Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 28, 2010

Tsjechië

"Ik heb helemaal niets te verbergen en ben tegen geweld maar degeen die mij ontmaskerd heeft als anoniem plaatser van dreigberichten sla ik helemaal op z'n bek."

Iemand als Joost Niemöller bijvoorbeeld vind dat iedereen welkom is om een reaktie op zijn stukjes achter te laten. Zolang die persoon het maar met hem eens is natuurlijk. Dat spreekt voor zich. Volgens zijn goede vriend Martien Pennings zaten de moslims achter de massamoord op Joden en aanhanger Eddy Terstall (die ja) lijkt genocide op "moslimterroristen" de beste oplossing voor "Het Moslimvraagstuk". Maar dat maakt hem natuurlijk geen racist maar "iemand die zijn mening uit". Laat hem zijn mening eens uiten op het Amsterdamse Bos en Lommerplein op zaterdagmiddag...Uiteraard zijn alle drie de genoemde heren daar veel te laf voor. Kijk maar naar hun grote Füh...eh...leider die weigert te debatteren met andere lijsstrekkers "want de organisatie is een zooitje". De echte reden is natuurlijk dat hij zijn "geloof" niet kan onderbouwen met argumenten. En zeker in een radiodebat is het van belang dat je met goede retoriek komt. Juist daarin schiet Wilders tekort. Gelukkig maar.

Er zijn er ook die vinden dat ik mijn meningen beter en vaker moet onderbouwen met "feiten"; als ik een voorbeeld noem, dient dat voorbeeld gewaarborgd te zijn. Elke keer dat ik verwijs naar een voorbeeld dan maar komen met de link naar het betreffende artikel op Nu.nl of de passage citeren uit het Klimaatrapport? Maakt dat mijn schrijfsels dan wetenschappelijk verantwoord? Kom op zeg, ik schrijf weblogstukjes! Met een beetje goede wil kun je die collumns noemen maar zeker geen wetenschappelijke artikelen.

Zij die vinden dat ik mijn stukjes te weinig onderbouw met "feitenmateriaal" denken blijkbaar dat alles wat op nu.nl en in het Klimaatrapport staat moet worden gezien als empirische data. Als 100 procent feit, dus. Maar lang niet alles wat gedrukt staat is daarom waar, zelfs niet wanneer je de bron van een bericht vanaf diverse kanten benadert zoals een wetenschapper hoort te doen (maar helaas nog maar zelden doet, blijkt). Bovendien gaat men voorbij aan het "feit" dat het niet mijn doel is om met feiten te komen maar mensen aan het zelfstandig denken te zetten. Dat doe ik vooral door "feiten" in een ander licht te laten zien.

Neem nu het gegeven dat mijn Twitter-account onlangs was gehackt. Eerst denk je "verdorie", vervolgens heb je medelijden met de arme sloeber die geestelijk zo arm is dat hij of zij alleen maar vreugde beleeft aan het vergallen van het plezier van een ander. Vervolgens ga je even verder kijken en kom je erachter dat er een organisatie aan het werk is. Die probeert via "phishing" (mensen doorsturen naar sites die er bekend uitzien om ze te verleiden hun gebruikersnaam en wachtwoord te geven) persoonlijke data te achterhalen. Vermoedelijk niet met het doel al die data te verzamelen maar om sociale netwerkstites zwart te maken door aan te tonen dat de beveiliging niet in orde is.

Persoonlijk vind ik dat net zoiets als Amsterdam Centraal Station opblazen louter en alleen om "de overheid" te laten zien dat dus ook moslimterroristen dat kunnen doen en dat als argument aanvoeren om alle moslims uit Nederland weg te jagen. Ontzettend dom dus en levensgevaarlijk bovendien.

Overigens is de phishing-aanval uitgevoerd door mensen die zich verschuilen achter het webadres Kevanshome.org

Hier de overige gegevens:

KEVANSHOME.ORG - Domain Informationnew
Domain KEVANSHOME.ORG [ Traceroute RBL/DNSBL lookup ]
Registrar Xin Net Technology Corporation (R118-LROR)
Whois server whois.publicinterestregistry.net
Created 06-Sep-2009
Updated 10-Nov-2009
Expires 06-Sep-2010
Time Left 189 days 21 hours 30 minutes
Status OK
DNS servers NS.XINNET.CN 202.10.71.52
NS.XINNETDNS.COM NS.XINNETDNS.COM
KEVANSHOME.ORG - Geo Information
IP Address 202.99.172.161
Host kevanshome.org
Location CN CN, China
City Hebei, 10 -
Organization China Unicom Hebei province network
ISP China Unicom Hebei province network
AS Number AS4837 CNCGROUP China169 Backbone
Latitude 39°88'97" North
Longitude 115°27'50" East
Distance 7277.27 km (4521.88 miles)

Inderdaad, de aanval komt uit China.

Nu zat U daar niet op te wachten maar mogelijk wel op ons verslag van de recente reis naar Tsjechië. Weest gerust, dat komt.
Evenals foto's uiteraard. Eerst nog even een paar duizend daarvan sorteren en hier en daar wat bijwerken...

Laat ik voor nu even volstaan met te vertellen dat Spindleruv Mlyn ook voor niet-skiërs een prachtig gebied is, dat er in onze groep van 57 mensen weliswaar een paar gewonden zijn gevallen maar iedereen de reis kon voortzetten, al dan niet op krukken. Tevens meld ik alvast dat het eten in het hotel uitstekend was verzorgd en dat m'n zoon van 14 weer een paar nieuwe jonge fans heeft...

Als opwarmertje hierbij een filmpje van Krtek, het Molletje. Nog steeds zeer populair in met name Duitsland en in zijn geboorteland Tsjechië.

11 opmerkingen:

 1. Mooi filmpje, ik heb het nog uitgekeken ook. Vreemd vind ik dat als je iedereen vraagt er niemand op Wilders stemt. En dan lees je overal dat het de grootste partij wordt. Wie zijn die stiekeme stemmers dan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn dezelfde mensen die nooit fantaseren over hun buurjongen of -meisje van 16, nooit masturberen, nooit porno kijken en altijd helpen als er iemand hulp nodig heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind wel dat journalisten die zeggen dat ze de koninging op kunnen blazen dat dan ook moeten doen, een beter bewijs is er niet.

  En de meeste wilders stemmers gaan niet voor de argumenten, die gaan gewoon voor hem omdat hij kennelijk iets ziet wat er mis is in dit land, of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. net zoals er geen ene antwaarpenaar is die voor het vlaamsche belang stemt, maar waar het VB wel het meeste aanhangers van geheel vlaanderen telt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je strijdlust niet achter gelaten in Tjechie blijkbaar! grinnik.....
  Keer bijna ruzie gehad met vrienden, omdat ze op wilders hadden gestemd....sindsdien is politiek geen gespreksonderwerp meer. Lieve mensen hoor, maar geen idee wat de gevolgen zijn van wilders uitspraken, onvrede op die manier vertalen lijkt me geen goede manier....

  jaaaaaa en nu die vakantie verhalen natuurlijk....
  grin en grtzzz

  BeantwoordenVerwijderen
 6. LOl @ Renesnurf : ) Verders stem ik niet op WilderSS, en als dat wat jij schrijft een kenmerk is van de meeste WilderSS stemmers, houd ik mijn hart vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het maakt toch maar weer eens goed duidelijk hoe primitief veel mensen denken. Hier in Blijmakersveen worden winkeliers die verkiezingsposters van andere dan die van de PVV in hun zaak ophangen bezocht door de eerste blanke Hollandse SA ers die de winkelier sommeren zo,n poster te verwijderen op straffe van fysiek geweld.Blonde Geert heeft het goed voor elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. iedereen heeft het er maar over dat wilders weleens hoge ogen kan gaan gooien, maar ehh lopen er meer mensen met gezond verstand rond hier of niet...
  ik zeg dat wilders nergesn aan de bak komt:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je voor het molletje, ik was daar als kind al dol op! Over de mol Wilders ga ik het niet meer hebben hier.
  En wat ik me afvroeg : hoe ben jij erachter gekomen dat het juist deze Chinezen waren???

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Karin: Hier en daar op internet wat informatie bij elkaar gesprokkeld. Kwam toen bij die URL terecht en voerde vervolgens een zogeheten WHOIS uit...

  @Leibele: Het zijn treurige tijden. Maar zie Wilders maar als hypnotiseur...op gegeven moment worden de mensen wel wakker. Zelfs zonder vingerknip.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is jammer dat de landelijke verkiezingen al zo snel zijn.. Ik had eerlijk stiekem gehoopt dat de PVV zich eerst onmogelijk hadden gemaakt in de gemeenteraden door hun belachelijk en gevaarlijk gedrag.. Maar ja nu moet we maar hopen dat ze snel in het kabinet komen zodat Nederland wakker geschud wordt. Ja het is een kromme redenering ik weet het..maar ik denk op dit moment de enige reeële mogelijkheid om snel van ze af te komen. Geen coalitiepartner houdt het met ze uit en alleenheerschappij zit er niet in. Dus binnen notime een (opnieuw) gevallen kabinet en kiezers die weer met beide benen op de grond staan.
  Tuurlijk heb ik liever een rood kabinet.. maar dat zal we bij dromen blijven.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht