen worden gesteld voor dood door schuld of in elk geval voor dood door nalatigheid?

P.s. Heb even overwogen hier de contactgegevens te publiceren van J, de anonieme laffe jongeman die zo ontzettend graag idiote berichtjes plaatst in de reactie-vensters van mij en mijn blogvrienden. In plaats daarvan kunnen mensen die dat willen de betreffende gegevens op aanvraag van mij ontvangen.

7 opmerkingen:

 1. Heel vreemd dat ze altijd eerst bij sport , kultuur en ontwikkelingshulp besnoeien !

  besnoeien moet je in het leger , de kabinetten , want ze doen toch niet veel en in de studiereizen (lees plezier reizen ) die fortuinen kosten .

  En het laatste ;"never mind his bollocks "

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag idd al de meest vreemde reacties over je van deze gast. Gewoon negeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gezondheid op zich is niet te koop, maar de manier waarop we gezond blijven wel.
  En voor veel lagere inkomensgezinnen is dit inderdaad niet te doen.

  En over die gast maak ik geen woorden vuil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gaat hem niet om het volkoren maar om de vezels. Elke dag Brinta of havermout, wat fruit en groente met rijst is genoeg.
  En waarom een duur sportschool abonnement? Thuis kun je precies het zelfde voor veel minder geld. Rijk zijn staat dus bijna synoniem aan dom geld uit geven :D
  Leuk stukje dit , en die man met die enormevoorbindbanaan moet je verder gewoon negeren. Mail mij zijn adres maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onderzoeken zijn sowieso ook al momentopnames, en uitzonderingen zijn er ook altijd.

  Je kan nog zo gezond leven, dan nog kan je plotseling sterven.
  helaas.

  Ik heb overigens geen last, van niemand niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kan wel een gelijk hebben wat al die producten betreft Terrebel: mensen leven langer, gewoon omdat ze gelukkiger zijn met een trager leven en heel veel zonneschijn...
  En wat je Jerry betreft, lieve Tom, probeer sneller te lopen dan hem, en vooral verstandiger te wezen. Maar tja, dat zal wel niet zo heel moeilijk zijn hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb mee vrienden dan me lief is zien sterven aan kanker. Op een leeftijd dat statistisch gezien niet in het beeld past. Allen aten uitsluitend BD en een aantal van hen werkten bij Stichting De Nieuwe Lely. Zo,n beetje de eerste winkel in BD land.

  Het adres van die zot mag je
  me geven hoor. En last but not least, mijn adres van m,n log is veranderd, http://samsarah.eu/blog/

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht