Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 17, 2010

Wereldbrand

Dochter Eva kwam vrijdag een nachtje logeren. Wij keken met haar de film Pinokkio op tv. Bakje plofmais erbij en genieten maar. Zaterdag ging zij met mij en haar broer mee naar m'n moeder voor de lunch en daarna naar de huwelijks-receptie van de ouders van m'n oppas-baby.

In het gebouw kwamen wij nog vast te zitten in de lift. Maar de kinderen en ik raakten geen moment in paniek. Waarom zouden we ook? Nergens voor nodig. In paniek raken kost alleen maar onnodig veel energie en je hebt er helemaal niets aan. Hulp was er al na een paar minuten en na het zingen van een liedje was het probleem opgelost en konden we m'n dochter naar huis begeleiden. Onderweg kwamen wij stomtoevallig haar moeder tegen.

Met m'n zoon keek ik gisteren naar het huurschijfje "2012". De overtrokken special effects even daargelaten kijk je dan naar een film over hoop en overleven. Zo'n film is natuurlijk wat kort om alle zaken te belichten die omgaan in een mens die moet omgaan met angst, geloof, hoop en liefde maar stemde toch tot nadenken.

Zelf zou ik niet weten hoe ik zou reageren als ik zou weten dat onze planeet nog maar een paar dagen te gaan zou hebben tot het einde der tijden. Waarschijnlijk zou ik die beperkte tijd het liefst met m'n kinderen en andere geliefden doorbrengen. Zou ik onzelfzuchtig mijn eigen leven geven opdat anderen in leven blijven? Geen idee. Geen idee hoe groot mijn overlevingsdrang is en liever kom ik daar ook niet achter.

Feit is dat dagelijks honderden, zoniet duizenden, mensen leven onder vergelijkbare omstandigheden. Niet alleen mensen die in een vliegtuig zitten dat dreigt neer te storten maar ook mensen die beseffen dat de oogst is mislukt en dat er een wonder moet plaatsvinden, willen zij niet sterven van de honger. Voor maar een paar duizend euro per dag kan de hongerdood zo'n 38.000 mensen bespaard blijven. Maar al het geld dat er is in de wereld is oneerlijk verdeeld. Al die verhalen dat er te weinig geld is zijn gewoon onzin. Zelfs mijn 14-jarige zoon merkte onlangs terecht op dat de hoeveelheid geld in wezen hetzelfde blijft. Iemand zou die geldstroom beter moeten leiden.

Mensen die genoeg geld hebben om elk jaar een nieuwe auto te kopen misgun ik dat geld zeker niet maar ik denk wel dat er nog wat gewerkt kan worden aan bewustwording. Zo probeer ik persoonlijk om bewuste keuzes te maken over geldbesteding, het soort werk dat ik aanneem en de stukjes die ik schrijf.

Misschien is het een druppel op de gloeiende plaat maar -en ik schreef dit al eens eerder en zal dat ook wel vaker doen- vele druppels tezamen zijn in staat tot het blussen van de wereldbrand.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ronnie James Dio

10 opmerkingen:

 1. Over paniek, dat overkomt je of niet, dat is niet iets wat men aan of uit kan zetten.
  Zelf ben ik gelukkig nuchter.

  De welvaart zou beter verdeeld moeten worden.
  Maar ja, ook dat zal niet gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We komen er hier ook nog wel achter hoe het is om met mislukte oogsten om te gaan, en bijna geen geld om te overleven.

  Het is lang goed gegaan aan deze kant van de wereld

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat je overlevingsdrang is is soms moeilijk uit te leggen of van te voren te bedenken.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. PANIEK PANIEK PANIEK... ik ben wel eens door iemand gebeld of de melding al op mijn pieper was gekomen dat de brandweer opweg moest naar een lift. Juist, die lift waar de beller inzat. Dagen heeft die vast gezeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat als het einde zo snel nabij komt dat je gewoon geen tijd hebt om daar over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. als de wereld overmorgen zou vergaan neem ik enkele slaappillen of een bak sterke drank en zet mijn cd speler op volle bak.
  Vluchten kan dan niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha pofmais wordt hier ook veel gegeten:). Natuurlijk is het onzin, het is ook oneerlijk verdeeld. Gelukkig zaten jullie maar even vast in de lift.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Precies, zo is het, al vind ik het schijfje van 2012 vrij slecht, ik heb in het verleden al betere films gezien die idem konden schetsen, en ja het gebeurt al elke dag, bevingen, golfslagen... rampen.... olievlekje...

  tornado's, twisters.... en wie weet komt het ooit ook nog echt uit de ruimte.

  Wat betreft de geldstroom, lang zeer lang geleden toeni k nog tiener was, vroeg ik al aan velen, waarom... waarom gooit men het geld niet op één grote hoop en verdeelt het over elk mens gelijk....

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ken 3 reacties op bedreiging, freeze, flight en fight en weet inmiddels dat ik geen standaard manier van reageren heb. Wel is het bewonderenswaardig als je je kalmte kunt bewaren, ik vrees dat ik dat niet altijd kan bewaren...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht