Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 26, 2009

Borsten

Wellicht heeft ook U kennis genomen van de verklaringen van de agenten in de zaak van "Hoek van Holland". Ik verbaasde mij erover dat het zo lang duurde voordat de dienders in paniek raakten. Dat zal de training wel zijn geweest. Op zijn minst is het natuurlijk verdacht te noemen dat de raddraaiers georganiseerd te werk gingen en de Mobiele Eenheid in geen velden of wegen te bekennen was. Iemand is heel erg incompetent of heeft geld geboden gekregen om de ME niet te laten uitrukken. Ik weet niet wat kwalijker is.

Voor de hooligans en Feyenoord-"Fans" waarvan bewezen is dat zij zich hebben misdragen bedacht ik dat het wellicht lollig zou zijn als die op de middenstip van hun geliefde stadion zonder verdoving werden gecastreerd terwijl de tribunes zitten afgeladen met gewone burgers. Vervolgens moeten zij zich door een haag van Ajax-aanhangers die zijn uitgerust in politie-uniform en in bezit van gummiknuppel een weg zien te banen naar de catacomben. Het doel is tweeledig: publieke vernedering werkt afschrikwekkend naar gasten die hetzelfde willen flikken én ze kunnen zich niet meer voortplanten. Zo bereik je tevens dat het gemiddelde IQ der Nederlandsche bevolking binnen één generatie met zo'n vier punten stijgt.

M'n zoon en z'n klasgenoten bezitten een bovengemiddeld IQ. Dat is dan ook de reden dat zij en hun ouders voor het gymnasium als schoolvorm gekozen hebben. Bij allen, echter, ontbreekt het aan basiskennis op het gebied van Nederlands. Voor zinsontleding is klaarblijkelijk niet voldoende tijd uitgetrokken op de basisscholen.

Een delegatie van middelbare scholen heeft dat al eens aangegeven bij een delegatie van basisscholen maar blijkbaar is de boodschap nog niet aangekomen.

Mensen luisteren vaak slecht. Aandacht voor een ander is er vaak niet meer bij. Dat bemerkte ook mijn dochter toen zij een spreekbeurt hield:"Papa, veel kinderen stelden na afloop vragen waarvan ik de antwoorden al in de spreekbeurt had gegeven. Stom hè?" Mensen horen een zinsnede en formuleren daarop een antwoord voordat zij de rest hebben gehoord. Zij horen bijvoorbeeld "Gaat heen!" en denken te worden beledigd. Een beetje geduld opbrengen doet wonderen voor de gemoedsrust. Dan hoort men de rest:"En vermenigvuldigt U."

Mijn genen zijn ook vermenigvuldigd, getuige het feit dat er (vermoedelijk) drie kinderen rondlopen waarvan ik de vader ben. Ik zet het woord "vermoedelijk" ertussen omdat je het als man natuurlijk nooit helemaal zeker weet...;-)

Wat ik wel weet is dat ik een stel geweldige kinderen heb met een fantastische (sinds gisteren dus 14-jarige) zoon voorop. Was met hem naar een etentje van vriendin Iris en haar dochter Lucca. Ook zij zit in de eerste van de middelbare school en zij en m'n zoon hadden elkaar dan ook een hoop te vertellen.

Dat hadden ook buurvrouw Angélique en ik nadat wij elkaar een paar maanden niet hadden gesproken. Toen ik thuiskwam van het boodschappen doen met buurvrouw Winonah samen kwam zij toevallig net aanfietsen. De dames zaten bij mij aan de koffie toen buurvrouw Hetty belde. Tussendoor vond ik nog tijd om 2 kilo aan overbodig papier te lozen, wat werk te verrichten voor een klant en de afwas te doen. Was nog veel meer van plan maar daarvoor was het koffiedrinken met buurvrouwen veel te gezellig.

Ook vandaag was het erg gezellig met de buurvrouw. Tijdens het kletsen (zo mocht ik haar advies geven over een nieuwe haarkleur) de was weggevouwen en een telefoontje ontvangen van het ziekenhuis: m'n moeder mag naar huis!

De brief van vandaag is het definitieve antwoord van de mensen van de Filmkeuring op mijn vraag waarom kinderen van 12 wel ontploffende mensenhoofden mogen zien maar geen blote borsten.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Pia Beck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht