Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, januari 17, 2011

Hypocriet

Toch wel een watje, die minister Gerd Leers van Immigratie en Naturalisatie. Gelukkig maar voor de acht-jarige Abiram en diens moeder. Zelfs de oma van Abiram mag nu naar Nederland komen! En waarom? Uitsluitend omdat Abiram zo ziek is dat hij waarschijnlijk binnenkort doodgaat. Dat is blijkbaar een reden om de wet te mogen negeren. Lekker dan, als er steeds maar uitzonderingen gemaakt mogen worden(...)

Ben benieuwd wat de PVV en dan vooral tweede man Hero Brinkman daarvan vindt. De oud-politieman is officieel van het 'Befehl ist Befehl' en 'Ordnung muss sein!'

Wij leven in een tijd waarin het weer normaal is geworden om elkaar te verklikken. Ooit was klikken 'not done' en iemand die een ander verlinkte werd automatisch vergeleken met de mensen die voor 2 gulden 50 hun buren verlinkten in de hoogtijdagen van de Nazi's.

Tegenwoordig is dat wel anders en geven mensen zichzelf een schouderklopje nadat ze de sociale dienst hebben gebeld om te zeggen dat de vriend van de buurvrouw meer dan drie keer per week bij haar overnacht en dat zij dus in feite samenwoont.

Zonder er overigens bij te vertellen dat zij zelf 100 euro zwart hebben bijverdiend door voor diezelfde buurvrouw een plafonnetje te witten. Verraders blijken opvallend vaak ook nog'ns hypocriet.

12 opmerkingen:

 1. Een wet moet humanitair worden uitgevoerd. Het besluit was absurd...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verklikken is laag en daar doe ik niet aan mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan niet witten.... ;-)

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je dood gaat, ga je ook weg. Dus eigenlijk is dat gelijk spel. Ik blijf het wel triest vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leers heeft Meen standje gekregen over z,n weigering en hij kreeg de opdracht dat recht te zetten. Van onze vorstin die heel graag haar soldaten terug stuurt naar Afghanistan. Met een aantal bromsnorren erbij als trukje om het door de kamer te kunnen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zitten wat vuiltjes in m,n toetsenbord. Vandaar die mooie spelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ... en zo is dat! Je hebt de vinger precies op de wonde weten te leggen Terrebel, héél knap verwoord, en helemaal met jou akkoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mensen die klikken zijn ook gewoon NSBers. 'Gelukkig doen ze zelf nooit iets fout'
  Gerd Leers is een zwak mannetje die zijn christelijke principes overboord gooit om in een mooi licht te staan bij de werkelijk MP van Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Leibele: Toetsenborden zijn een grote bron van bacterieën. Bijna nog groter dan de deurkruk van de wc-deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als we met verklikken beginnen , zijn we weer heel goed bezig !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem16:40

  Zelf heb ik t idee dat Leers beter niet op deze positie had kunnen zitten. Hij is menselijker dan je denkt. Het probleem is, dat als je het als 'mappen/zaken/cases' ziet, er geen enkel probleem is om mensen uit te zetten. Maar als het ineens een 'mens met verhaal' is , dan heeft hij er (net als wij) moeite mee! Ik zag hem laatst en hij moest drie x slikken voor hij antwoord kon geven op een vraag als deze. (hij had er zichtbaar moeite mee, met die keuze die hij gemaakt heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. politiek is meten met twee maten...

  ( volgens mij 'n uitspraak van jezelf )

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht