Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 17, 2009

Dijk

Uit serieus onderzoek blijkt dat kinderloze werknemers niet zo moeten klagen over collega's die kinderen hebben. Die blijken beter gemotiveerd én harder te werken.

Zelf werk ik al een paar jaar niet meer zo hard en dat bevalt mij uitstekend. Mede daardoor blijf ik gemotiveerd om op andere manieren mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij. Ja, er zijn meer manieren om nuttig te zijn dan alleen het verrichten van betaalde arbeid. Vaak zijn die andere activiteiten nog gezellig ook.

Het was gisteravond weer errug gezellig met een buurvrouw op visite en zo. Nadeel is dat je dan des morgens met slegs een paar uurtjes slaap achter de rug bij een bewonersbijeenkomst bent waarin de woningbouw uitlegt wat de aankomende verbouwing voor gevolgen zal hebben.

Wie nog wat te zegen heeft over jongeren die niet weten hoe het hoort daag ik uit aanwezig te zijn bij een samenkomst van 55-plussers. Onderling luidruchtig kletsen terwijl een ander aan het woord is, elkaar niet laten uitspreken, niet luisteren naar opmerkingen van de voorzitter...Die jeugd van vroeger...!

Thuis wachtte een niet onaanzienlijk stapel strijkgoed op mij. Die nam ik onder handen terwijl mijn zoon samen met zijn mentor zijn fiets van nieuwe binnenbanden voorzag. Intussen probeerde ik tussendoor flash aan de gang te krijgen in de Chrome-versie voor Ubuntu. Tot heden zonder succes. Maar in Firefox werkt alles prima.

Zo kon U toch -als het goed is- de filmpjes zien die ik gisteren plaatste.

Zoals U weet plaats ik af en toe kanttekeningen bij het regeringsbeleid en vroeg ik mij onlangs hardop af waarom de overheid het houden van dieren door circussen wil verbieden "omdat dat zo zielig is voor die dieren" en aan de andere kant 35.000 dieren (waarvan het merendeel kerngezond is!) laat omleggen.

Ik plaats ook kanttekeningen bij de klimaattop in Kopenhagen. Zolang de moraal der mensheid niet verandert zullen de dames en heren daar hoegenaamd niets bereiken.

Wat is er nu terecht gekomen van "Kyoto"? Als U of ik een extra spaarlampje indraait is dat minder dan een druppel op de gloeiende plaat. Akkoord: vele druppels tezamen leveren voldoende water voor het blussen van de wereldbrand maar dan moet wel iedereen meedoen.

Nee, de mens is de ergste vervuiler (naast koeien en varkens. Sluit die niet uit want de hoeveelheid methaan die die beesten uitstoten is genoeg om een gigantisch gat in de ozonlaag te veroorzaken.) dus het vermoorden van mensen is een uitstekende korte termijn-oplossing om het aards milieu te redden. Vandaar mijn voorstel: laat tsunami's en overstromingen lekker hun gang gaan en verwijder wereldwijd alle dijken. Dat zet pas zoden aan de dijk...

Vandaag lekker geen vraag, brief, woord of link van de dag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht