Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 26, 2011

Advocaten

Een blanke bejaarde christen reed een 5-jarig kind dood. In Staphorst. Op zondag! Zo ziet u maar...niet alleen moslims zijn gevaarlijk....(/sarcasme)

Het blijkt in Nederland ook makkelijk om aan een vuurwapen te komen, zo bleek bijvoorbeeld in Bafro. De moordenaar van die agent gebruikte gewoon diens dienstpistool. Praktisch.

De KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie) wil schieten in Nederland aanmoedigen en lessen laten geven op middelbare scholen zodat kinderen vanaf 12 jaar goed leren schieten. En terecht nauurlijk.

(/sarcasme)De dader van de aanslag in Alphen aan den Rijn bakte er natuurlijk helemaal niets van: van dichtbij ruim 100 kogels afvuren op een opeengepakte massa mensen en er dan maar zeven weten dood te schieten(/sarcasme)...Als het aan de KNSA ligt gaat die score in de nabije toekomst ruimschoots (..) overtroffen worden; jongelui hebben dan dankzij de lessen op school (en die kunnen best in de plaats komen van het vak Nederlands want wie een pistool in handen heeft hoeft niet te kunnen discussiëren) geleerd om raak te schieten.

(/sarcasme)Tristan van der Vlis was ook niet erg snugger; Een kogelvrij vest dragen om te voorkomen dat je wordt geraakt door een kogel. En dan in je hoofd geschoten worden. Weliswaar door jezelf. Maar toch...(/sarcasme)

Nu zou het leuk zijn als een voorstander van wapenbezit (bij voorkeur een PVV'er zoals die laatst op een stukje van mij reageerde. Erg interessant en hier na te lezen.) nu zou willen reageren. Argumenten ga ik niet verwachten en je mag gewoon lekker anoniem blijven. Het is trouwens bijna een pleonasme "een anonieme PVV'er". Dubbelop zeg maar. Zoiets als een terugkerende gewoonte, een heet vuur, een waterige vloeistof of een liegende advocaat.

Note: natuurlijk zijn schietclubs ook maar sportverenigingen die hun favoriete sport gewoon willen promoten. Zoals ook bijvoorbeeld schaakles op steeds meer scholen wordt geïntroduceerd. Toch heb ik nog nooit gelezen: "Winkelend publiek vermoord door schaakstukken".

10 opmerkingen:

 1. Als je maar goed weet te mikken, kan zelfs een zo'n blokje hout ( of een damschijfje, bijvoorbeeld ) raak zijn.
  #David/Goliath...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eerst schieten en dan vragen stellen zou een nonkel van mij gezegd hebben moest ie nog leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het sarcasme druipt van je log. Maar ondanks heb ik toch menig glimlach op mijn gezicht gehad. Trouwens, dat ongeval in Staphorst geeft maar eens goed aan dat zondagsrust weer ingesteld moet worden. Dus ook geen autorijden ;-)

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is maar goed dat er veel minder geknikkerd wordt tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sarcasme of niet,, het is min of meer wat mijn gedachte er van maken kan.
  Schietles op school is het begin naar het tijdstip dat iedereen een wapen mag bezitten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem08:29

  Ja, mee eens

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ankie21:14

  1e alinea heb ik van je geleend, bij deze !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat mag, Ankie!

  Lol @Leibele...*Pats!*...Au!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem23:14

  Als naaste van dit kind ben ik behoorlijk ontdaan. Deze situatie is te pijnlijk, treurig en triest om te misbruiken voor sarcasme. Verplaats je eens in de ouders, broertje of degene die het kind heeft aangereden....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste Anoniem,

  Natuurlijk vind ook ik het verschrikkelijk wat er met dat kind in Staphorst is gebeurd maar het hele punt van sarcasme is nu eenmaal om op een harde manier een punt over te brengen. Hier is dat het punt dat als de bestuurder van die auto een moslim was geweest heel Staphorst, gesteund door de PVV was uitgelopen om de regering te vervieden moslims nog auto te laten rijden. Misschien kunt u mij laten weten hoe ik het anders had moeten aanpakken? Nogmaals: ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Als mens en als vader. In mijn weblog, echter, bedien ik mij regelmatig van sarcasme om een punt over te brengen. Omdat lang niet elke lezer weet wat sarcasme inhoudt zet ik het er bij zeer gevoelige stukjes zelfs bij! Jammer dat het u niet lukte uw contactgegevens achter te laten; anders had ik u dit kunnen uitleggen via een persoonlijk aan u gericht bericht en niet in het openbaar. Veel sterkte gewenst met uw verlies.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht