Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 26, 2011

De Islam

Misschien heeft u gisteren een enkele zonderling gezien die een handdoek zichtbaar bij zich droeg en wellicht dacht u dat die persoon net onderweg was van of naar zwembad, sauna of sportschool. Niet dus. Hoogstwaarschijnlijk zag u een deelnemer aan "Towelday". Elk jaar op 25 mei lopen over de hele wereld fans van (het werk van) de schrijver Douglas Adams rond met een handdoek zichtbaar gedragen. Gewoon zomaar.

Ook ik was één van die mensen, gisteren. Gewoon al m'n afspraken langs met een handdoek om m'n nek. Gewoon omdat ik dat wilde en niet omdat dat van mij werd geëist.

Een zekere geblondeerde politicus eist van CDA en VVD dat de coalitie harder z'n best moet doen om zich te houden aan het regeerakkoord op het gebied van immigratiebeleid. Over de andere punten rept hij met geen woord. Zaken als Onderwijs, Zorg en Economie vindt meneer Wilders niet zo belangrijk. Nee, criminele Antillianen terugsturen naar hun eigen land en voorkomen dat de 5% moslims in dit land 6% wordt...dát heeft de absolute prioriteit!

Het CDA (met de C van "voormalig Christenen") is het grotendeels met hem eens. Maar zowel het CDA alsook de PVV weet blijkbaar niet dat een deel van de Antilliaanse eilanden gewoon Nederlandse gemeenten zijn; men wil dus Nederlanders naar Nederland sturen! Nou, dat zal ze ook wel leren zeg, die criminelen!

Daartegenover wil ik voorstellen om criminele (ex-)PVV-Kamerleden zich te laten uitleven op mensen die hun geloof willen opdringen, anti-homo en anti-vrouw zijn....door ze los te laten op het hoofdkwartier van de SGP.

Voor Vlaamse meelezers: De Staatkundig Gereformeerde Partij gebruikt hun enige zetel om het huidige gedoogkabinet aan een meerderheid te helpen in de Eerste Kamer. Die Kamer moet de wetsvoorstellen van de Tweede Kamer (een coalitie van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV) goedkeuren; Het kabinet kan dus helemaal niets zonder steun van de niet-regeringspartijen PVV en SGP! De SGP wil het liefst de Kerk (hún kerk uiteraard want uitsluitend hún geloof is het enige juiste geloof) aan de macht in het land, vrouwenkiesrecht afschaffen (er mogen al geen vrouwen in het bestuur zitten) en homo's mogen voor de SGP geen openbare functies bekleden.

Het gekke geval doet zich nu voor dat diezelfde mensen die zeggen zo'n hekel te hebben aan de Islam "omdat dat geloof vrouwen onderdrukt, homo's niet accepteert en haar geloof wil opdringen" nu de steun toejuicht van een groepering die precies dátgene doet wat zij zo afkeuren in de Islam.

11 opmerkingen:

 1. De SGP, helaas hebben ze hun hoofdkantoor op het mooie veluwe. Ik snap niet dat hun ideeen toch nog 1 zetel oplevert.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem00:08

  Volgens mij zijn ze daar allemaal gek geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem07:55

  Het wordt tijd voor een fluwele revolutie hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De SGP gaat nog wat voor opschudding zorgen denk ik. Je vergat trouwens te melden dat ze tegen abortus zijn, en voor de doodstraf. Een partij uit de middeleeuwen of nog van daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem09:34

  Moslima gedwongen om hoofddoek te dragen; daagt man voor de rechter http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4300

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En toch zijn er nog steeds mensen die SGP stemmen... ongelooflijk hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het blijft een zootje in de politiek. Aan de andere kant krijgen we nu waar we om gevraagt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Of het nu om christen of moslims gaat, haat prediken is niet aan mijn oren besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Anonieme PVV-aanhanger: hartelijk dank voor uw bijdrage. Die past zeer mooi in de SGP-ideologie: die mensen zien het liefst dat van vrouwen het kiesrecht wordt ontnomen en weigeren vrouwen toe te laten op bestuursfuncties! Bij moslims mogen vrouwen in elk geval zelfstandig nadenken én kunnen zij zelfs minister worden. Jawel!

  Had u trouwens nog meer voorbeelden of kon u maar één voorbeeld vinden van een onderdrukte islamitische dame? Misschien moet u in Staphorst eens gaan vragen of u een vrouw openlijk en vrij mag interviewen zonder aanwezigheid van een manlijk familielid of de lokale stamoudste. Tenzij u dat niet durft natuurlijk. Zoals u ook niet durft u zichzelf bekend te maken. Geeft niet hoor, dit is een vrij land en als u zich wilt verschuilen achter anonimiteit dan is dat uw goed recht.

  Leuk overigens dat er nog mensen met WindowsXP werken. Maar dan wel versie 11 van Chrome er op en dan ook nog twitteren. Dat is dan wel weer modern. ;-) Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ruben19:04

  dat ze tegen abortus zijn is toch niks mis mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Ruben: graag een beetje duidelijkheid. Wie bedoel jij met "ze" en waarom zou ik het erg vinden dat "ze" tegen abortus zijn? Ik heb m'n eigen stuk nog even nagelezen maar kan niets vinden dat verband houdt met jouw in vraagvorm gestelde opmerking.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht