Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 13, 2010

AANVALLUH

Stiekem wil ik al een tijdje ontzettend graag Geert Wilders als premier zien. Ik weet namelijk zeker dat hij de verantwoordelijkheid niet aankan, het vele malen slechter zal doen dan de huidge premier en binnen een paar maanden snoeihard op z'n snufferd gaat. Helaas zijn er zekere reaaktionaire elementen in de samenleving die mij dat pleziertje misgunnen...

Het is bijna net zo leuk als een caissièrre of een wegwerker te vragen om uit te rekenen hoe oud iemand is die in 1993 is geboren...Dat vooral dames aan de supermarktkassa die kwaliteit niet hebben schijnt de voornaamste reden te zijn dat de nieuwe alcohol-regels niet werken. "U krijgt die fles wijn niet mee!" -"Maar jongedame, ik ben geboren in 1949!" "Precies! Daar zit 94 in. Zellufs twee keer! Dus mag ik van mijn baas geen alcohol aan jou verkopen!" Ander voorbeeld: "Waarom heb je die biertjes meegegeven aan die jongen van 12?" -"Nou, hij zei zelf dat-ie 16 is en als je 16 bent dan mag't toch? Bovendien liet hij mij zijn ID-pas zien. En daar stond duidelijk zijn naam op."

Niet dat alle caissières slecht zijn in rekenen of in zelfstandig nadenken. En ook niet alleen caissièrres en wegwerkers. Ik denk dan weer aan de collega op de administratie van een middelgroot bedrijf waar ik ooit werkte. Zij vond dat haar man zijn "Notepad" (Uitgesproken als in cashew-"noten" en "pad" als in dat beest dat lijkt op een kikker) moest terugbrengen naar de winkel want "er zat niet eens WordPerfect op. En op elke computer zit toch WordPerfect? Dat weet toch iedereen!?" Het betreft hier mijn beruchte collega uit Almere, voor de vaste lezers.

Dan zijn er nog mensen als Colin Powell, berucht van de niet-bestaande massavernietigingswapens in Irak die werden aangevoerd om dat land binnen te vallen (Iemand in een forum had het over de "Powell-point presentatie". Briljant!). "Ziet U hier dat lege stuk woestijn waarop niets te zien is dan zand? Dat toont aan dat de wapens verborgen zijn en alleen slechterikken verbergen dingen. Op basis van deze foto zeggen wij: AANVALLUH!"

De link van vandaag is reclame voor een optreden morgenavond waar ik aan mag meedoen als lid van het Carnival of Hellucinations. Het is in Amsterdam in het Dokhuis theater aan de Plantage Doklaan (Vlakbij Artis)

Vandaag staan wij stil bij de slachtoffers van de aardbeving op Haïti

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!