Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, september 05, 2008

Latijn

Boek nummer 19 van dit jaar is “De Waarheid heelt de Waan” van Franz Ruppert. Als je even de spelfoutjes van de vertaler over het hoofd ziet (persoonlijk erger ik mij aan spelfouten in boeken; in weblogs heb ik er echter geen enkel probleem mee) is dit een zeer leesbare verhandeling waarin wordt gepleit om geestesziekten niet meer als traditionele ziektes te zien maar als een “staat van zijn” die met aandacht en therapie verholpen maar in elk geval verlicht kunnen worden. Medicijngebruik is daarbij een hulpmiddel en niet de oplossing.

Een oplossing voor de logistieke nachtmerrie waar ik in gestort ben is nog even niet in zicht: contacten met UWV, CWI, Ondernemershuis en potentiële klanten strijden om een plekje in de agenda met “zoon opvangen uit school”, kachelmontage, schilderwerk, vloerlegger, koelkastleverancier, bij m'n moeder langsgaan, energie- en telecombedrijven lastigvallen en...verhuizen waarbij ik zorgvuldiger dan eerst de diverse contracten en polissen zal lezen want ik wil niet weer belazerd worden door bijvoorbeeld de verzekering.

Het blijkt dat niet de energieleveranciers maar de lokale overheden ons al jarenlang belazeren: Wij betalen per huishouden enkele tientjes per jaar teveel voor de levering van energie en laten de distributie-netwerken nu net in handen zijn van met name de provincies.

Als je geld tekortkomt om de energierekening te kunnen voldoen kun je natuurlijk gewoon een tweede hypotheek nemen via Liocorno en investeren bij Easy Life. Eigenaar John Wolbers belooft investeerders een jaarrendement van 9 procent en claimt dat te kunnen waarmaken. De truc is simpel: iemand “investeert” 50.000. Dat geld zet je zelf weg tegen 5 procent op de bank. Een andere sukkel geeft jou 100.000 om te investeren. Ook dat geld zet je op de bank. 5 Procent van 100.000 is 5000 euro. Dat bedrag keer je uit aan loser nummer 1. Minus een percentage voor de moeite, uiteraard. De 5 procent die je zelf vangt op de 50.000 hou je natuurlijk gewoon lekker zelf. Het woord verspreidt zich al snel onder gelovigen dat jij je vlotte babbel waar kunt maken en binnen no time heb je een jaaromzet van ettelijke miljoenen. Uiteindelijk ging John Wolbers -zoals zovelen- te gronde aan zijn eigen levensstijl en kon hij niet meer iedereen uitbetalen. Nu komt het zaakje aan het licht en is de arme ondernemer natuurlijk goudeerlijk en zelf slachtoffer van een gemene vroegere zakenpartner annex studievriend. Misschien moet de arme Wolbers zelfs zijn Bentley verkopen! Zielig he?

M'n zoon is zeker niet zo'n zielig type als John Wolbers en haalde een goede 7 bij zijn allereerste schriftelijke overhoring. Voor Engels was dat. Uit een eerdere test bleek al dat hij geen bijles nodig heeft in Nederlands of Wiskunde. De wiskunde-docent vertelde zelfs dat zijn klas het binaire stelsel het snelst door had van alle klassen totnogtoe. Het vak Frans vindt-ie totnutoe het minst leuke en het leukste vak is volgens Ferdinand Latijn.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Willem “Pa Sem” Seymor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht