Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 06, 2011

Leren

Gisteren een lekker luie zondag gehad. Alleen maar een paar uurtjes met zoon naar de studio geweest om te repeteren voor een nieuwe voorstelling, volgende maand op te voeren in Dresden. Hartstikke leuk en zolang mijn lijf het aan kan zal ik niet stoppen met optreden!

De VVD wil stoppen met het betuttelen van mensen en zal daarom rigoreus snijden in de budgetten van ouderenzorg, thuiszorg en voedsel- en verslavingsvoorlichting. Bovendien vindt de VVD dat het een taak is van de overheid om de gezondheid van burgers in de gaten te houden en roken te ontmoedigen en coffeeshops te verbieden. Samenvattend: de VVD vindt gezondheid een taak van de overheid óf die van de burgers zelf. Het hangt er gewoon vanaf wie dat vraagt en wanneer.

Natuurlijk: elke mening heeft een keerzijde maar dit is wel héél erg gemakkelijk. Van de PVV zijn we dat wel gewend:"Wij zijn tégen geld uitgeven aan cultuur én wij zijn voor het uitgeven van meer geld aan het behoud van de Nederlandse cultuur"

Dat ik ervan overtuigd ben dat alles en iedereen een mooie (keer)zijde heeft is vooral praktisch: het scheelt een hoop frustraties. Frustraties kosten namelijk een hoop moeite en energie en ik ben nu eenmaal heel graag lui.

De algemeen geldende maatschappelijke norm is dat je niet lui mag zijn. Daarom doen zoveel mensen hun best om het te doen lijken dat zij het vreselijk druk hebben. U kent vast zelf ook wel zo'n ex-collega, buurman of studiegenote. Ze hebben "geen tijd" om twee minuten in de week met hun zieke oma aan de telefoon te hangen "want het is zo druk op het werk en zo".

Joh, geef gewoon toe dat je elke dag ruim drie uren op je luie kont TV zit te kijken en gewoon geen zin hebt om in de reclame-pauzes je ouwe omie te bellen.

Wij vinden tieners vaak lui en noemen dat een slechte eigenschap. Waarom eigenlijk? Waarom zou je je tijd niet verdoen met nadenken over het leven, (al dan niet virtueel) praten met vrienden, een potje gamen of allerlei forum-berichten lezen over de nieuwste software voor je mobieltje? Goed, misschien als je schoolwerk in het gedrang komt.

Al is het natuurlijk raar dat je in een bepaald studiejaar een bepaald onderdeel van een bepaalde studie moet beheersen. "Pas op zijn zestiende kende hij de periodieke tabel uit zijn hoofd terwijl andere jongelui dat al op hun vijftiende kunnen!" Nou, oei; dat is toch wel heel erg vreselijk, zeg!

Als onze kinderen moe en bezweet van het sportveld thuiskomen vragen wij hoe het ging. Maar heeft ons kroost drie uren rondgelopen in de World of Warcraft, in Narnia of Barbieworld of zo dan interesseert dat ons blijkbaar geen ene biet. Terwijl dat toch óók plekken zijn waar kinderen leren om logisch na te denken, te multitasken, problemen op te lossen en samen te werken.

Precies dat was één van de standpunten waar de lezing die ik onlangs mocht bijwonen over ging: Misschien is het tijd dat wij ons realiseren dat er meerdere manieren zijn van leren.

11 opmerkingen:

 1. Ch1po09:03

  Mensen reageren soms ook heel meewarig als ik iets over de Twitters vertel, zelfde soort effect. Niet uit te leggen dat je daar ook sociale contacten kan hebben en discussies kan voeren (en romantische muziek kan horen ;-) noem maar op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och Terrence er zullen altijd en over alles vooroordelen zijn ! Maar besparen in kultuur is ergerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker lui zijn moet kunnen, net zo als eerlijk zijn daarover.
  Maar te lui of te weinig tijd om even iemand te bellen of langs te gaan.. Dat moet niet kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan het me best voorstellen dat jij er zelfs niet aan denken mag te stoppen met optreden Terrebel, het is je lang leven hé, een gave die je moet blijven koesteren, he héle leven lang want zo iets is niet aan iedereen gegeven begenadigd mens!
  Bedankt voor je lieve steun op mijn blog en ja hoor: blijven lachen, daar wordt je gezond van! hihi.
  Fijne dag nog hé, in zon én regen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hard werken is in onze ogen heel anders geworden. Vroeger was alles handenarbeid, nu het meeste computerwerk en stresswerk. Kijk maar eens naar al de helpdesken die toch op de een of andere manier in een behoefte voorzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem14:37

  vind computers ook niet slecht voor tieners hoor, er valt best veel te leren op internet.

  zolang men maar voorzichtig is en schoolwerk niet in gedrang komt.

  Euhhh en ik hang ook graag rond op internet.

  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. alles is goed.
  het is de mens die er iets slechts van maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij de regering is het over het algemeen zo. Ligt eraan of ze er zelf rijker van worden. Anders afschaffen.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De VVD is er voor de rijken.
  Waarom ze dan de grootste zijn geworden komt door de verdeeldheid.
  En het CDA vindt gewoon wat hun regeringspartner vindt.

  Er moet bezuinigd worden, maar dat moet dan op mijn manier, gewoon overal 1 procent afhalen, of, zoveel als nodig is, maar wel allemaal gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem07:18

  Dat laatste bevalt me wel

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht