Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 10, 2010

OV-Chipkaart

Vanmorgen met de Ferman naar de tandarts geweest voor de halfjaarlijkse controle. Ben blij dat ik ben geweest want in de stoel lag ik een liedje te hummen terwijl de goede man in mijn mond aan het poeren was. Ik had het liedje al een dag in m'n hoofd zitten. Hij pikte de melodie op en begon een deel van het refrein te zingen. Zo kwam ik er eindelijk achter hoe het heette en wie de uitvoerende artiest was! In mijn hoofd was het iets van "Sweet alligator" of "Strange escalator" maar Godley & Creme zingen "Street alligator" en "Strange apparatus" in het nummer "An Englishman in New York".

Voelde mij ook bijna een vreemdeling toen ik een uurtje later samen met buurvrouw Hetty bij het Ondernemershuis zat in verband met de toekomstplannen voor zonze stichting. U kent dat misschien: Je verstaat de taal maar het is eigenlijk onduidelijk wat er gezegd wordt. Wij werden prima geholpen en zijn weer een stapje dichter bij de realisatie van een ruilwinkel annex sociale ontmoetingsplaats waar mensen terechtkunnen voor gratis en goedkope huisraad. Daarbij kunnen ze adviezen krijgen op het gebied van "de kleine irritaties" (Belastingdienst, administatie, postorderbedrijven, providers, huisvesting, etcetera). Wij hebben al diverse donateurs maar meer zijn welkom. Volgende week gaat de site online. Ik houd U op de hoogte!

Wie vaak uit de hoogte doen zijn politici die van alles beweren maar dat zelden hard kunnen maken. Toch kregen ze het voor elkaar dat je ook in snackbars niet meer mag roken "om de medewerkers te beschermen tegen rook". U weet wel, dat zijn die mensen die de godganse dag boven de grill en de friteuse hangen maar blijkbaar slecht tegen rook kunnen...

Ach, in crematoria mag je ook al niet roken en ook dat is natuurlijk een beetje vreemd. Hoeveel boete moet je nu eigenlijk een lijk opleggen? En waarom zijn crematoria nog niet aangesloten op de stadsverwarming?

Hier thuis brandt de verwarming nog volop, behalve als we niet thuis zijn natuurlijk. Dingen buitenshuis doen levert een aardige energiebesparing op.

In het kader daarvan ging ik vandaag naar het kantoor van het DWI om de jongens en meisjes aldaar uit te leggen wat de procedure is als iemand overgaat van een aanvullende WW-uitkering naar een aanvullende Bijstands-uitkering. De DWI-dame die ik daarover aan de lijn had zei letterlijk:"Ik weet niet hoe de procedure werkt dus komt U maar gewoon langs."

Morgen én overmorgen mag ik terugkomen voor een tweede en derde gesprek.

Ik ging ook nog langs bij het GVB-kantoortje omdat ik geld terugwil dat ik teveel heb betaald met de OV-chip. Bij het Amstelstation had ik per abuis twee maal ingecheckt en nul keren uitgecheckt. Eenmaal voor de metro en eenmaal voor de trein. Tsja, de poortjes staan heel handig naast elkaar op een rijtje zonder dat echt duidelijk is welke voor de metro en welke voor de trein is. Voor beiden ben ik dus het opstaptarief kwijt. Respectievelijk vier en tien euro. Nu kun je dat geld declareren via een formulier. Maar dan moet je eerst een formulier zien te bemachtigen en bovendien moet daar een papieren uitdraai bij van je in- en uitcheck verleden. Laat er nou in bijna heel Amsterdam geen oplaadpunt te vinden zijn waar een bon beschikbaar is? OOk bij het GVB kon men mij niet verder helpen. "U heeft ingecheckt bij een NS-paal en dus moet U het via hun site declareren." -"Ja maar ik heb een probleem met de OV-chipkaart en boven Uw balie staat duidelijk:"OV-Chipkaart." -"Dat klopt meneer en toch moet U bij de NS zijn." *Zucht*.

Mijn lokale sigarenman heeft innmiddels zes keer met het GVB gebeld om het OV-apparaat in zijn zaak van een nieuwe papierrol te laten voorzien maar er is nog niemand geweest!

Dat is lekker verdiend zo..."Tsja, als mensen geen bon inleveren krijgen ze ook geen geld terug. Dus laten wij maar geen bonnen meer verstrekken."

Handig ding hoor, die OV-chipkaart.

De link van vandaag leidt U naar mijn Flickr-fotosite waar binnenkort nog meer foto's op staan van Tsjechië

10 opmerkingen:

 1. Die OV chipkaart is alleen maar kommer en kwel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met de buurvrouw. Mmmm, daar ging mijn eerste boek over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het was er vast een dag voor, voor de tandarts. Daar zaten Wouter en ik vandaag ook...
  En weer overleefd....!!

  grtzzz
  ps alvast je foto's van de sneeuw bekeken, benieuwd of er nog leuke verhalen over volgen...grin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoeveel Greet voor haar nieuwe tand betaald heeft wil ik niet weten, dan kan ik beter slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat voor een mensen werken er bij het DWI?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kleine irritaties.. de beslastingdienst? Mmmmm

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ambtenaren, ze bestaan nog: heerlijk :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. :)ja de verwarming staat hier ook hoog. Wat een kou nog zeg. Ik baal er nu echt van. Verder moet ik weer lachen om je stukje over roken. Waarom moet je in het grootste ziekenhuis van Nederland naar buiten om te gaan roken? Om nog zieker te worden, zeker nu met die kou

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem17:03

  Maar je kunt het logo van NS en GVB toch wel uit elkaar houden?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een superinitiatief van die ruilwinkel. Daar kom ik graag eens langs als ie open is!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit stukje