Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, april 14, 2011

Winkeldief

Gisteravond was ik naar een bewonersbijeenkomst. De groepen bewoners (er kwamen ruim 60 mensen opdagen!) werden ingedeeld bij tafels waar verschillende thema's werden behandeld. Binnen een uur waren er tientallen ideeën verzameld om de buurt leefbaarder te maken! Meteen ook werd er een groep van actievelingen samengesteld, bestaande een selectie van buurtbewoners en enkele vertegenwoordigers van diverse organisaties. Dit zou wel eens kunnen gaan werken! Even afwachten natuurlijk maar ik heb goede hoop...

En die sprak ik ook uit toen ik met een buurman terugliep naar huis.

Eerder op de dag was buurvrouw Hetty bij mij om te spreken over onze stichting terwijl even later buurman Dudo even langskwam. Gisteren had ik ook visite van een vriendin die voor mij het kaftontwerp van mijn tweede verhalenbundel zal verzorgen. We spraken over een onderwerp voor de kaft en kwamen zo ondermeer op een gesprek over overleden geliefdes...

Stel: je hebt ooit een hartaanval gehad of een geliefde is er net aan overleden. Met dat in het achterhoofd ben je lekker aan het sporten of stofzuigen of zo. Opeens voel je een stekende pijn in de borststreek en voel je je linkerarm niet meer. In je paniek bel je een ambulance. De ziekenverzorger constateert dat je "gewoon" een paar spiertjes hebt verrekt waardoor een en ander aanvoelde als het begin van een hartaanval. Een weekje later valt een acceptgiro in de bus voor 500 euro, de kosten van het laten komen van een ambulance.

Dat is de wereld waar de heer Coşkun Çörüz van het CDA naar toe wil. Zijn plan is nu nog simpel: iedereen die ten onrechte een klacht indient tegen de politie moet de volledige griffiekosten betalen. Natuurlijk, het aantal klachten tegen de politie zal afnemen en daarmee ook de administratieve rompslomp en dus de kosten. Maar het is juist de bedoeling dat mensen geen drempel krijgen opgeworpen als ze willen klagen tegen de politie.

Dat systeem zorgt ervoor dat agenten wel twee keer nadenken voordat ze een toevallig passant het ziekenhuis in rijden omdat zijn signalement toevallig ongeveer voldoet aan dat van een winkeldief.


Update: deze vrijdagavond ben ik te zien in een klein gastrolletje in Veronica's M!LF

10 opmerkingen:

 1. 4 agenten hebben een man in het ziekenhuis geslagen omdat hij er op attent meekte dat ze op zijn grond stonden te flitsen ! schandalig !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Nederland wil men dat burgers de griffiekosten voortaan gaan betalen wanneer de burger wil klagen. Tegelijkertijd worden de griffie-kosten verhoogd van 175 naar 300 euro. Althans, dat is het voorstel. Absurd natuurlijk. Per jaar worden gemiddeld twee voetgangers doodgereden door patroulliewagens. Terwijl die dan niet eens in achtervolging zijn. In 2009 werd bij mij in de buurt een man tegen een muur klemgereden omdat hij wegrende voor een politie-auto die op de stoep achter hem aan kwam rijden. "Ja, we dachten dat hij een crimineel was. Waarom zou hij anders wegrennen?" -Om te proberen zijn leven te redden natuurlijk, stelletje...!@!$! De man werd bovendien gearresteerd en mocht twee dagen lang niemand bellen. Uiteindelijk na ruim een jaar gaf de politie de fout toe. De man zit in een rolstoel omdat zijn benen waren verbrijzeld en heeft nog steeds niet eens een bloemetje of een excuusbrief gehad. Een grof schandaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. in de jaren 80 en 90 heeft men er alles voor gedaan om die drempel zo laag mogelijk te maken hier.
  Nu wil men deze weer zo hoog mogelijk maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dag terrebel . we gaan terug naar wat was....
  hebben we het eindelijk mooi voor elkaar gaan we het weer afbreken...
  tja dat kan hé...
  beetje dom is het wel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We kunne gaan protesteren, maar het gaat toch door. Wat denk je ervan om de loonbelasting te verlagen met 3 %... (yeahhhhh, meer geld) maar de 6% belasting te verhogen naar 19%. Iets zegt mij dat we weer meer geld kwijt zijn.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze willen de kosten drukken, dus beter is als je niet belt en gewoon doodgaat.
  De rijken kunnen het zich alleen nog maar permiteren, zo sterven de armen vanzelf uit.
  probleem opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eigenlijk te gek voor woorden, maar keiharde realiteit. Gezondheid, en willen blijven leven kost bakken met geld, en het eind is niet in zicht...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Begrijp ik nou goed dat je zelf de juiste diagnose moet stellen, en als je dat niet goed doet, dat je dan geld moet betalen voor het laten komen van de ambulance??
  Is dat echt zo? Dat is niet best dan!
  Het moet niet gekker worden.
  Ik ga M!LF even bekijken.
  Fijn weekend Terrence.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Back to basic... Tsjonge

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Politici hebben blijkbaar het voorrecht om vooral voorstellen uit domheid voor te stellen.
  Mag ik simpel tegen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht