Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 22, 2009

Leukemie

Gisteren gezellige visite gehad en later bij m'n moeder gegeten: Krieltjes, haricoverts en een stukje dode koe in de vorm van een heerlijk biefstukje.

De koe is verantwoordelijk voor de produktie van zo'n 18 procent van de gassen die verantwoordelijk zijn voor het broeikaseffect. Het wordt dus tijd dat wij de mondiale populatie koeien van anderhalf miljard stuks terugbrengen tot acceptabeler proporties.

Tijd voor operatie "Sarah Palin". Huh? Wat heeft Sarah Palin hiermee te maken? Eigenlijk helemaal niets (behalve misschien dat zij graag vanuit helicopters beesten door de kop schiet) en dat is nu juist het goede aan de naam van deze wereldomvattende operatie om het broeikaseffect te verminderen: die heeft hoegenaamd niets met de operatie an sich te maken.

Bij de CIA is een hele afdeling aan mensen aangesteld die niets anders doet dan code-namen verzinnen voor "geheime" operaties die moeten zorgen voor een leefbaarder wereld volgens Westers model.

Maar misschien is dat helemaal niet zo'n goed model. Willen wij wel een maatschappij die uitsluitend bestaat uit consumenten en niet zozeer uit mensen?

Misschien wordt het tijd voor de opkomst van de volgende stap in de menselijke evolutie. En misschien is die stap al lang gezet met de ontwikkeling van het Syndroom van Down. Ga maar na: mensen met Down hebben een gen méér dan "normale" mensen, staan vaak dichter bij de natuur, neigen zelden tot overconsumptie en zijn bovendien immuun voor alle vormen van kanker met uitzondering van leukemie.

De link van de dag verwijst naar het antwoord van E.ON op mijn bezwaarschrift.

Voor de liefhebbers nog een paar foto's van ons verblijf in Verviers:

De ontbijttafel:

Een kerk:De stationsrestauratie waar wij nog even een biertje deden:

Toch wel een beetje moe...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht