Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 11, 2010

Machinekamer

Henk Kamp, de minister van Asociale Zaken, laat ons nu al weten dat de komende jaren de pensioenpremies zullen stijgen en de pensioen-uitkeringen zullen dalen.

Logisch ook, want wie anders dan de burger zal moeten betalen voor de blunders van politici. Zo wordt alleen al in Amsterdam zo'n 12 miljoen euro per jaar verspild omdat de gemeentelijke ICT-voorzieningen niet centraal worden ingekocht. En dan is dat bedrag nog maar een lage schatting. De 26 regionale politie-korpsen worden samengevoegd tot één nationaal korps. Om dat te bereiken moet ondermeer het hele systeem van aangiftes verwerken op de schop. De kosten zullen hoger uitkomen dan de bezuinigingen op de korpsen zullen opleveren.

Al is het maar omdat er externe commissies zullen worden ingehuurd die moeten gaan bekijken hoe een en ander aangepakt moet worden. Eén van die ingehuurde bedrijven zal ongetwijfeld Verdonk Beveiliging BV zijn. Na jaren te zijn omringd door lijfwachten en het verzinnen van maatregelen waardoor burgers zich minder veilig zijn gaan voelen is ex-politica Rita Verdonk een expert geworden op het gebied van beveiliging.

Het cruiseschip de Carnival Splendor bleek niet zo goed beveiligd. In elk geval niet tegen bommen met een electro-magnetische lading. Zomaar een theorietje, hoor, maar stel nu eens dat de mysterieuze raket (en nee, het kán geen vliegtuig zijn geweest. Wát men ook beweert. Toch?) die onlangs werd afgevuurd voor de kust van Los Angeles een experimentele EM-kop droeg?

Of is het niet verdacht dat even later een compleet passagierschip met 4500 mensen aan boord stil kwam te liggen? Zover van de plaats van lancering lag het schip niet en het is op z'n minst vreemd te noemen dat zowel de electrisch aangedreven motoren dienst weigeren, alsook de magnetrons voor de voedselbereiding én de mobieltjes van bemanning en passagiers.

En dat allemaal na een kleine brand in de machinekamer? (U kunt dit verhaal van mij over een zogenoemde Elektro magnetische puls (ook wel EMP) natuurlijk met een korreltje zout nemen. Maar het hoeft niet.)

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Nel Veerkamp

11 opmerkingen:

 1. Veel is niet goed, en de smaak van nieuws is bijna dagelijks wrang...
  Hier gaan de kinderen vanavond ondanks de storm en hoosbuien tóch langs de deur voor snoepgoed en mandarijnen. ( St. Maarten )
  Een echte bikkel laat zich niet kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over een maand zit er weer ander tuig, dan bepalen zij weer andere regels.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blijft inderdaad een vreemd verhaal, dat van die raket, dat van die cruiseschip.

  Dat van die politic is niet vreemd, zo gaat het al jaren.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zie ze soms ook wel eens vliegen,maar dan heb ik meestal teveel gedronken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Over twintig jaar zullen we het misschien weten en maakt het Nigeriaanse Bolywood er een film over. Tegen die tijd is Hollywood al geraakt door zo,n geheim iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog even, dan wordt de politie geprivatiseerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zijn altijd complottherorieen, en dat komt omdat, ook ik, niet altijd het gevoel heb dat ze de waarheid spreken. Want er zit een dag of wat tussen en dat is raar.

  Je toekomstvoorspelling kan zomaar waar zijn. Ik zou er niet van opkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach ja Nel Veerkamp. Ze was een echte Amsterdamse in hart en nieren. Vreselijk vind ik dat wat je in het begin schrijft, die verspilling! En dan kan dan maar zomaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een interessante theorie.
  OT: Ik zou die Erwinius maar gewoon doodzwijgen, niet op reageren, dan houdt hij misschien eens op met dat geouwehoer. Wel zielig dat hij niks beters heeft te doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat "de ict" het niet goed genoeg doet is niet gek, de organisatie is al jaren een zooitje. En bij enorme organisaties als de politie of de gemeente heb je dus nodig dat er mensen op hoog niveau weten wat er gedaan moet worden. Niet te veel willen bezuinigen en foute beslissingen nemen omdat dat politiek zo goed klinkt. Nu zitten we met de peren en kost het inderdaad zoveel geld om het opnieuw en dan goed te doen... (En alsjeblieft neit oplappen, dat is goedkoper maar dan blijft het prut!)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er zit een berg geld in die pot, maar men gebruikt verkeerde rekenmodellen om tot een som te komen. Daardoor gaan we het erg zwaar krijgen. Vandaag weer een brief van mijn pensioenfonds.
  Toch best gek eigenlijk. De burger kiest een volksvertegenwoordiger die het vervolgens verprutst en verpest. Kijk naar die dikkop van een de Geus. Vindt dat de WW te lang duurt. Nee, de wachtgeldregeling duurt te lang.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht