Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 02, 2011

Houden

Ook al ben ik nogal bedlegerig, vervelen doe ik mij niet. Heb nu eindelijk tijd om aantekeningen voor verhaaltjes en diverse boeken uit te werken, een training Sociale Media voor te bereiden, een act in te studeren, foto's te sorteren en wat dies meer zij...

Krijg via de (electronische) post veel steunbetuigingen en goede tips voor een spoedig herstel na mijn heup-vervanging van dinsdag. Erg fijn! Bovendien hebben diverse mensen aangeboden te helpen. Variërend van huishoudklusjes tot boodschappen doen tot fysieke hulp met aankleden en wassen (en teennagels knippen!) en nuttige tips voor goede fysio. Toch wel genieten hoor, al die aandacht...;-)

Heb genoten van dit weekend! Gisteren was mijn peetzoon hier en terwijl hij zich vermaakte met m'n zoon hobbelde ik met zijn moeder naar een terrasje alwaar ik genoot van een Vedett Extra White (Een Belgisch witbiertje van Duvel. En okee, het werden er twee...), het gezelschap en de aanblik van waarachtig schone jonkvrouwen in zomerjurkjes...

Helaas was de combinatie van alcohol, m'n medicatie en de toch wel vermoeiende wandeling geen onverdeeld succes want vanmorgen werd ik wakker met een olifantenpoot. De medicatie werkt gelukkig prima en rust is een belangrijke factor...

M'n been is opengesneden, m'n spieren zijn opzettelijk verrekt, bot is weggezaagd, geschuurd en gebeiteld. Ik heb een blauwe plek op m'n been die doet vermoeden dat er nu een deuk zit in de bumper van een middelgrote vrachtwagen...dus ja...ik heb pijn.

Moet nog eventjes rustig aan doen dus.
Als de voordeurbel gaat kost het mij een minuutje of twee voordat ik op het knopje kan drukken; Even plassen kost mij een minuut of vijf en sokken aantrekken is vooralsnog onmogelijk. Van ondergoed wisselen kost mij zeker 20 minuten. Maar ik kàn't! Al is hulp daarbij meer dan welkom en laat ik het liever niet aan mijn inwonende zoon over. Hoewel de overheid vindt dat hij naast zijn huiswerk (3 uren per dag op het Gymnasium! Ga er maar'ns aanstaan!), zijn karateles en zijn folderwijk best nog het huishouden erbij kan doen en zijn vader kan helpen met ondergoed wisselen en dergelijke. Ik vind het tijd worden voor een sociaal kabinet. Maar ja, wie ben ik?

Een buurvrouw komt hier elke dag even m'n verband wisselen en van m'n moeder hebben we voldoende eten gekregen voor een paar dagen.

Natuurlijk lieg ik wel'ns als ik zeg dat de pijn best meevalt. Maar dat doe ik dan om de mensen om wie ik geef niet al te ongerust te maken. En liegen is heel normaal. We doen het allemaal dagelijks. Luistert u maar'ns naar uzelf...

Vreemd eigenlijk, niet? Als volwassenen (en met name politici) liegen we erop los ("Ja, Sinterklaas bestaat", "Het doet heus geen pijn", "Je bordje leeg eten is goed voor je" en "Dit jaar moeten we nog even de buikriem aantrekken maar volgend jaar gaat alles beter" en "Alle Moslims zijn enge mensen".) maar onze kinderen leren we dat ze altijd de waarheid moeten zeggen.

Maar dóén ze dat ("Mama, ik vind dat je kont er dik uitziet in die jurk", "Ik vind spruitjes hartstikke vies!", "Tante, was u vroeger een jong cakeje? Want papa zei vanmorgen: "Vanmiddag gaan we op visite bij die ouwe taart."" en "Papa, ik vind m'n nieuwe mama helemaal niet aardig.") dan zeggen we dat ze hun mond moeten houden...;-)

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Harry Muskee, Sylvia Robinson en dat van Hella Haasse

10 opmerkingen:

 1. Jezus Terrebel, lees nu pas van je heup en zo.
  Wat een gedoe; teweinig hulp (vind ik), je zoon op school (en wie wil er nou door zijn zoon in de onderbroek geholpen worden...)
  kortom, een hoop narigheid.
  Beterschap joh, ik hoop dat je gauw weer rondhuppelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees het nu ook pas.
  ik wist wel dat je last had van je heup maar dat de operatie al achter de rug is is een verrassing voor me.
  Veel sterkte met de genezing, maar weet dat het achteraf de moeite zal geweest zijn.
  Nu enige tijd doorbijten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo de operatie is goed verlopen Terrence ! Je zal wel weer vlug de ouwe zijn en natuurlijk trekt alles tegen ! Maar door twee vedettes loom ? We beginnen dan nog maar pas de smaak te krijgen :-)
  En lees maar veel nu je de kans hebt mijn lieve jongen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een sociaal kabinet komt er wel, maar dat kost nog even tijd. Tegen die tijd spring je van onderbroek naar onderbroek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsss lieve Terrebel, je operatie is zo vlot verlopen, maar de revalidatie zo te lezen blijkbaar niet... Sterkte jongen, nog even op de tanden bijten hé taaie rakker! Gelukkig heb je veel hulp van allen die je lief hebben, inclusief je zoon. Daaraan kan je zien hoeveel mensen er van je houden, mooi mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem14:56

  gelukkig verveel je je niet dat is klein pluspuntje.

  tis pittige operatie en hoop dat je erg gauw van de pijn af bent en snel wat meer kunt.

  Doe je wel beetje voorzichtig!!!

  Sterkte

  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Terr, we weten allemaal dat je flink bent en kunt doorbijten, maar dit is geen geringe ingreep, ik weet dat dit heel veel van je vergt en wens jou daar ook heel veel sterkte mee, maar vooral hoop ik dat je goede medicatie hebt, dat is denk ik toch het belangrijkste in je strijd tegen de pijn, ( naast alle liefde en aandacht natuurlijk ;-) We missen je wel een beetje en komen je gauw een keertje ontvoeren ! Groetjes, Stan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wil/Zizy16:13

  Als eerste hoop ik natuurlijk dat de pijn gauw minder wordt...want van pijn kan je goed gek worden zeker als geen rustpauzes tussen zitten... te tweede..wil ik je wel waarschuwen als de pijn weg is ..niet gelijk teveel hooi op je vork te nemen!!! want dat zou zich wel eens kunnen gaan wreken.. dus heb geduld :-))) en vertroetelt worden is best lekker toch... en Restar heeft helemaal gelijk.. met zijn reactie ..

  Groets Wil/Zizy.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. je mag liegen normaal vinden, ik vind dat niet. Ik lieg nooit, daar heb ik ook totaal geen behoefte aan.

  Ik wens je een spoedig herstel toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Woow, wat heftig, zo'n operatie! EN de nasleep ervan! Als ik het goed begrepen heb, doen ze dat alleen als het niet anders kan, anders zeggen ze 'u bent er te jong voor.'
  HEEL veel sterkte ermee... Als je nou teveel moet gaan liegen dat het 'goed' gaat, en dat je 'alles in huis hebt' en 'Fer dat allemaal kan naast z'n huiswerk' stuur je dan een klein berichtje 'ik lieg!' dan weet ik dat ik op de trein kan stappen om wat klussen voor je te doen, OK?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht