Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, maart 20, 2010

Gegeten

Handig hoor, dat EPD. Maar dan moeten wel af en toe de gegevens worden bijgewerkt. Mijn huisarts had een recept verzonden aan m'n vroegere apotheek terwijl ik toch echt al een paar jaar bij eentje in m'n huidige buurt zit. Zal wel te maken hebben met de werkdruk of zo...Die is ook groot bij het DWI maar niet zo groot dat ze mensen kunnen langssturen bij werklozen om te onderzoeken of die wel écht werkloos zijn.

Vrijdag was men bij mij aan de deur. Maar ik was er niet. Maandag moet ik mij melden bij de Stasi bij het Partijburo bij de Inquisitie en verklaren hoe ik het in godsnaam in mijn hoofd haalde om een vriend en m'n moeder te helpen terwijl ik zielig werkloos thuis hoor te zitten in afwachting van een telefoontje van het DWI dat men een geschikte baan voor mij gevonden heeft. Dat ik al part-time freelance werk en vanaf oktober fulltime maakt niets uit.

Ik ga er dus maar gewoon heen en zal die jongens en meisjes maar even leren relativeren. Er zijn namelijk ergere dingen dan werklozen op de vingers tikken voor het niet thuis lijdzaam zitten afwachten. Zo verloren twee mensen in mijn netwerk onlangs hun respectievelijke vaders. Het viel het mij op dat condoleance-kaartjes niet erg met hun tijd zijn meegegaan. Sinds de jaren '70 lijkt er op dat gebied weinig veranderd.

Nog steeds zijn ze vooral beige en staat er in zilveren of gouden sierletters iets op als "Met oprechte deelneming". Misschien maar even de makers van Fokke & Sukke vragen kaartjes te ontwerpen met teksten als "Lullig voor je, joh."

Volgens mij is dat een gat in de markt.

Net als de steeds populairder wordende kledingruil-feestjes. Gisteren mocht ik er zelf één hosten. Samen met vijf dames heb ik zodoende zitten grabbelen en graaien in een stapel kleren. Voor mezelf twee rokken, een bloes en een jasje gescoord en voor m'n dochters een regenjack, een t-hempie en een spijkerbroek. Voor m'n zoon zat er niet veel tussen maar wel zijn wij niet meer passende kleren van hem kwijtgeraakt aan anderen die er nog wat aan hebben. Het was niet alleen nuttig maar ook baie gezellig!

Dat was het ook met vriend Georges, woensdag. Samen met buurvrouw Winonah proefde hij nog wat van de Kip Vindaloo die ik voor mij en de Ferman had bereid maar helaas hadden zij beiden al gegeten.

Uit de oude doos heb ik een clipje voor U. Driemaal raden wie er op het einde tussen de kussens ligt en zich druiven laat voeren door bevallige jongedames...;-)


13 opmerkingen:

 1. Dan heeft zo'n ruilbeurs toch nog enig nut. En als er geen cent aan te pas komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus jij lag tussen bevallige dames terwijl je eigenlijk thuis had moeten zitten om passende arbeid te aanvaarden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, er zijn ook bergen mensen die vinden dat je thuis moet zitten als je in de WAO zit. En aan die gedachte past de Stasi zich aan om een vredig gevoel bij de mensen te wekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. brengen ze bij jullie arbeid aan huis ? Now.
  Ik denk er aan om nieuwe kaartjes te maken, maar of er een gat in de markt is ? Men lacht niet graag om overledenen, dat zou nogtans de max zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooit vroeg ik als aanstaande bijstandsmoeder een uitkering aan en een lening om een huis in te richten. Ik moest van alles wat ik wilde kopen eerst een geschreven prijsopgave inleveren en toestemming vragen. Ik kwam bij de bitch, ik bedoel natuurlijk mevrouw, van de sociale dienst met een folder van Leenbakker met daarin gordijnstof van 6,95 gulden de meter. Het kreng, eh mevrouw , bekeek de folder en zei: In mijn tijd kostte dat 5 gulden, zoek nog maar even verder. Ik was zo boos en vernederd dat ik de hele lening afwees. Ze vroeg hoe ik dan mijn huis ging inrichten. Ik heb geantwoord dat dat mijn probleem was.
  Die mensen denken macht te hebben en genieten ervan om je als hun mindere te behandelen. Gelukkig zitten er ook goeie tussen. Succes met die lui!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij krijgt krom vast wel rechtgepraat maandag!
  Geeeeeeeen idee wie daar tussen de vrouwtjes ligt, hij komt me wel vaaaaag bekend voor...
  Das toch geen werken te noemen? grinnik!

  grtzzzzz

  BeantwoordenVerwijderen
 7. citroentje13:00

  verwachten ze echt dat je als je werkeloos bent je 24 uur per dag thuis gaat zitten wachten op werk. Mag je geen sociaal leven hebben als je werkeloos bent???

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem13:02

  ps dat reactie ding werkt beetje vreemd, ik moet altijd 2x plaatsen voor het er 1x staat en dan krijg ik bovenaan eeen niet werkende pagina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je ziek bent moet je thuis zijn, maar werkloosheid is geen ziekte!

  Ik denk dat een overlijden altijd vervelend is, en dat hoeft absoluut niet gemoderniseerd, net als de uitvaarten niet, dat mag best zoals het al jaren gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met oprechte deelneming, zijn dat dan geen kaartjes voor mensen die net getrouwd zijn?

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ben jij dat dan in die clip? Wel tragisch wat je ook nog schrijft en idd denk je dan waar maak je je druk om. Wel tof ook zeg die kledingruil feestjes, ik hou ook wel van graaien:)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Yep. Dat ben ik in die clip die een varken draagt en druiven eet...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goh wat leuk. Je bent echt van alle markten thuis he. Nu maar hopen dat je snel weer een baan aangeboden krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht