Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 18, 2010

Nek

Het gaat nog eens een uitdrukking worden..."Die heeft zóveel op zijn kerfstok dat-ie zó voor de PVV de Kamer in kan." James Sharpe houdt de eer aan zichzelf en verlaat de Tweede Kamer "omdat hij de aanvallen op zijn integriteit zat is". Eric Lucassen houdt liever vast aan zijn kamerzetel "uit financiële motieven". En dát is nu het verschil tussen beiden: Lucassen wil vasthouden aan zijn vergoeding van 7400 euro per maand terwijl Sharpe als handelaar in pornosites (voor onze Vlaamse meelezers: dat doet-ie écht!) meer kan verdienen krijgen.

De PVV zit in een achtbaan en de rem is stuk...

Richard de Mos heeft spijt dat hij in zijn CV heeft gelogen. Mooi.

Je hoeft ook niet te liegen op je CV. Kijk naar Dion Graus; Bij hem vermeldt zijn biografie doodleuk dat hij vroeger "dierenartsbezoeker" is geweest namens een of ander bedrijf. Jawel: je gaat een keer met het zieke hondje van de baas naar de dierenarts en geeft die actie op als werkervaring. Het is dan ook een regelrechte heldendaad natuurlijk! Als schouderlopje (en omdat niemand anders dan hijzelf Dion Graus geweldig vindt) wordt deze aktie van hem verfilmd...

Op het moment dat de zielige puppy de hardwerkende 'managing director' (hij was gewoon hoofd-verkoper en tevens énig verkoper) Dion in de ogen kijkt aarzelt deze geen moment. Van kleur gaat het beeld naar zwart/wit en we zien het latere kamerlid in slow motion naar de dierenarts rennen met het zieke beesje in de armen. Nog nét op tijd weet de dierenarts het hondje het leven te redden en Dion pinkt even een traantje weg. Het lintje dat de burgemeester hem wil omhangen weigert hij met de woorden:"Ach, U zou hetzelfde gedaan hebben".

Wie meer wil weten van deze dierenvriend (mensen -en dan met name vrouwen- vind hij minder aardig. Vraag maar aan zijn ex-en. Elke werkgever tot op heden heeft hem ontslagen. Omdat hij zo aardig en integer is?) leze hier zijn onofficiële CV. Op zijn eigen website is niet veel te vinden (Klikken op de link komt voor eigen risisco)

Yep, Geert Wilders had beter moeten opletten voordat hij veroordeelde criminelen en leugenaars in zijn partij opnam.

Minder oplettend lijkt de klantenservice van TNT Post. Heb geen idee waarom maar in de afgelopen week heb ik al acht berichten mogen ontvangen van de klantenservice die bedoeld zijn voor andere klanten. Sommige van die berichten bevatten persoonlijke informatie over die klanten en hun klachten.

Inmiddels heb ik twee maal een e-mail gestuurd naar TNT hierover maar men blijft de berichten aan mij sturen en niet naar de betreffende klanten. Die krijgen dus niet te weten of en hoe hun klacht verholpen is. Maar ik wel...*zucht*. "Pa, waarom heb jij dat nou weer, dat soort dingen?", verzucht mijn zoon dan weer. Tsja, het blijft zoals een therapeut ooit zei:"Het goede nieuws is dat je niet paranoïde bent maar het slechte nieuws is dat ze je écht moeten hebben...

Na overleg met TNT ontdekten we dat het gaat om iemand die valse meldingen van klachten doet en mijn e-mail adres gebruikt als afzender. Waarschijnlijk gaat het om dezelfde persoon die onder mijn naam rare reakties plaatst onder ondermeer stukjes van blog-collega Renesmurf. Jaren terug was (niet Renesmurf dus maar de bedoelde onverlaat) hij al eens aangepakt voor stalking maar nu verveelt-ie zich blijkbaar weer. Tot zover de aandacht die ik aan hem geef.

De nieuwe rubriek Over Onbekende Helden gaat vandaag over Emeritus Hoogleraar Professor Dokter Voûte. Deze kinderoncoloog gaf in de jaren '70 ouders van terminale jonge kankerpatiëntjes een 'zelfmoordpil' mee naar huis. Als de pijn te erg werd en er echt geen hoop meer was konden ouders zelf hun kind vredig en pijnloos laten inslapen (met de dokter erbij). Destijds was (hulp bij) euthanasie nog streng verboden maar de prof gaf zichzelf aan bij de politie en alles kwam goed.

Later zou hij het verschijnsel Ronald McDonaldhuis naar Nederland halen. Zo konden tientallen ouders en broertjes en zusjes in een huis logeren, vlakbij het ziekenhuis en hoefden ze niet meer dagelijks uren te reizen om de geliefde zieke te bezoeken. Deze bijzonder goedaardige man stond ook aan de wieg van de Cliniclowns Nederland omdat hij vond dat ook zieke kinderen recht hebben op een beetje vrolijkheid.

Hiermee ging hij in tegen de gevestigde orde die voorschreef dat alles saai, praktisch, serieus en statisch moet zijn. Ook liep hij elk jaar mee in de marathon van New York (overigens samen met ondermeer oud-quizmaster Fred Oster) om geld op te halen voor het goede doel.

Prof. Tom Voûte overleed in augustus 2008 op 72-jarige leeftijd na een val. Hij was onderweg naar een patiëntje in het ziekenhuis waar hij nog steeds werkte, struikelde op de trap, viel en brak zijn nek.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Marie Osborne Yeats

P.s. Ik ben het politiek gezever even zat dus voorlopig zullen m'n stukjes nog maar half zo lang zijn...;-)

11 opmerkingen:

 1. Goeie professor Voûte, hij was / is een mooi voorbeeld van hoe het ook kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat ze maar gezellig verder doen die pvv de afrekening komt later en hopelijk gaan de mensen hun ogen open!
  Ollie heeft geen tijd om in de week naar de bank te gaan , maar zaterdag komt alles in orde !
  TERRENCE Ollie verlangt ernaar !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daarom dat ik ook niet veel over politiek schrijf op mijn blog. Je kan er in feite alleen nog in negatieve zin over schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je wordt er doodziek van, die nederlandse politiek. Dat is nog erger dan het weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een grapjas die Grauss; zijn site wordt nog aardig bezocht. Ze moesten hem en zijn soortgenoten maar allemaal verbannen. Of een boerkaverplichting opleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou je PS kwam wel na een enorme lap tekst zeg.
  De PVV deugt van geen kant, en dat wordt meer en meer duidelijk.
  En dat privatisering slecht is was me ook al bekend.
  Eigenlijk is dit een achtbaan die al een vooraf voorspellende route uitrijdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent dus nog niet vergeten. Vervelend lijkt me dat. Maar... politiek kunnen we beter vergeten, dus wat dat betreft.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha Terrebel, als JIJ het politieke gezever al zat bent...
  je hebt gelijk, ik de naam Wilders niet meer horen bijna.
  En jammer als iemand zo doet zoals de reageerder wat jij beschreef, ik snap niet waar die mensen allemaal de tijd vandaan halen om anderen dwars te zitten. get a life! denk ik dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, dat krijg je ervan als je geen mensen in je partij hebt en er opeens veel nodig hebt... Niet echt goed voor het image van de pvv. Of wel, het is maar hoe je het bekijkt(-;

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem23:52

  Bij elke job die ik had, moest ik een verklaring meenemen van goed gedrag. Op te vragen bij gemeente voor het luttele bedrag van een eurotje of 14 als ik me niet vergis. En dat betaalde ik zelf en niet de (toekomstige) werkgever.
  Waarom kunnen ze zoiets simpels bij de pvv niet regelen??

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Silly: Misschien omdat ze daar ontzettend dom zijn?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht