Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, april 15, 2010

Mening

Ben nog steeds een beetje aan het bijkomen van het concert van Uriah Heep, afgelopen dinsdag en ben nu behoorlijk aan het sniffen en snotteren. Gewoon verkouden hoor. En niets te maken hebbend met die aswolk uit IJsland. Moe ben ik ook. En pa.

Vandaag week beleefde ik de eerste van vele cursusdagen waarin mij geleerd gaat worden hoe ik een eigen bedrijf opzet. Leuke mensen ontmoet en meteen al een paar dingen geleerd. En het is nog gratis ook!

In tegenstelling tot de SMS-diensten die je vertellen hoeveel een auto verbruikt en wat bijvoorbeeld een huis of auto kost. Ik wacht nog op de SMS-dienst:"SMS XXXX en U weet wat deze SMS-dienst U kost." Ongetwijfeld zijn er velen die ook daar geld voor over hebben. Dat zijn van diezelfde mensen zoals ik die vandaag op een veerpont zag staan. Een jongedame opende een applicatie op haar iPhone en kon toen haar reisgenoot vertellen dat het een zonnige maar winderige dag was op de plek waar zij nu stonden...handig hoor!

De cursusdag begon met een opsomming van de huisregels: Mobieltjes uit, kom op tijd,...dat soort dingen. Tegenwoordig moet dat mensen blijkbaar verteld worden want op eigen houtje nemen zij hun verantwoordelijkheden niet meer.

Mensen nemen hun verantwoordelijkheden te licht op. Ten opzichte van collega's, (ex-)partners, buren, barpersoneel en helaas ook ten opzichte van hun kinderen. Met alle gevolgen van dien. Ik kende een moeder die haar kind van zes alleen naar school liet gaan. Het jong was drie kwartier onderweg! Mama had het te druk. Met uitslapen tot tenminste 11 uur. Met make-uppen (twee uren per dag). Koffieleuten bij de buurvrouw. Met haar ex bellen voor meer alimentatie. En natuurlijk stappen. Want ze moest toch ook kunnen ontspannen? En dan moest ze tussendoor nog tijd zien te vinden om te stofzuigen ook! Zielig hoor...

Net als kardinaal Bertone die beweert dat sexuele onthouding in de vorm van het celibaat er niet voor zorgt dat vieze kereltjes niet van kleine jongetjes af kunnen blijven maar dat dat de schuld is van homosexualiteit. Intussen wacht de wereld op excuses vanuit het Vaticaan. "Don't hold your breath" zou ik willen aanraden want de huidige Paus heeft minstens twee maal als kardinaal opdracht gegeven een handtastelijke priester de hand boven het hoofd te houden. Schriftelijk zelfs! En toch blijft hij ontkennen.

Het lijkt Balkenende wel over "Uruzgan". "Meneer Balkenende, U heeft gewoon glashard gelogen!"-"Ach, dat is maar een mening."

8 opmerkingen:

 1. Het zijn ook zware tijden voor iemand die niet meer de jongste is. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iedereen weet wat er moet gebeuren, qua onderzoeken en excuses.
  Maar dat komt almaar niet, en ze komen er mee weg ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's een wel heel leerzame dag geweest! Die cursus gaat nog voor heel wat bagage zorgen als 'ie lang is... ;-)
  (Die SMS centrale zie ik eigenlijk wel zitten...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem01:20

  heey, dat ene stukje had je ook bij mij neergezet!! Maar je hebt helemaal gelijk! Huisregeltjes.... ik was al perplex dat mijn dochter in de brugklas les kreeg in "hoe vul je de agenda in"....
  Wat leuk, ga je een eigen bedrijf starten? Spannende tijd! Ik kan me mijn eerste stappen naar eigen ondernemerschap nog herinneren. Superleuke tijd en veel geleerd! Groetje Silly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. altijd leuk om weer eens iets bij te leren. je weet maar nooit wat dit zal opleveren in de toekomst.
  en voor de rest ;
  sorry seems to be the hardest word.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Verantwoordelijkheid ja. Er zijn ook mensen die niet snappen dat ik door een deur kan met mijn ex, maar dat is alleen maar positief, en de kinderen ervaren dat ook zo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Over normen een fatsoen gesproken, of het nu het vaticaan is of in de cursus...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. citroentje14:58

  yep tijden veranderen,ik zou vroeger niet in mijn hoofd halen om te laat te komen. Tegenswoordig is het normaal.

  Een kind van zes 45 min alleen naar school laten gaan terwijl ze zelf niks te doen heeft vind ik niet kunnen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit stukje