Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 18, 2009

E.on

Vandaag bij Pilates-vriendin Eva bleek dat haar zoon een jongen in de klas heeft die ik onder mijn hoede had toen ik nog werkte in de naschoolse opvang. Bij vriend Pieter, eerder vandaag raakte ik in gesprek met de glazenwasser die daar de ramen lapte en die ik onlangs nog vanuit het huis van m'n moeder sprak. Tevens bleek hij een jeugdvriend van de moeder van m'n dochters. Zo blijkt maar weer: de wereld is eigenlijk een dorp.

Zeker nu de wereld is ontsloten door het wereldwijde web lijkt het soms of wij met z'n allen in een dorp leven. Wij krijgen tegenwoordig in een week tijds dezelfde hoeveelheid informatie te verstouwen als de gemiddelde middeleeuwer.

Geen wonder dus dat velen die informatiestroom niet meer kunnen verwerken en doordraaien. En zeg eens eerlijk: Wilt U echt weten dat 1 op de 4 Zuid-Afrikaanse mannen een verkrachter is, Philips zich stort op de markt van de sexspeeltjes en Clarence Seedorf een Italiaanse voetbalclub koopt?

Waarschijnlijk doet het U ook niet zo veel wanneer ik meld dat ik zojuist met m'n zoon heb genoten van Scary Movie of dat gitaarles vanwege het tijdelijk defect aan mijn rechterduim erg interessant werd. Misschien vind U het leuk te weten dat ik een paar onbekende jongelui vandaag heb aangeraden ooit eens naar IJsland te gaan of dat ik een automobilist op z'n donder heb gegeven toen bleek dat hij niet wist dat ook voetgangers verkeersdeelnemers zijn.

Waarschijnlijk wist U al dat ik er genoegen aan beleef om mensen af en toe een beetje op te voeden, zoals bijvoorbeeld de mensen achter energiebedrijf E.on.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!