Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 30, 2009

Einde Discussie

In de rij bij het lokale filiaal van een fastfoodgigant lees ik graag zo'n gratis krantje. Tegen de tijd dat het bestelde er is heb ik die uit. Vandaag was er een spelletjesmiddag en terwijl mijn kinderen werden beziggehouden met Twister, Jenga en Play-Doh las ik een pas aangeschaft stripboekje. Een biertje had er wel ingekund maar in Nederland serveert men bij de Mac nu een maal geen alcohol.

Aangezien alcohol vele malen gevaarlijker is dan vuurwerk en de maatschappij vele malen meer geld kost stel ik voor dat alcohol voortaan uitsluitend genuttigd wordt door professionals.

Dit als antwoord op hen die vinden dat consumenten-vuurwerk verboden moet worden en door burgers uitsluitend bekeken kan worden wanneer professionals het afsteken.

Ziet U het al voor zich: Burgemeester en wethouders zuipen zich te pletter en burgers mogen zich a la Het Glazen Huis daaraan vergapen.

De voordelen zijn legio: zuipende overheidsdienaren zijn tijdens het drinken niet bezig met beslissingen nemen waar wij last van hebben, alcohol-doden in het verkeer behoren tot het verleden en burgers besparen honderden euro's per jaar omdat ze geen alcohol meer mogen kopen.

Bovendien krijgen oogartsen hun zin want minder mensen zullen gewond raken door rondvliegende champagnekurken en in de vriezer ontploffende bierflesjes. Bijvoorbeeld.

Bovenstaande bedacht ik na diverse discussies die ik -als vuurwerkliefhebber- voerde.

Zo voerde ik recent ook een discussie over de zin en onzin van Twitter.

"Wat is dat toch" vroeg een dame mij "dat mensen het leuk vinden om te lezen dat iemand dronken thuis is gekomen, is vreemdgegaan, opeens verdwijnt om een paar maanden later zonder reden terug te keren, een broodje eet, iets leuks heeft gezien op televisie, ruzie maakt met de buurman over de hoogte van de heg, blij is dat hij zijn langverloren gewaande broer weer ziet en zo?" -"Da's grappig" zei ik "Datzelfde kun je zeggen over soaps kijken. Waarom kijk zij zo graag naar de levens van verzonnen karakters?" -"Nou eh...eh..eh...omdat dat gewoon leuk is." Einde discussie.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Abdulrahmad Wahid en dat van Rowland Howard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht