Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 07, 2010

Mensen

Jammer voor Job Cohen: Ik vind hem zeer sympathiek en het is een verademing om een man te horen die zegt wat hij bedoelt, niet bang is om fouten toe te geven en zo netjes is om anderen te laten uitpraten. Maar helaas, een partij die de eigen achterban niet serieus neemt (verreweg de meeste PvdA-stemmers zijn tégen de verhoging van de AOW-leeftijd, al geschiedt dat pas in 2020) kan niet rekenen op mijn stem.

Het CDA zegt pas een plan te willen uitvoeren als daar voldoende draagkracht onder de bevolking voor bestaat. Daarom zou het CDA tegen de kilometerheffing zijn. Echter, inzake de missie in Uruzgan kijkt de partij opeens niet naar de draagkracht onder de bevolking. En ook luistert het niet naar de bevolking als het gaat om het verhogen van de AOW-leeftijd. Slegs 13% van de werkenden is eventueel bereid langer door te werken.

Mark Rutte wil én banenzekerheid én versoepeling van het ontslagrecht? Iedereen die een baan heeft mag dus elk moment klakkeloos ontslagen worden. Dat weten we dan ook weer. Hij vindt ook dat meer Nederlanders schulden moeten aangaan. Een studieschuld bijvoorbeeld. Van de VVD moet je al het geld dat je nodig hebt om te studeren maar gaan lenen. Maar geen nood: volgens de eigen berekeningen van de VVD kun je die schuld al in 25 jaar hebben afgelost...Vrijwel iedereen met een baan is met Rutte als baas van het land dan een paar honderd euro per maand aan extra aflossingen kwijt. Dan heb je dus een inkomen van iets meer dan bijstands-niveau en lijkt je baan verdacht veel op vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk is misschien wel goed maar niet voor de werkgelegenheid. Stel: U bent beheerder van de lokale kinderboerderij en U heeft de keus: Ofwel huurt U twee vrijwilligers in die U afscheept met een tientje per week aan reis- en lunchvergoeding, ofwel huurt U een betaalde kracht voor 500 euro per week. Zou U dan toch voor de betaalde kracht gaan? Natuurlijk niet. Als die er al is zal die worden ontslagen (dankzij de versoepeling van het ontslagrecht gaat dat straks lekker makkelijk) en vervangen door twee -ongetwijfeld nobele- vrijwilligers.

Elke keer dat ik gratis iemand help (een buurvrouw met boodschappen doen, een middenstander met zijn verzekeringen, twee kinderen met oversteken) pleeg ik moedwillig broodroof. Er zijn mensen die worden betaald om dat soort werk te doen en ik waag het doodleuk om er geen geld voor te vragen! Hoe haal ik het in mijn hoofd! Voor straf zou mijn aanvullende uitkering gehalveerd moeten worden...Mensen die vrijwillig anderen helpen zijn eigenlijk gewoon ongelooflijke aso's die er doelbewust op uit zijn om mensen werkloos te maken!

Net als al die pacifisten die bijna eisen dat er een einde komt aan alle oorlogen in de wereld. Weten die dan niet hoe goed oorlog is voor de wereldwijde economie? Miljoenen mensen zouden werkloos raken doordat wapenfabriekanten maar ook toeleveringsbedrijven, ict-bedrijven, cateraars, advocaten en wat voor bedrijven al niet meer over de kop zullen gaan. Maar houden die vredeminnende hippies daar rekening mee? Nee!

En dan zijn er ook nog mensen die arme zwartmensen, panda's, bejaarden, het Nationaal Ballet, zwaar gehandicapten en kranten in leven willen houden. Belachelijk! Allemaal allang achterhaald en totaal niet nuttig.

Van het geld dat je overhoudt moet je de hypotheekrente-aftrek verhogen, samen met het wachtgeld van uitgerangeerde politici en de bonussen van mensen die gokken (en verliezen) met het spaargeld van hardwerkende burgers. Opvallend vaak zijn dat trouwens dezelfde mensen.

13 opmerkingen:

 1. hou op....heb buikpijn van het lachen :-)
  Maar goed dat ik je (een beetje) ken en ik weet hoe je in het leven staat. Het trieste is dat iemand met een VVD-achtergrond ook zoiets zou schrijven maar het dan ook echt menen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. van mij mogen alle mensen die bij defensie werken op staande voet ontslagen en de hele dienst opgeheven. Pff, dat scheelt een boel centen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem16:50

  Slegs? Slechts!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben meer benieuwd naar het regeerakoord, want dit soort plannen zullen er natuurlijk nooit door komen.

  Vrijwilligerswerk wordt niet als werk gezien, want voor werk word je betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Anoniem: Anoniem? Liever met naam. Dat maakt het reageren makkelijk en is ook wel zo beleefd.

  Overigens: in het kader van het aankomend wk voetbal mag er best af en toe een Afrikaans woordje in een weblog worden gebruikt. Vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem22:11

  :) goed geschreven

  Hypotheekrenteaftrek??? Denk niet dat ze dat aanpakken. Hebben ze zichzelf mee.

  Ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als we iedere soldaat gaan ontslaan kost dat ook een hoop geld. Nu doen ze er nog wat voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wachtgeld afschaffen. Ze komen maar gewoon in de ww en gaan maar solliciteren. Net als alle andere mensen moeten. Trouwens.. ontslagrecht versoepelen.. betekend dat dan ook dat we makkelijker een minister kunnen ontslaan?

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toch maar niet stemmen. Het is nog steeds een groetensoep, veel van alles en nog niet te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja, zo hielp ik een oude buurvrouw met haar tuintje, en kreeg een bakje koffie als wederdienst. Een hovenier in het dorp maakte daar een berg trammelant over, want dat kon hij beter doen. En hij doet het nu ook, en vraagt 45 € per uur.

  Als we een rechts kabinet krijgen ga ik wat dingen veranderen in mijn leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Daarom Terrebel, ook voor jou... heb je Lijst 17 die ik dankzij mijn dochter dus gevonden heb, omdat zij juist zelf ging zoeken.... al ontdekt?

  Je ziet ze te weinig op tv, alleen bij BNN lijken ze een kans te krijgen en dan nog te kort eigenlijk... omdat ze nog niet in de kamer zitten... maar als je dan echt een verandering wil maken?

  lees hun programma en verbaas je..

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Morgaine: Lijst 17 is een reclamestunt van BNN. Bovendien willen ze de aow-leeftijd verhogen naar 68 jaar. Ik vind het niet tof om na mijn werkzame leven eerst een paar jaar extra in de bijstand te moeten zitten voordat ik van m'n pensioen mag genieten. Maar daar hebben die jongeren nog niet over nagedacht. Zo dachten ze ook niet na toen ze treinstation Amsterdam Amstel volplakten met verkiezingsposters. Nu moeten ze een boete betalen. Ja, jongens: iemand die iets doet wat illegaal is wordt daarvoor gestraft. Volgens een woordvoerder hadden ze niet over de actie nagedacht. Als ze als volwassen partij willen worden gezien zullen ze eerst moeten leren zich volwassen te gedragen...ik zou zeggen: kom nog maar eens terug als je Lijst 23 bent...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mark Rutte heeft beloofd dat hij binnen drie weken na woensdag a.s de nieuwe minister-president van een kikkerlandje geworden is. We zullen wel zien of dit z,n enigste leugen is.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht