Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 06, 2010

Obesitas

Mooie traditie, dat vieren van de verjaardag van de heilige Sint Nicolaas! In feite was Sinterklaas onze allereerste "troetelturk" (Hij was tenslotte de bisschop van Myra) en daarmee een symbool van de oerdegelijke Hollandse gastvrijheid.

Voor Sinterklaasavond waren de Ferman en ik uitgenodigd bij vriendin Thura die een reuze-gezellig etentje had gepland. Leuk zo'n feestje maar helaas konden wij niet.

Bij de NASA vierde men ook een feestje toen men ontdekte dat er een bacterie op aarde bestaat die kan leven op basis van arseen, iets wat voorheen als onmogelijk werd gezien "want arseen is puur gif". Nu hoorde ik geruchten dat men zelfs op Mars een nieuwe absurde levensvorm heeft ontdekt: de Politicus Non Corruptus, de niet-corrupte politicus.

Zomaar even een geintje tussendoor stemt mij altijd vrolijk.

De feestdagen stemmen altijd wel een beetje triest. Misschien omdat we tijdens het vrolijk zijn soms opeens beseffen dat anderen het minder goed hebben.

Dan is het maar wat goed dat dankzij het huidige kabinet Nederlanders over een paar jaar allemaal even arm zijn, een handjevol politici topmanagers mensen daargelaten.

Het voordeel van de financiele situatie waarin m'n zoon en ik nu verkeren is dat wij alvast kunnen wennen aan het moeten overleven op een paar tientjes per maand na aftrek van vaste lasten.

Maar als het DWI haar fout niet heel snel goed maakt schrijf ik straks een hele dikke vette klachtenbrief; Eentje met obesitas.

15 opmerkingen:

  1. Wel Terrence , het doet ollie zo veel pijn wat hij leest ! Als ge wilt mag je oudejaarsavond komen vieren samen met je zoon bij onze bende !Slapen incluus ! Maar een voorwaarde kwissen graag doen !En je zal met open armen ontvangen worden ! Wel het zal wel typisch Vlaams worden ! En denk aan het Engels spreekwoord ;" Don't be shy , take a try !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ollie zal de buurt weer op stelten zetten met oudejaarsavond. In de buurt hiervan is enkel en alleen op eigen risico.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel lief voorstel, Ollie! Maar het komt goed hoor. Desnoods ga ik weer op het kantoor van de directeur zitten met een goed boek en een fles water. Deed ik een paar jaar geleden ook. Opeens kwam zomaar alsnog mijn betaling in orde...heel raar. Net zoals dat vrijdag "het systeem" het niet deed tot ik dreigde met de pers. "Opeens" kon men mijn dossier weer zien in het systeem...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Begrijp je , maar altijd , altijd welkom !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En als je straks alles met terugwerkende kracht krijgt kun je nog een feestje geven ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is tijd voor beklagbrievenobesitas, ik doe mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het beste is om nit mee te doen aan de absurbiteit van de feestdagen. Ik mis nooit iets, en voel me prima met de mensen van wie ik hou.
    En ja, er zijn altijd mensen die het slechter hebben. Een trieste zaak in deze wereld. Ook bij mij ben je welkom.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi onderzoek, van die bacterien.

    En als je echt honger krijgt, ik heb nog een kast vol pepernoten en ander gatenindekiezentrekkend snoepgoed liggen... gekregen van die goeie sint... nou nog weg zien te werken. En ik mag geen eten weggooien, heb ik geleerd?!?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oplichting, daar werk ik niet aan mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Schrijf maar een brief, dat zal ze leren!

    Ik zag al een reportage over de ontdekking, heel interesant. Hoe onstaat leven? en hoe onderzoeken ze dat op mars? Dat soort dingen.

    Er valt nog een hele hoop te onderzoeken, het is fijn dat er mensen zijn die die mogelijkheid hebben om zich daar volledig op te storten.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Schitterend geschreven, dit log! Hier heb ik echt niets aan toe te voegen, jij zégt het allemaal al... Dankjewel voor deze knappe analyze van deze héle vreselijke klotetoestand!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. We hebben er niets aan gedaan. De Sint is onze deur voorbij gegaan. We hebben geen kinderen en voor mij hoeft het niet. Ik heb meer met de gezellige kersttijd..

    Oja over die arsenbacterie, de vondst ervan wordt door Nederlandse wetenschappers al weer in twijfel getrokken lees ik op nu.nl!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het is bijna knap hoe instanties altijd in de maand december de boel in de shit kunnen laten lopen.

    Heb zelf ook ineens akkefietje met UWV. Wat volgt is reeks aan bezwaarschriften en hoorzittingen, en ja, misschien wordt het dan in januari wel weer rechtgetrokken. Tot die tijd zie je maar hoe je rondkomt.

    O, en de contactpersoon is even niet bereikbaar. "Nee meneer, ik ga even lekker een paar weekjes op vakantie."

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Anoniem19:31

    hoop dat het goed komt, misschien maar gelijk brief schrijven???

    ctje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vrees dat je brieven kunt blijven schrijven. Het intellect zit kennelijk niet bij het DWI.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!