Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, januari 08, 2010

Seks

Ik lag zwakjes op bed, zoon kookte en een buurvrouw kwam gisteravond nog op visite. Ook vandaag visite gehad en contact gelegd over een extra bijbaantje: event-organizer. Alles paîs en vrêe hier in huis. Straks ga ik er voor een paar uurtjes tussenuit. Elvis zou 75 jaar zijn geworden en ik mag dat feestje meevieren. Hij is al een oude man dus ik verwacht dat het feestje niet te lang duurt en dat er geen ongeregeldheden zullen plaatsvinden.

De knokpartijen in Culemborg zijn waarschijnlijk het gevolg van een jarenlange ruzie tussen twee families; de Libiër die in 1988 een passagierstoestel boven het Schotse Lockerbie opblies kan het achteraf gezien niet gedaan hebben; het strooizout is op of er zijn voldoende reserves (Dat hangt af van wie je het nieuws officieel hoort); Klaas Jan Huntelaar wil liever voetballen dan op de bank zitten; Saab wordt misschien wel of misschien niet overgenomen door Spyker, of door een ander; Obama wil 100 procent veiligheid op vliegtuigen maar zegt zelf dat dat onmogelijk is. O ja: Mariah Carey was -naar eigen zeggen- dronken omdat ze teveel alcohol had gedronken en Sylvester Stallone heeft z'n nek gebroken bij de opnames van een vechtscène en Keanu Reeves is niet de vader van de kinderen van een mevrouw die probeerde in één klap een paar miljoen dollar rijker te worden.

Tot zover het wereldnieuws van vandaag.

Iets ouder wereldnieuws is dat niet Alexander Graham Bell de telefoon heeft uitgevonden maar de Amerikaan (maar Italiaan van geboorte) Antonio Meucci. Die had helaas geen geld voor de patentaanvraag en zo kon het gebeuren dat medewerkers van het patenbureau een deal konden sluiten met meneer Bell. En gelukkig maar, want anders zaten wij niet massaal te "Bellen" maar te "Meucciën".

"De meucci gaat, neem jij even op?" Nee, dat klinkt niet. De Schot Elisha Gray had gewoon pech met het twee uren na Bell officieel indienen van het octrooi. Zo gaat dat in de wereld: de een heeft pech, de ander heeft mazzel en de derde is gewoon een vuile oplichter. Maar wel rijk ende beroemd. Daar kun je je over verbazen maar soms zijn de dingen gewoon zoals ze zijn.

Ik verbaas mij zelden maar vraag mij wel eens dingen af. Zo was ik onlangs in een deel van ons land waar de burgers zeer godsvruchtig zeggen te zijn. Het viel mij op dat zij vrijwel zonder uitzondering in zwarte kleding rondliepen. Dat roept bij mij twee vragen op: waarom roepen die mensen zo hard dat al die alternatieve jongeren (Vroeger punkers en new-wavers en tegenwoordig emo's) naar de hel gaan? Die lopen ook in het zwart en bemoeien zich doorgaans bijna uitsluitend met soortgenoten zonder anderen lastig te vallen. Net als de gelovigen zelf. De tweede vraag is: Als in het Bijbelboek Prediker (8:9, voor wie het wil opzoeken) wordt verteld dat men zoveel mogelijk witte kleding moet dragen en vooral niet moet vergeten lekkere luchtjes op te doen, waarom houden mensen die zeggen de Bijbel na te leven zich daar dan niet aan?

Ik vraag het mij zomaar af hoor. Ik bedoel: wat mij betreft lopen ze in het oranje om hun godsdienst te belijden. Zelf ben ik opgevoed met de Bijbel als leidraad maar sommige vragen heeft nog niemand voor mij kunnen beantwoorden. "Verkoop Uw mantel en koop er een zwaard voor" staat in hetzelfde boek (of in dezelfde collectie boeken, preciezer gezegd) als:"Wanneer iemand U op de ene wang slaat, keer dan de andere toe". Tsja, wat moet je dan? Ik denk dat daarom de Bijbel zo graag en zo vaak wordt misbruikt: iedereen kan er wel wat uithalen dat hem of haar toevallig goed uitkomt.

Zelf denk ik dat wij de Bijbel moeten zien als een reeks inspirerende verhalen en moeten wij ook niet uit het oog verliezen in welke tijd die verhalen geschreven zijn. Ik bedoel maar: nu nog spreken wij schande van mensen die 50 jaar geleden homo's veroordeelden. Wie weet vindt men het over 50 jaar belachelijk dat wij nu proberen om pedo's te "genezen" en op te sluiten. Misschien wordt je over 200 jaar wel uitgelachen als je mensen vertelt dat je hetero bent. Wie zal het zeggen?

Wat tegen die tijd hopelijk nog wel zal bestaan is sex. Dan weer gespeld als sex en niet als seks.

De link van vandaag is reclame voor Skywatch Friday: Elke vrijdag wisselen een paar honderd webloggers foto's uit van fraaie luchten bij hen in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit stukje