Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 02, 2008

Oh, oh

Ons weekend begon eigenlijk al op vrijdagmiddag toen buurvrouw Hetty ons meenam naar de binnenstad en ons ondermeer liet zien waar de faculteit geesteswetenschappen van de UvA zit om mijn zoon te laten zien hoe dat er nu eigenlijk uitziet, zo'n universiteitsgebouw. Op het einde van de middag trakteerde zij ons op een lekker hapje en een potje poolen in een hotel waar zij iemand kende. Gisteren zaten wij aan de kaasfondue bij oma en vandaag keken wij rustig naar het NK-afstanden op de schaats terwijl het kacheltje lekker snorde. Wij hebben het toch maar goed!

De huidige generatie jongeren zal het in haar volwassene-periode waarschijnlijk slechter hebben dan hun ouders. Sinds misschien al de jaren '20 van de vorige eeuw was de nieuwe generatie steeds welvarender dan de generatie ervoor. Voor het eerst sinds decennia zullen kinderen er in hun werkende leven slechter aan toe zijn dan hun ouders en het besef daarvan dringt langzaam door.

Het verklaart bijvoorbeeld waarom een van oorsprong Joodse jongeman die luistert naar de naam Paul Schlesselman zich aansloot bij een groep neonazi's en is gaan rondbazuinen dat hij Barack Obama wil vermoorden "omdat hij zwart is".

Hoe zielig Paul Schlesselman ook is, natuurlijk moet hij achter slot en grendel zitten. Ongeacht ras, geloofsovertuiging, huidskleur en andere "onderscheidingstekenen": iemand die een misdaad begaat is een misdadiger.

Nu zijn er overheden die het criminelen wel hééél gemakkelijk maken. Neem nu de Britse overheid die simpelweg een USB-stick met daarop gegevens van miljoenen burgers liet vinden in een parkeergarage. De Britse gebruikers van het equivalent van DigID verkeerden in de vooronderstelling dat hun privacy gewaarborgd bleef als zij gebruik maakten van het systeem.

Over privacy gesproken: Heeft iemand der lezersschare wel eens de film The Net gezien? U weet wel, die met Sandra Bullock. Dan zult U ook Uw bedenkingen hebben betreffende de veiligheid van het Elektronisch Patiëntendossier. Naar verluidt is dat net zo goed beveiligd als de OV-chippas. Dan krijg ik weer die twee woorden in m'n hoofd die in elke taal, waar ook ter wereld hetzelfde klinken en hetzelfde betekenen. En in geen enkele taal of situatie wil je ze horen..."Oh, oh".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!