Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 02, 2009

Beledigen

Tsjonge! Illegaal downloaden wordt verboden...Nog even en het kabinet besluit het met je auto fietsers expres van de sokken te rijden te verbieden! Stel je toch eens voor dat het verboden wordt om andere illegale dingen te doen. Dan is het einde toch echt zoek...Hebben ze nu echt niets beters te doen dan het verbieden van zaken die bij wet al verboden zijn?

Neem nu het vernieuwde kraakverbod. Volgens initiatiefnemer Arie Slob is het al zo dat huisjesmelkers panden niet langer dan zes maanden leeg laten staan. Dat klopt vaak. Maar dat komt, Arie, omdat makelaars bang zijn dat krakers in het lege pand trekken. Als kraken definitief wordt verboden (en om de PVV achter het voorsel te krijgen staat er nu zelfs een gevangenisstraf van een jaar op) krijgen de speculanten vrij spel en mogen eerbiedwaardige huurders nog langer wachten op een betaalbare woning. Andreas B schreef er een aardig stuk over op Sargasso.

Mensen vermoorden mag ook niet maar toch is dat wat vandaag 5 jaar geleden Theo van Gogh is overkomen. De herdenkingsdienst zal helaas ook worden bijgewoond door hypocrieten die zes jaar geleden nog riepen dat "die van Gogh zo'n boerenhufter is die het leuk vond om anderen -en dan nog het liefst complete bevolkingsgroepen- uit te schelden en dat "vrijheid van meningsuiting" te noemen. Een paar van diezelfde mensen die toentertijd riepen:"Kan iemand die man niet een keer het zwijgen opleggen?" Staan vandaag met krokodilletranen in de ogen bij z'n monument.

Ik denk vooral aan z'n zoon maar niet aan hemzelf. Hoewel ik gecharmeerd was van zijn humor kon ik zijn houding moelijk verdragen. Zelf ben ik namelijk van de soort die vrijheid van meningsuiting niet gelijksteld aan vrijheid van beledigen.

Vraag van de dag: waarom worden uitsluitend vrouwen uitgescholden voor "mens"?

Hier vindt U foto's van afgelopen zaterdag. Hier trouwens ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht