Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 11, 2008

Schamen

Reizen met het openbaar vervoer is duur. Daarom maken steeds minder mensen gebruik van deze manier van transport. Daarom gaat de prijs van een ritje met tram, bus, metro en veerpont volgend jaar met 4,5 procent omhoog. Soms kan ik de logica van onze overheid maar moeilijk volgen...

De logica van een 12-jarige is nog niet volledig ontwikkeld, zo ontdekte ik vandaag tot mijn grote schrik. Mijn zoon was zo lief om te proberen een lamp te installeren tijdens mijn tijdelijke afwezigheid. Gelukkig voor ons was er een buurman in de buurt om hem tijdig te waarschuwen dat voordat je zoiets onderneemt eerst de stroom moet zijn uitgeschakeld. Voorts nam hij zelf de schroevendraaier ter hand zodat wij nu in elk geval verlichting hebben in de woonkamer. Het woningbedrijf is van mening dat na een renovatie het aanleggen van verlichting en ondermeer het schilderen van drempels voor rekening is van de bewoners. Tegelijkertijd geven zij aan dat bewoners niet zelf aan de elektra mogen zitten maar dat moeten overlaten aan deskundigen.

Morgen maar eens bellen over deze tweeslachtige houding en hun eigen technische dienst de openliggende bedrading in ondermeer de badkamer aan te pakken. Anders huur ik gewoon een erkend electricien en presenteer hen die mijn huur innen de betreffende rekening.

Wie nu ook de rekening krijgt gepresenteerd is de gemeente Amsterdam die bij hoog en bij laag volhield dat de aanleg van de Noord-zuidlijn voor de metro geen huizen zou laten verzakken. Gisteren is dat andermaal tóch gebeurd en geeft men eindelijk toe dat wanneer je een tunnel onder huizen graaft deze kunnen verzakken. Terwijl ze dat de vorige keer dat het gebeurde nog glashard ontkenden.

Wat niet kan worden ontkend is dat onze planeet nog steeds draait. Ondanks de ingebruikname van de Large Hadron Collider, het passeren van een elfde september zonder noemenswaardige aanslagen, vrouwen die weigeren hun boerka in te ruilen voor westerse kledij, Obama die mogelijk mevrouw Palin vergelijkt met een varken, mensen die ambulancepersoneel "mogelijk vanwege hun cultuur" agressief bejegenen, ex-minister Herfkens die weigert teveel ontvangen gelden terug te geven aan de maatschappij, het UWV dat 83 miljoen heeft gestoken in een computersystem dat niet blijkt te werken en de komst van onze nieuwe (tweedehands) kachel. De woningbouw probeert ons al enige tijd centrale verwarming aan te smeren maar zij vergeten bijvoorbeeld dat de muren van onze woning van 39 vierkante meter dan niet meer kunnen worden gebruikt voor het plaatsen van bed, kast of bank.

Paratleten hebben doorgaans niet zoveel op de bank maar desondanks scoren "onze" paralympiërs ontzettend goed. Beter bijvoorbeeld dan het Nederlands voetbalteam dat met de hakken over de sloot het WK-kwalificatieduel van Macedonië won met een schamele 2-1.

Net als sommige militairen van de NAVO en de Verenigde Staten (5 tot 7 burgers zouden per ongeluk gedood zijn bij een aanval van Amerikanen op Azizabad. Het bleken er ongeveer 90 te zijn, onderwie zo'n 60 kinderen!) zouden zij zich diep moeten schamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht