Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, augustus 15, 2011

Sommige mensen...

'De beste Science Fiction (vier SFantastische verhalen)", samengesteld door Terry Carr is boek nummer 9 van dit jaar en zet regelmatig aan tot nadenken. Dat moest ik ook toen ik vanmorgen een paar computerproblemen oploste voor een vriend en diens zoon.

Mijn zoon zit in zijn vakantie graag te gamen. En eigenlijk niet alleen in zijn vakantie...Hij is daar overigens zeer gelukkig mee...;-)

'Maar liefst anderhalf procent (1,5%) van alle jongeren in Nederland is games-verslaafd', was laatst op het nieuws. Ook zou uit onderzoek blijken dat een deel van hen zich depressief of eenzaam voelt. Da's natuurlijk wel wereldschokkend. Als dat zo doorgaat halen jongeren volwassenen in die zijn verslaafd aan Farmville en het kijken naar Wie is de Mol en zich eenzaam en/of ellendig voelen!

Vreemd dat het journaal er aandacht aan besteedt want natuurlijk bestaan er verslaafde jongeren en natuurlijk zijn er depressieve jongeren. Zoals er zelfs jongeren schijnen te bestaan die graag uitslapen! Maar mij zou het niet verbazen als binnenkort een nieuwslezer ons ook dát nog even meedeelt.

Ongeveer één keer in de zes weken heb ik de mogelijkheid tot uitslapen in het weekend. Ik maak daar dan graag gebruik van. Vrijwel iedereen in mijn netwerk weet dat maar er zijn mensen die stug blijven volhouden dat zij mij een plezier doen door mij wakker te bellen met de mededeling "Het is zo zonde van je dag als je lang in bed blijft liggen!" Mijn weerwoord luidt dan: "Hoe zou jij het vinden als ik jou om tien uur 's avonds wakker zou bellen met de mededeling "Het is zo zonde van je avond als je die verspilt door in bed te gaan liggen!"

"Ja, maar dat is wat anders", vindt men dan. Nou nee, niet dus. Je verwacht van mij dat ik het respecteer dat jij elke avond al om 9 uur in bed ligt. Wees dan aardig en respecteer dat ik in het weekend niet voor 10 uur 's ochtends wil worden gebeld. Soms omdat ik kan uitslapen, soms omdat ik na het werk er pas om 6 uur die morgen in lag en soms omdat ik gewoon rust wil op de zaterdag- of zondagochtend.

Ik zal jou tenslotte ook nooit of te nimmer doordeweeks 's avonds na negenen telefonisch lastigvallen. En heel fijn dat u elke ochtend "al" om zes uur wakker bent. Maar wat is het positief saldo wanneer u er al om 9 uur 's avonds in ligt en dagelijks een middagdutje doet van 1 tot 5? En dan mij kwalijk nemen dat ik om tien uur nog in bed lig terwijl u weet dat ik die nacht heb gewerkt? Kom op zeg!

Dit voorbeeld komt overigens uit de praktijk. Ja, er zijn rare mensen. En misschien zijn er zelfs wel buitenaardse wezens onder ons! Dat zou een hoop verklaren over het gedrag van ex-en Charlie Sheen PVV'ers Lady Gaga sommige mensen.

10 opmerkingen:

 1. Je kunt natuurlijk de telefoon uitzetten, of zoals ik doe, gewoon onder laten liggen, dan zie ik wel wie gebeld heeft....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 98,50 % is dus niet verslaafd aan games om het eens positief te bekijken.
  Er zijn trouwens ergere dingen om verslaafd aan te raken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tien uur... Owh, dat vind ik nog netjes (ook omdat als ik kan uitslapen, ik dat ook gerust tot tien uur zou willen ;-)) Mij bellen ze niet voor 1 uur in de middag. Dat zijn ze nog gewend van de tijd dat ik elk weekend ging stappen ;-)

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Science Fiction, het mooiste boek was van Ad Visser. Maar dat kwam omdat ik de hoofdrol speelde.En de muziek was top.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een middagdutje is heel gezond. En bellen doe ik zelden, zelfs s,ochtends

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De zondagochtend is me heilig dan deurbel , telefoon en GSM dicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ook lekker is, om 10 uur naar bed gaan en dan ook nog uitslapen. Klokje rond. Ongekende luxe! Kan het een ieder aanraden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Sjoerd: telefoon uitzetten doe ik liever niet. Wil graag bereikbaar zijn voor wanneer er écht wat aan de hand is.

  @Suske: zo klinkt dat veel positiever dan die onheilstijding...

  @Di Mario: waren die bekenden van mij maar zo attent...

  @Adriaan: onvergetelijk, dat Sobriëtas! Heb het boek én de bijbehorende LP.

  @Leibele: zelf doe ik ook graag een middagdutje. Dat zouden meer mensen moeten doen.

  @Ollie: ik vind het dan ook bijkans onverklaarbaar dat sommigen op hun enige vrije dag in de week de wekker zetten om ter kerke te gaan...alsof je God niet op andere tijdstippen kunt eren!

  @Branwen: ook voor mij is dat de ultieme feestvreugde! Welkom terug op dit blog, trouwens...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De wereld zit vol rare mensen. Het is ook een rare wereld :-)
  Ik gun je je rust Terence. Dat zou iedereen natuurlijk ook moeten respecteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem14:08

  was vroeger ook dol op gamen, heerlijk. Niks leukers als helemaal op gaan in spel. Nu koop ik nog spellen en hebben we ook wii en ds. Maar dat heerlijke spelgevoel van toen heb ik nooit meer gehad.

  Jammer, ik had nog wel es paar uur of zelfs week helemaal op willen gaan in een cool spel

  ctje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht