Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 13, 2011

Onderschrijven

Gisteren was ik met Superfer op visite bij zijn moeder. Afgelopen maandag besliste de rechter dat zij nog een half jaar onder toezicht zou blijven in de psychiatrische kliniek. Daarna zal een evaluatie volgen en kan zij wellicht gaan deelnemen aan een begeleid wonen-project. Het gaat dus de goede kant op. Zij was ook vrij helder en sprak coherent.

Zoonlief kon zijn moeder vertellen dat hij een prachtig tussenrapport had; er prijkt zelfs een 9,5 op voor Natuurkunde! Maandag kwam hij thuis met een 10 voor een Duits s.o. (schriftelijke overhoring) en natuurlijk haalt hij wel eens een onvoldoende maar over het geheel genomen is hij een uitstekend presterende jongeman die niet voor niets hier wordt beschreven als "Superfer"...

's Avonds was ik met vriend Pieter naar De Nieuwe Anita, een buurtcafé waar elke dinsdagavond (al dan niet lokale) muziek-talenten hun kunsten vertonen. Er zijn ook regelmatig film-avonden en dansavonden en je kunt er soms ook eten. Verder staat er een boekenkast bij een paar makkelijk zittende stoelen en is het goed dat zo'n club er is. Eerdaags mag ik de dame interviewen die de boel daar beheert. Nog geen idee wat ik haar zal vragen; de tent maakt het gewoon moeilijk om te kiezen uit het aanbod!

Mensen in onze samenleving hebben erg veel keuzes. Zij kunnen kiezen uit honderden mobieltjes met duizenden abonnementsvormen. Honderden TV-programma's strijden om aandacht via zo'n 138 verschillende zenders en tientallen opzetborstels voor tientallen verschillende elektrische tandenborstels zorgen voor keuzestress. (Daarom kan uitgehuwelijkt worden ervoor zorgen dat men minder gestresst is: de keuze voor een partner is namelijk voor hen gemaakt. En dat scheelt.)

Gelukkig dan maar dat er mensen zijn als Steve Jobs die ons vertellen dat wij erg gelukkig worden wanneer wij een gadget kopen waar een appeltje op staat. Of als we schoenen kopen die zo lelijk zijn dat ze zelfs zo heten!

Er zijn zelfs media die ons vertellen wat wij moeten denken en TV-programma's die ons vertellen wat wij de leukste slechte TV-momenten van het afgelopen decennium vonden.

Als je mensen vraagt wat ze met een miljoen euro zouden doen dan zeggen ze "Op vakantie gaan en een nieuwe auto kopen". Iets wat ze sowieso al doen. Vraag je hen wat ze met een onverwachte vrije week zouden doen waarin zij absoluut geen verplichtingen hebben dan blijkt dat ze geen idee hebben wat te doen.

Zo erg zijn we gewend aan werk doen dat we niet leuk vinden zodat we spullen kunnen kopen die wij niet nodig hebben om mensen mee te imponeren die wij niet aardig vinden.

En dat laatste heb ik niet van mijzelf maar kan ik wél onderschrijven.

9 opmerkingen:

 1. Het wordt ons ook veel te moeilijk gemaakt. Zoveel producten en diensten. Kies daar maar eens de juiste uit. Dan had Hitler destijds wel een punt met zijn "ein Wagen für jeder...". En zo slecht zijn die niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie cijfers! En dat is geen keuze.
  Ik vind dat er wel eens teveel keus is, dat maakt het niet makkelijker.

  Ik denk overigens dat iedereen wel een weekje vrij zou willen hebben, toch wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een weekje maar? ;-) Ik zou me wel vermaken hoor. Ik denk dat ik die zou benutten om mijn vrienden en familie eens wat extra aandacht te geven. Die tijd is onbetaalbaar en dus daarom al meer waard dan een miljoen.

  Love as always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niets kiezen is ook kiezen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik onderschrijf dat ook, Terrebel!
  Maar wat een schitterend rapport kon zoonlief je tonen... PROFICIAT jongen, én fiere ouder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een hele week vrij? Ik zou een hele week gaan vissen :D
  EN ik laat me niet beïnvloeden door media en mannen zoals Steve..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem08:11

  Als je het niet meer weet, ga dan mediteren, zei mijn buurman die yogaleraar is.En ik moet zeggen, hij heeft gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Paco: van wie moet dat? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De keuze van Steve Jobs werd hem ingegeven door The Beatles, apple.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht