Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 09, 2009

Schuld

De leden van de Magic-kaartclub zorgden gisteravond voor afleiding zodat m'n zoon en ik even niet dachten aan het leuke weekend met de zusjes . In dat weekend werden videospelletjes gespeeld, herfststukjes gemaakt, een kijkschijf bekeken, ansichtkaarten geknutseld en werd er met K'Nex gespeeld.

De jongedames vallen niet in een risicogroep voor de Mexicaanse griep omdat ze niet boven de 60 jaar zijn, omdat ze niet onder de zes maanden oud zijn én omdat ze geen broertje of zusje van jonger dan zes maanden oud hebben.

Ik blijf het vreemd vinden dat men nu pas mensen gaat inenten. De epidemie is namelijk al over het hoogtepunt heen en volgens eigen zeggen duurt het een week of zes voordat het vaccin z'n werk doet in de aderen van onze jonkies en ouderen.

De situatie is echter -aldus onze vaderlijke overheid- bedreigend want in de afgelopen twee weken zijn er twee mensen in Nederland dood gegaan aan deze nieuwe griepsoort. Eén daarvan was voordat zij de ziekte opliep al dusdanig verzwakt door andere ziektes dat zij waarschijnlijk hoe dan ook snel overleden zou zijn. Maar toch.

In dezelfde periode overleden drie babies kort na het ontvangen van de verplichte inenting die jonge babies nu eenmaal in ons zorgzame staatje ontvangen. Volgens een regeringswoordvoerder is er in dit geval geen reden voor ongerustheid "want tienduizenden babies krijgen die prik en er gaan er relatief maar weinig aan dood. Bovendien stierven de babies in kwestie pas ná het toedienen van de cocktailprik die moet voorkomen dat ze een ernstige ziekte oplopen. Een caussaal verband kan dus niet worden aangetoond."

Ik weet niet hoe het U vergaat, maar mij ontgaat de logica achter deze bewering en als ik een baby zou hebben die deze prik moest krijgen zou ik mij wel degelijk ernstig zorgen maken.

Intussen heeft m'n zoon karateles in het voorlopig van faillisement geredde buurthuis, was ik vandaag even bij m'n moeder op visite en kwam ik meerdere bekenden tegen op straat terwijl ik boodschappen deed in het gezelschap van Pilates-vriendin Eva. Een nadeel van het samen met iemand boodschappen doen is dat je geneigd bent meer te kopen dan je aanvankelijk van plan was. Maar dat is natuurlijk geheel m'n eigen schuld...

De brief van vandaag is gericht aan de HEMA. Als bonus krijgt U van mij de link naar een brief die ik verstuurde aan woningcorporatie Stadgenoot die het waagde m'n moeder te bedreigen met incasso-maatregelen. Grote fout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit stukje