Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 28, 2008

Bewoonbaar

"Waar je ook heengaat, je moet ergens beginnen" las ik vandaag in een Donald Duck-pocket. Zouden er nog ergens mensen zijn die beweren dat strips niets zinnigs te melden hebben?

De politie op Bonaire heeft nog niets zinnigs te zeggen omtrent de brute ontvoering van Marlies
van der Kouwe. Het zal je gebeuren dat een of andere idioot je zomaar van je fiets sleurt! Altijd weer als er iets ergs gebeurt zijn er mensen die zeggen dat het hen niet zal overkomen. Zij zeggen altijd goed op te letten en netjes alle voorzorgmaatregelen te nemen. Sorry, maar ook een curcus zelfverdediging én een busje traangas helpen weinig tegen het soort types dat er genoegen in schept meisjes van hun fiets te sleuren.

Je kunt natuurlijk altijd netjes je keukendeur op slot en zelfs op de knip doen maar als de een of andere onverlaat simpelweg je ruit intikt is je huis ook snel leeg. Bovendien kost het je een nieuwe ruit en duurt het even voor je alle scherven hebt opgeruimd. Ook de psychische. Bedrijven spelen handig in op de door de overheid en media gestimuleerde angsten door het aanbieden van alarmsystemen voor enkele tientjes per maand. Dat zal net zo gaan als met het auto-alarm: wanneer mensen dat midden in de nacht horen afgaan draaien zij zich geërgferd om in hun bed, hopend dat de eigenaar van het vehikel zich snel meldt om een einde te maken aan de herrie. Het inbrekersgilde weet dat.

Liever leef ik zonder angsten, luister ik met m'n zoon rustig naar zowel Cornelis Vreeswijk alsook Clan of Xymox en zeg ik trots tegen buren Linda, Winonah, Arjen, Linda, Hetty, Maleka, Vincent, Niels en Frank én m'n moeder afgelopen middag "Onze woning is weer bewoonbaar".

De link van vandaag verwijst naar een artikel over "clickjacking".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht