Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 28, 2010

Elders

Natuurlijk genoten wij toen vanmiddag Nederland won van Slowakije. En natuurlijk riepen wij "Boe!" toen onze jongens een penalty tegen kregen in de laatste minuut van de blessuretijd. Tsja, scheidsrechters maken fouten en de heer Blatter en zijn vriendjes willen niet aan de technische hulpmiddelen die bijvoorbeeld in de tennissport al jarenlang goede diensten bewijzen. Zo kon het wederom gebeuren dat Argentinië werd bevoordeeld in de wedstrijd van gisteren. Wederom was het "de hand van God" die ingreep. Maar dit keer dan om een cheque uit te schrijven op naam van de scheidsrechter.

Intussen zitten vele amateur-scheidsrechters via tv-schermen wereldwijd hun eigen commentaar te leveren op de voetbalwestrijden. Soms zelfs voor een groot scherm in een park. En waarom ook niet, met dit prachtige weer?

Met dit mooie weer hoef je echt niet op een buitenlands strand te gaan liggen maar kun je dat ook prima in ons eigen kleine kikkerlandje. Laatst deed ik dat ook met m'n kinderen. Ik vond het erg grappig dat een paar mensen klaagden over een luidruchtig groepje mensen dat werd aangeduid met "die buitenlanders". Tsja, nu weten zij hoe die arme Turken zich voelen als er weer zo'n stel luidruchtige Hollanders lawaai komt maken op hún strand. Kan er niets aan doen maar ik vind dat grappig. Net als indertijd mijn Marokkaanse electricien die er over klaagde dat "al die buitenlanders onze baantjes komen inpikken" en daarbij vooral refereerde aan Polen en Roemenen.

Het is van alle tijden dat men bang is voor het nieuwe. En buitenlandse volkeren brengen nu eenmaal veel nieuws met zich mee. Ook de Bataven zullen ongetwijfeld geklaagd hebben toen er groepen Visigoten in hun land kwamen wonen. Op hun beurt vluchtten die hun eigen land uit toen zij Hunnen aan zagen komen. De eerste groepen Hugenoten werden vermoedelijk ook niet met open armen ontvangen. Maar geef je mensen voldoende tijd dan zal iedereen zich aan alle anderen aanpassen. Zo werkt dat nu eenmaal.

De G20 is een economische top van de 20 meest invloedrijke landen. Nederland hoort daar niet bij. Zo werkt dat nu eenmaal. Toch wordt telkens weer ene Jan Peter Balkenende uitgenodigd. Vermoedelijk om de entertainment in de pauze te verzorgen. Ik zie geen andere reden. Hij mag dan een praatje houden:"Dankzij ons poldermodel gaat het goed met Nederland. Wij zijn -uiteraard tegen vergoeding- bereid om andere landen te helpen dit poldermodel ook in hun land te implementeren." Ziet U het voor zich? Gegarandeerd lachen!

Het lachen is veel medewerkers van TNT-Post wel vergaan. Het gaat dan vooral om de postbodes die een contract hebben voor 24 uur of meer. En dat zijn er veel. De betreffende divisie maakt te weinig winst, vindt TNT, en daarom moet die worden ingekrompen en het liefst worden afgestoten. Een domme redenering natuurlijk.

Stel je voor dat een supermarkt besluit om voortaan uitsluitend produkten te verkopen waarop zij minimaal 30 procent winst maken? Dat is niet leuk voor de consument maar nog minder voor de supermarkt. Klanten blijven dan namelijk weg. Die zoeken hun heil voortaan elders.

De link van vandaag is dan ook naar het weblog waar ik een brief aan TNT publiceerde.

10 opmerkingen:

 1. Ik kan me niet druk maken om die postbodes. Het is jammer voor hun, maar het was te verwachten, net als het ook bij de kranten steeds slechter gaat... Email en mobieltjes nemen nu eenmaal de zaak over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over de postbodes: er worden meer pakketjes besteld dan ooit te voren, dus gebrek aan werk is het zeker niet.
  Het is alleen meer verdeeld onder meerdere bedwijven die allemaal winstbejag hebben.

  Ik heb het voetbal niet gezien.
  Ik vind dat als alles 30% duurder wordt, dat dat dan ook voor alles moet gelden, anders heeft het geen zin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het verbaasd me niets dat TNT nu begint met het onstlaan van z,n vast personeel.Het rood van de posterijen is vervangen door een miezerig oranje. Net zo als bij de stoplichten het geval is geeft het aan dat de baan gaat stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als meer winst meer en betere kwaliteit betekent dan ga ik akkoord, maar de ervaring omtrent zulke logica leert ons meestal iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n Marokkaanse kerel ken ik ook. Maar hij is gewoon Nederlander. Hier geboren en getogen, en aangenomen, en belastingbetaler.

  Mijn ex heeft geluk. Ze werkt 22 uur of zoiets bij TNT.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gedoe toch bij TNT, ik las het gisteren en vond het echt erg. Je zal er maar 25 jaar ofzo werken en dan...
  En dan lees je overal berichten dat het weer beter zou gaan met de economie. Waar dan...?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. whahahahahaha leuk Terrebel om dat hier terug te zien, je hebt ook helemaal gelijk, ik had ze nog niet gezien of tegen gekomen, dat bedoelde ik dan ook met de kam en het scheren enzo, want ook hier leven en wonen ze maar zijn ze net als elk ander tot heden in mijn wereld dan ;-)

  Vergeet niet dat ik zelf uit Oud West kom en echt wel aardig weet wat er te koop is, moet ook wel als je in Amsterdam bent opgegroeid dan is een dorp als almere een dorp en blijft een dorp ;-)

  En er zijn ook 'hollanders' die zo luidruchtig kunnen zijn, daar loop ik ook van weg eerlijk gezegd...

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Net als Renesmurf vind ik het raar: Door internet is er nooit zoveel per post besteld als tegenwoordig.
  Hier staat in de grootste winkelstraat een Roemeens busje voor een winkelpand wat verbouwd wordt. Het valt niet eens op, al is dat voor de geleverde kwaliteit wel het geval. Dat gaat ze nog een keer nekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem14:50

  tnt neemt al heel lang alleen maar partimers aan, neem aan dat dat goedkoper is.
  Partimers gaan er ook niet uit, de fulltimers.

  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem16:51

  Meneer Blatter wil nu opeens toch praten! Erg jammer dat het zo moet, FIFA voelt nu de druk van alle kanten en kan bijna niet anders dan toegeven dat er toch over moet worden gediscussieerd.
  Beter laat dan nooit? Ja, maar blijft zuur vooral voor Engeland.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht