Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 03, 2010

OV-Chipkaart

In Nederland vallen gemiddeld 45 gewonden per jaar aan vuurwerk per miljoen inwoners. Het aantal doden door vuurwerk staat stabiel op nihil terwijl 100 doden per jaar te betreuren vallen door gebruik van alcohol in het verkeer.

En elk jaar raken ruim 2000 mensen gewond door dronken automobilisten. En dat is dus alleen nog maar in het verkeer. Hoe zit dat met het aantal gewonden dat veroorzaakt wordt door dronken mensen die vuurwerk gebruiken? Dat zou ik dan wel eens willen weten.

Verder sterven elk jaar alleen al op de weg ongeveer 70 mensen door regulier medicijngebruik en moeten 1600 mensen naar het ziekenhuis nadat zij zijn aangereden door iemand die rijdt onder invloed van slaappillen en/of anti-depressiva.

Het makkelijkst zou het zijn om autorijden voor consumenten te verbieden en voortaan uitsluitend over te laten aan professionals maar dat is niet haalbaar. Denk ik. Toch maar speciale beveiliging inbouwen in de auto zodat elke bestuurder die instapt eerst moet slagen voor een paar simpele tests voordat de motor wil starten?

En waarom willen mensen die vuurwerk willen verbieden "omdat dat zo gevaarlijk is" geen algeheel verbod op het drinken van alcohol? Ik vind dat onbegrijpelijk
maar dat zal wel aan mij liggen.

Voor wie dit onderwerp totaal niet interessant vindt: Mijn excuses. Voor wie een antwoord weet: ik verneem het graag!

Intussen heb ik vandaag rustig aan gedaan, drie dagen afwas weggewerkt, twee lades leeggeruimd, m'n vingernagels geknipt, met m'n zoon samen House gekeken en de laatste oliebollen opgegeten.

Dat het allemaal wel meevalt met de ellende in de wereld en 2010 goed is begonnen blijkt ondermeer uit het feit dat de redactie van Nu.nl als belangrijkste nieuws heeft gekozen: Studenten moeten nog wennen aan nieuwe OV-chipkaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit stukje