Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 28, 2010

Amerikanen

Vandaag kwam ik thuis van een weekendje Breda bij vriend Erwin waarheen ik "gevlucht" was vanwege de Ferman's verjaardagsfeestje. Vermoedelijk zijn er namelijk niet veel 15-jarigen die graag hun vader en/of moeder daarbij hebben...

Donderdag mochten ik en mijn moeder mijn zoon zien smikkelen op zijn traditionele verjaarsetentje bij een restaurant hier om de hoek. Hij was ook zeer content met zijn verjaardagscadeaus. Het waren er dan niet veel maar zijn wel erg leuk! Zo kreeg hij het PS3-spel "Call of Duty: Black Ops" én mocht hij een heuse robot-arm in elkaar zetten. De "TSR10". Niet van speelgoed maar een heuse semi-industriële! Uiteraard had hij het ding in een paar uurtjes in elkaar gezet. Een klus waar ik een week voor nodig gehad zou hebben. Minstens.

Ja, over zijn toekomst als technicus maak ik mij geen zorgen.

Natuurlijk maak ik mij wel eens zorgen om mijn kinderen. Bijvoorbeeld als ik weer'ns lees of hoor dat een dronken automobilist een fietsend kind heeft doodgereden. Heeft U trouwens wel eens gehoord van een stonede automobilist die een fietser doodreed? Nee? Ik ook niet. Dus waarom vinden zoveel mensen dan toch dat de softdrug wiet verboden moet worden en de harddrug alcohol niet?

Hero Brinkman, de Nummer 2 van de PVV (wat overigens heel leuk rijmt. Maar dat terzijde), zal zeker niet vinden dat alcohol slecht is. Althans, afgaande op het interview dat hij laatst gaf. Dat gaf hij nadat bekend was geworden dat hij een keer een schikking had getroffen nadat hij was betrapt op met gedoofde lichten heel hard doorrijden bij een alcohol-controle. Hij was in die tijd notabene zélf politieman!

Hoe dan ook: Hij bood zijn excuses aan voor het rijden met gedoofde lichten, voor het veel te hard rijden én voor het moedwillig ontwijken van collega's. Maar met geen woord repte hij over het dronken achter het stuur zitten. Dat is dan ook een heel normale en geaccepteerde werkwijze voor deze PVV'er.

Wat je de PVV wél kunt nageven is dat er dankzij de PVV minder criminelen op straat rondlopen. Die zitten nu allemaal in de Tweede Kamer...;-)

Maar goed, ik maak mij er geen zorgen om dat deze PVV'er, of wie dan ook van zijn "partij" nog maar enige macht heeft na de volgende Tweede Kamerverkiezingen, volgend jaar...

Ik maak mij meer zorgen om het steeds verder escalerende conflict tussen Noord-Korea en Zuid-Korea. Ik hoop van ganser harte dat Amerika niet wéér besluit om zich ermee te gaan bemoeien. Regelmatig schijnen de leiders van dat land het namelijk nodig te vinden om hun neus te steken in zaken die hen niet aangaan.

Vast heel lief bedoeld allemaal (en zonder hun hulp -én dat van de Canadezen, de Engelsen en de Fransen- had WO II voor on heel anders kunnen aflopen) maar ik bedoel maar: Ooit was er maar één Korea en toen kwamen de Amerikanen...

7 opmerkingen:

 1. Het lijkt mij een dame die Nederland moet gaan leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O Brillie, houd op.
  Als je tussen de Grizzleys staat om jezelf te promoten hoe ongeloofwaardig maak je jezelf dan?
  Ik zie Rutte al in Artis bij de Giraffen...

  Pff...

  Nee, geen Palin voor mij.
  Ben blij dat Amerika niet op loopafstand is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier hadden we een wethouder die altijd bij iedereen hamerde met de regels. 'Dat zijn de regels, en 'houd je aan de regels. Hij werd paar jaar geleden opgepakt omdat hij was doorgereden na een ongeluk, wat hij veroorzaakt had met een enorme kegel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zij die zonder zonden zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die zorgen voor Noord en Zuid deel ik met je. Maar je weet Amerika bemoeit zich graag met andere landen.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ... werpe de eerste steen . Zoals Sjoerd zegt ! Met gedoofde autolichten ! schandalig ! Bij ons is een parlementair enkele jaren geleden geflitst geweest aan 187km per uur. Als verontschuldiging gaf hij aan dat hij verstrooid was ! Haha verstrooid aan 187 per uur ! Wat gaan we nog allemaal horen en lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die zitten nu allemaal in de Tweede Kamer
  En van de beste grappen van de laatste tijd. Petje!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht