Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, augustus 06, 2009

Goed (Een verhaaltje)

Een wijnbar in een middelgrote Franse stad. Het is laat op de avond en de zaal hangt nog vol van de rook van reeds vertrokken gasten. Een zangeres brengt vanaf het podium (Hoge barkruk, één voet met de tenen aan de grond en de ander losjes op het tussenstukje dat de twee voorpoten verbindt. U kent ze wel.) een zeer behoorlijke versie van "Ne me quitte pas" ten gehore en een man zit alleen aan een tafeltje. Hoewel, alleen?
Zijn gezelschap bestaat uit twee lege wijnglazen en een fles waar nog wel een glas uit te halen valt. Hij pakt de fles alsof hij zichzelf nog wil bijschenken maar bedenkt zich en zet simpelweg de fles aan zijn mond na nog een melancholieke blik te hebben geworpen op de lege stoel aan de andere kant van de tafel.

Een niet onaantrekkelijke dame laat haar derrière soepeltjes in de stoel glijden waarbij haar satijnen jurk een fraai ruisend geluid voortbrengt en vraagt "Heb je me gemist?" Hij kijkt op zijn klokje en antwoordt:"Je bleef wel erg lang op de wc. Voel je je wel goed?"

(Morgen of zo weer een regulier stukje en foto's van de bezoekjes aan IJmuiden (Warm!) en Ruigoord (Landjuweel!) van vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!